×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Införartikel

Worlds: Lag för lag — DEL 2: EU, Kina och Taiwan

1
Del två är här! Idag tar vi upp de europeiska, kinesiska och taiwanesiska lagen och vad vi tror om deras chanser i Worlds — kolla in vår analys här!
Missa dessutom inte gårdagens analys av wildcardlagen, de nordamerikanska och koreanska!

Europa



Origen

Frankrike Paul "sOAZ" Boyer
Tyskland Maurice "Amazing" Stückenschneider
Spanien Enrique "xPeke" Martinez
Danmark Jesper "Niels" Svenningsen
Spanien Alfonso "Mithy" Rodriguez

Origen är som bekant ett väldigt nytt lag på League of Legends-kartan och tog sig in till LCS under sommarsäsongen, vilket betydde att deras väg till Worlds skulle bli märkbart svårare än andras. Hjärnan bakom laget, Enrique "xPeke" Martinez, och hans mannar visade snabbt att de var att räkna med, genom att hålla jämn takt med de klara favoriterna Fnatic, vilket ledde till att de slutade på en andraplats i LCS.

Slutspelet började starkt för Origen som enkelt vann över H2k, vilket säkrade en finalplats mot Fnatic. Finalen blev en riktig nagelbitare och Fnatic besegrade inte laget förrän efter fem kartor vilket ledde till att Origen fick spela i den så kallade Gauntlet-turneringen där ROCCAT och Unicorns of Love väntade. Laget vann över båda och lyckades därmed säkra sin plats till Worlds.

Håll extra koll på:

Niels och Mithys botlane — Att lagets AD-carry Niels vann "LCS Rookie of the Split" är ett kvitto på att den danska ADC-spelaren är att räkna med. Tillsammans med supporten Mithy har de blivit till en av de starkaste botlanesen i Europa, och kommer definitivt att vara något att hålla extra koll på under Worlds.




H2k-Gaming

Rumanien Andrei "Odoamne" Pascu
Frankrike Jean-Victor "loulex" Burgevin
Korea Ryu "Ryu" Sang-ook
Sverige Petter ""Hjärnan" Freyschuss
Storbritannien Raymond "kaSing" Tsang

H2k har under 2015 varit ett lag som alltid har varit i toppskiktet utan att direkt imponera. De lyckades sluta på en tredjeplats under årets båda LCS-splits och föll under sommarsäsongen mot Origen. Laget lyckades dock med att besegra Unicorns of Love för att sluta trea och således säkra en plats till Worlds.

Laget har en svensk i form av Hjärnan som AD-carry och har överlag visat flera ljusglimtar under 2015 men ändå inte lyckats vara konsekventa i sitt spel — något som gör att lagets chanser i Worlds kan bli väldigt små då de på pappret är det sämsta av de tre europeiska lagen på plats.

Håll extra koll på:

Ryu — Ryu är en spelare vi har alla kommit att erkänna som en av de bättre midspelarna i europa, och har gått från en roll fokuserad på att ta ut enskilda mål i teamfights till att bli en av H2k:s mest pålitliga carrys. Med otroliga prestationer på champions som Ahri och Fizz kan vi kanske därmed åter se en jämn duel mellan Ryu och ärkerivalen Lee “Faker” Sang-hyeok.


Fnatic

Korea Heo "Huni" Seung-hoon
Korea Kim "Reignover" Ui-jin
Nederländerna Fabian "Febiven" Diepstraten
Sverige Martin "Rekkles" Larsson
Frankrike Bora "YellOwStaR" Kim

Fnatic lyckades att gå som tåget under sommarsäsgongen genom att vinna 21 raka matcher. Inför finalen handlade snacket enbart om Fnatic skulle tappa en karta eller inte, något som Origen hade något att säga till om då de lyckades ta favoriterna till en femte och avgörande karta. Dock lyckades Fnatick vinna serien och säkra förstaseeden i Worlds.

Bora “YellOwStaR” Kims lagbygge lyckades även under 2015 att ta SK Telecom T1 till en femte och avgörande karta i Mid-Season Invitational och då med ADC-spelaren Pierre “Steelback” Medjaldi istället för den nuvarande klassiska AD-carryn Martin “Rekkles” Larsson. Laget är hoppet från väst och om det är något lag utanför asien som ska vinna Worlds så är det definitivt dem.

