×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

EU LCS drar igång igen — Här är allt du behöver veta

3
Väntan inför Riot Games League of Legends Championship Series är äntligen över.
Tre månader har passerat sedan det att Samsung Galaxy White blev krönta världsmästare, och nu är det återigen dags att starta upptakten för att se vem som kommer ta sig till världsfinalerna under 2015.

Med det sagt så är vi ännu bättre delen av ett halvår bort ifrån det ögonblicket, och innan vårsäsongen är över kommer flera nya lag att få chansen att ta resan dit. Men nu är det dags att ta en längre anblick på de 10 lagen som utgör årets EU LCS startfält:

Elements

Danmark Mike "Wickd" Petersen - Top
Nederländerna Ilyas "Shook" Hartsema - Jungle
Danmark Henrik "Froggen" Hansen - Mid
Sverige Martin "Rekkles" Larsson - AD Carry
Tyskland Patrick "Nyph" Funke - Support

Vinnarna av den senaste LCS-splitten, kända som Alliance tidigare, kom ur säsongens silly season med endast ett spelarbyte i form av att ersätta sin AD Carry Erik "Tabzz" van Helvert med svenskstjärnan Martin "Rekkles" Larsson. Resten av uppställningen är densamma, vilket kommer göra ändringen i dynamiken i botlanen allt mer intressant då Rekkles passiva spelstil stämmer mycket in i hur Alliance själva valde att spela förra säsongen.

Utöver det faktum att detta var den otvivelaktigt största uppköpet följandes Worlds, så kommer alla ögon vara vända mot Alliance just för att se om de kan återupprepa sin prestation i den föregående spliten. Blir det hiss eller diss för Rekkles?


Laget efter att ha vunnit förra LCS-splitten




ROCCAT

Polen Remigiusz "Overpow" Pusch - Top
Polen Marcin "Jankos" Jankowski - Jungle
Norge Erlend "Nukeduck" Holm - Mid
Polen Paweł "Woolite" Pruski - AD Carry
Polen Oskar "VandeR" Bogdan - Support

ROCCAT har alltid varit ett lag som spelat mycket konsekvent. De har alltid placerat topp 5 under båda säsongerna av LCS de har spelat, och har fostrat några av europas största talanger som Jankos och VandeR på sina respektive roller. Men förändring blir ibland nödvändigt, och de två originalmedlemmarna Marcin "Xaxus" Mączka och Paweł "Celaver" Koprianiuk fick lämna laget efter att de inte lyckades ta sig till Worlds.

Deras ersättare kom i form av den lovande AD Carryn Woolite, men deras riktiga geni-drag kom i deras värvande av den norska super-talangen Nukeduck. Med två av europas bästa solo-lane:are i sitt lag och en solid botlane kan detta komma att bli ROCCATs första säsong i rampljuset.


ROCCAT med Ryu på IEM Cologne.




SK Gaming

Storbritannien Simon "fredy122" Payne - Top
Danmark Dennis "Svenskeren" Johnsen - Jungle
Sverige Hampus "Fox" Myhre - Mid
Grekland Konstantinos "FORG1VEN" Tzortziou - AD Carry
Tyskland Christopher "nRated" Seitz - Support

SK Gaming såg redan vid förra spliten ut att vara europas bästa strategiska lag, men utöver spel i världsklass från fredy122 i toplanen såg SK ovanligt tunt ut på ren individuell talang. Så med sina två nya medlemmar, som kommer i form av svenska uppkommande talangen Fox, och den före detta Copenhagen Wolves AD Carryn FORG1VEN.

Någonting som den förstnämnda fredy122 även säger i vår intervju med honom ledandes upp till eventet, är att han ser denna nya uppställning som ett mycket mer aggressivt lag än tidigare, och att han därmed räknar med att laget kommer skina även mer denna split än den föregående.



Gambit Gaming

Frankrike Lucas "Cabochard" Simon-Meslet - Top
Ryssland Danil "Diamondprox" Reshetnikov - Jungle
Polen Sebastian "niQ" Robak - Mid
Danmark Kristoffer "P1noy" Pedersen - AD Carry
Ryssland Edward "Edward" Abgaryan - Support

Fortfarande heta från sin vinst på IEM Cologne går Gambit Gaming in i nästa säsong som ett av de hetast tippade lagen. Med nästan uteslutande nytt blod verkar båda de gamla rävarna i Edward och Diamondprox ha funnit sitt form från de tidigare säsongerna och bidrog extremt mycket i deras bragd i Tyskland.

Samtidigt är de "nya" spelarna även värda en extra titt. P1noy bröt ut internationellt under finalen på IEM Cologne då han gång på gång stod upp mot och besegrade Yiliang "Doublelift" Peng i lane, någonting Gambits AD Carry P1noy däremot säger till oss inte har gjort honom spydig. Även fransosen Cabochard visade sig vara en extremt stark spelare, som tillsammans med Diamondprox skapade extremt mycket möjligheter på den övre sidan av kartan. Om de håller en jämn form återstår att se, men från IEM Cologne att döma ser framtiden för det ryska laget ljusare ut än på länge.


Varar jublet genom hela splitten?




fnatic

Korea Heo "Huni" Seung-hoon - Top
Korea Kim "ReignOver" Yeu-jin - Jungle
Nederländerna Fabian "Febiven" Diepstraten - Mid
Frankrike Pierre "Steelback" Medjaldi - AD Carry
Frankrike Bora "YellOwStaR" Kim - Support

Inget lag blev mer gallrat denna silly season än fnatic. Från att ha haft kvar nästan exakt samma spelare i nästan två år, och vunnit tre LCS-säsonger med denna uppställning försvann alla utom en av medlemmarna i YellOwStaR.

Laget har sedan dess blivit återuppbyggt, men det är även här tvivel har byggts up gentemot dem, då två relativt okända koreanska spelare i Huni och ReignOver har tagit över Paul "sOAZ" Boyer och Lauri "Cyanide" Happonens positioner. Utöver dem har även H2k:s föregående midlaner Febiven tagit över Enrique "xPeke" Cedeños plats, och den hittills oprövade Steelback kommer ersätta Rekkles.

Mycket misstankar och skepticism finns kring laget, och det kommer göra öppningsmatchen mot Elements nu på Torsdag allt mer intressant.


Hur stor inverkan kommer förlusten av Rekkles påverka fnatic?




MYM

Sverige Mimer "Mimer" Ahlström - Top
Korea Cho "H0R0" Jae-hwan - Jungle
Polen Marcin "Kori" Wolski - Mid
Danmark Rasmus "MrRalleZ" Skinneholm - AD Carry
Danmark Nicolai "Nisbeth" Nisbeth - Support

MYM är ett av frågetecknen i denna LCS-säsong. Laget gick tidigare under namnet Supa Hot Crew och tog femte plats i den senaste LCS-splitten, men visade ständigt inkonsekvent form under playoff-stadiet av ligan.

Det mest intressanta blir att se hur additionen av H0R0 fungerar. Koreanen som kom till Europa i somras tillsammans med Ryu "Ryu" Sang-wook gick från Millenium till MYM, och ska enligt rykten ha tagit Maurice "Amazing" Stückenschneider plats på startfemman.



Copenhagen Wolves

Nederländerna Joey "YoungBuck" Steltenpool - Top
Schweiz Karim "Airwaks" Benghalia - Jungle
Danmark Søren "Soren" Holdt Frederiksen - Mid
Tjeckien Aleš "Freeze" Kněžínek - AD Carry
Bulgarien Petar "Unlimited" Georgiev - Support

Ett av bottenlagen sedan tidigare i LCS har nu ännu en gång gjort spelarbyten. Den mest intressanta av dem är deras nya AD Carry, Freeze, som sedan tidigare spelade i nästan alla NiP:s olika laguppställningar vilket ledde till varierade framgångar.

Om detta byte, samt additionen av Soren, kommer leda till mer vargylande i framtiden återstår att se.



Unicorns of Love

Ungern Kiss "Vizicsacsi" Tamás - Top
Polen Mateusz "Kikis" Szkudlarek - Jungle
Tyskland Tristan "PowerOfEvil" Holdt Schrage - Mid
Sverige Pontus "Vardags" Dahlblom - AD Carry
Bulgarien Zdravets "Hylissang" Galabov - Support

Ett av de nyaste lagen in i LCS är även ett av de lagen med mest press på sig. Att de tog andra plats på IEM San José i slutet av förra året var en stor bragd i sig då det var lagets första internationella turnering, och uppmärksamheten de drog till sig följandes deras superskräll mot TSM fick dem att synas på världskartan.

Det är just denna press som sätts på ett så pass ungt lag som kan komma att bita dem i ändan om deras första LCS-säsong inte går som den ska. Fastän de besitter flera av europas största blivande stjärnor i form av PowerOfEvil och Vizicsacsi är pressen de har på sig för att prestera nu större än någonsin.



H2K-Gaming

Rumanien Andrei "Odoamne" Pascu - Top
Frankrike Jean-Victor "loulex" Burgevin - Jungle
Korea Ryu "Ryu" Sang-ook - Mid
Sverige Petter "Hjärnan" Freyschuss - AD Carry
Estland Erih "Voidle" Sommermann - Support

Efter att ha slitit i Challenger-scenen i närmare ett år lyckades H2k äntligen ta sig in till LCS via den europeiska expansions-turneringen. Laguppställningen ändrades dock nästan direkt efter att de kvalat in, då deras dåvarande midlaner Febiven lämnade laget för att gå med i fnatic. Hans ersättare kommer i form av Ryu, som just nu har ett stort frågetecken över sig gällandes hans form som spelare.

Flera av de övriga spelarna på uppställningen har länge blivit kallade potentiella LCS-spelare som Odoamne och Voidle. Hur de alla presterar tillsammans med Ryu kommer bli spännande att se, och dömande från hur de dominerade expansions-turneringen ser de definitivt ut som ett lag som kan hänga kvar i LCS tills nästa säsong.


Sekunderna efter H2ks bragd i expansions-turneringen.




GIANTS!

Spanien Jorge "Werlyb" Casanovas - Top
Spanien Federico "Fr3deric" Lizondoà - Jungle
Spanien Isaac "PePiiNeRo" Flores - Mid
Spanien Adrián "Adryh" Pérez - AD Carry
Spanien Fernando "Rydle" Soria - Support

Det sista laget på denna lista är spanjorerna i GIANTS!, som var det sista laget som kvalade in till denna LCS-upplaga. Organisationen spelade tidigare i den första LCS-säsongen men hade inte lyckats göra ett återintåg till ligan förens nu i december.

Förväntningarna är väldigt oklara kring det spanska laget, huruvida de lyckas prestera mot de starkare lagen i ligan är extremt oklart, och det är inte omöjligt att se dem bli ett av de lagen som åker ut från denna säsong.


Hur långt kan GIANTS ta sig i LCS?




Den första LCS-säsongen för i år börjar den 22:a januari klockan 18:00, och kommer öppna med fnatic mot Elements. Miss inte heller premiären av Riots egna veckoliga enliga talkshow "Primetime League" ikväll, där kommentatorerna och värdarna för både NA och EU LCS kommer diskutera veckans matcher!

Bildkälla: Riot eSports, 1, 2

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..