Håll extra koll på:

Samarbetet - Laget kommer antagligen, som tidigare, fokusera mycket på att spela kring deras botlane i form av stöd av Huni uppe på toplane och Reignover i jungeln, vilket gör att samarbetet är A och O för dem och kan leda till vinst efter vinst.

Kina


LGD

Korea Choi "Acorn" Cheon-ju
Kina Zhu "TBQ" Yong-Quan
Kina Wei "GODV" Lian
Korea Gu "imp" Seung-bin
Kina Chen "Pyl" Bo

Vinnarna av den senaste LPL-säsongen och ett av de bästa lagen på jorden är, förvånande nog, ett av de mest kaosartade lagen ni någonsin kommer se. Saker som interna svårigheter i form av skadade spelare, att gå igenom coacher som om de vore på räls och aldrig ha placerat över femte plats i sin liga och precis kvala in till slutspelen är vardagsmat för LGD.

Trots allt detta är de ett av de mest skrämmande lagen i världen när slutspelen närmar sig. Det mest imponerande med deras bragd i den senaste LPL-säsongen var inte finalen mot ett synnerligen inspirerat QG Reapers, utan deras totala tillintetgörande 3-0-seger över MSI-vinnarna EDward Gaming i semifinalerna. Där och då säkrade LGD tronen som Kinas starkaste lag, och med stjärnor som Gu "imp" Seung-bin, Chen "Pyl" Bo och Wei "GODV" Lian i uppställningen bör alla lag vara rädda för att ta sig an LGD.

Håll extra koll på:

Lagets kontroll på kartan och objectives — Otroligt nog har ett av de mest stjärnspäckade lagen i Kina gjort någonting så fundamentalt som kontrollen av minions till sin största styrka, och är därmed ett av de mest effektiva lagen på att säkra stora guldledningar och torn snabbt.



EDward Gaming

Hong Kong Shek "AmazingJ" Wai Ho
Kina Ming "ClearLove" Kai
Korea Heo "PawN Won-seok
Korea Kim "Deft" Hyuk-kyu
Kina Tian "Meiko" Ye

I maj tidigare i år lyckades EDward Gaming bli det första laget att någonsin besegra SKT T1 på ett internationellt LAN. Finalmatchen mellan de två superlagen var dramatisk, men i slutändan visade ClearLove och kompani var skåpet skulle stå. Följande detta seglade EDG igenom den inhemska LPL-ligans gruppspel, och vann ett flertal andra LAN på vägen.

Det var i slutspelet av LPL som allting brast för världens dåvarande bästa lag. Efter att ha blivit besegrade 3-0 av LGD i semifinalerna av LPL blev katastrofen ett faktum då de gick ned i ytterligare en dramatisk Bo5-serie mot Invictus Gaming. EDG fick till slut sin revansch i de kinesiska Worlds-kvalen däremot, där de vann mot iG med 3-1 för att kvala in till världsfinalerna.

Den stora skillnaden för EDG gåendes in till Worlds är att deras MSI-vinnande uppställning inte kommer spela i majoriteten av matcherna, då Tong "Koro1" Yang kommer agera bänkvarmare till förmån av Shek "AmazingJ" Wai Ho.

Håll extra koll på:

ClearLove — Vare sig man tycker att hypen kring ClearLove är berättigad eller ej så kan man inte förneka att han var den slutgiltiga pusselbiten som ledde till det absolut dominanta EDG vi såg under och månaderna efter de vann MSI i maj. Förhoppningen är nu att laget har raljerat efter sin dramatiska slutspurt i LPL, och återigen visar oss samma form de hade tidigare i år.



Invictus Gaming

Kina Liu "Zzitai" Zhi-Hao
Korea Lee "KaKAO" Byung-kwon
Korea Song "RooKie" Eui-jin
Kina Ge "Kid" Yan
Kina Liu "Kitties" Hong-Jun

Invictus Gaming var det första laget i Kina att importera koreanska spelare till sin uppställning. Spelarna i fråga var KT Rolsters stjärnjunglare Lee "KaKAO" Byung-kwon samt deras midlaner Song "RooKie" Eui-jin, och de är två av de största anledningarna bakom iG:s framgångar och Worlds-resa. Den som inte ska underskattas däremot är iG-veteranen, tillika megastjärnan i sitt hemland, Liu "Zzitai" Zhi-Hao som flyttade från mid till toplane efter RooKies intåg.

Fastän deras resultat må se imponerande ut på papper har iG däremot två sidor till sig: den otroliga, och den osynliga. Lagets AD-carry Ge "Kid" Yan har vid ett flertal tillfällen även kritiserats extremt mycket i förhållande till sina lagkamrater, och tog vid ett tillfälle en paus från LPL på grund av kritiken riktad mot honom, och fastän man inte kan anse att hans supportspelare Liu "Kitties" Hong-Jun är stark på en internationell nivå är Kids egna självförtroende den troligtvis starkaste motgången laget har.

Håll extra koll på:

Hela den övre sidan av kartan — Zzitai, KaKAO och RooKie har varit de avgörande faktorerna i Invictus Gamings framgångar tillsammans med Won "MaFa" Sang-yeon som coach. Nu är den största pressen på att de tre solo-spelarnas insatser är tillräckligt starka för att ta laget vidare i Worlds.

Taiwan


ahq e-Sports Club

Taiwan Chen ”Ziv” Yi
Taiwan Xue ”Mountain” Zhao-Hong
Taiwan Liu ”Westdoor” Shu-Wei
Taiwan Chou ”An” Chun-An
TaiwanKang ”Albis” Chia-Wei

Vinnarna av Sydostasiatiska League of Legends Master Series, LMS, ahq kommer vara ett av lagen att hålla ögonen på gåendes in i Worlds. Fastän fans tankar snabbt rör sig mot den taiwanesiska femmans explosiva midlaner Liu "Westdoor" Shu-Wei och hans klockrena split-pushande stil, har ahq det senaste året gjort mycket för att föra fram de fyra andra ansiktena som utgör laget.

Bland de mer prominenta spelarna som därmed har trädit fram då westdoors klassiska assassin-stil har fallit ur metan är främst lagets toplaner Chen “Ziv” Yi och AD carry Chou “AN” Chun-An. Zivs inflytande kommer i form av sin otroliga användning av att utnyttja teleport för att flankera fienden, medan ANs användande av champions som Sivir är till för att bidra till lagets vanligtvis starka initiationsförmåga.

Med allt detta sagt är det stora frågetecknet kring laget som dominerat Sydostasien under 2015 exakt vad vi kan komma att förvänta oss av dem under Worlds. Laget visade redan i maj under MSI att de kunde mäta sig mot några av västvärldens största namn i gruppspelet då de besegrade både TSM och fnatic för att säkra sitt avancemang till slutspelet. Laget har även bott och tränat tillsammans med EDward Gaming sedan de kvalade in till Worlds, vilket troligtvis har gynnat dem avsevärt gåendes in till sin andra världsfinal i rad.


Håll extra koll på:

Ziv — Passande nog har spelaren med kanske minst erfarenhet av alla sina lagkamrater, Chen “Ziv” Yi, tagit över den väderbitna veteranen westdoors plats som den viktigaste pjäsen i ahqs spel. Med sina pricksäkra teleports och färdighet med tanks är han spelaren att hålla koll på när ahq väljer att ta teamfights.



yoe Flash Wolves

Taiwan Chou ”Steak” Lu-Hsi
Taiwan Hung ”Karsa” Hau-Hsuan
Taiwan Huang ”Maple” Yi-Tang
Taiwan Hsiung ”NL Wen-An
Taiwan Hu ”SwordArt Shuo-Jie

Det andra laget från Taiwan är nog mest kända internationellt efter sin insats på IEM World Championship i mars, där de mot all förmodan tog ned både Cloud 9 och den starkaste SK Gaming-femman hittills med Konstantinos “FORG1VEN” Tzortziou i spetsen, innan de föll mot eventuella vinnarna Team SoloMid i semifinalerna.

Sedan dess har Flash Wolves sett sig själva bli övertagna i hemregionen av ahq, men även med deras brist på egentliga stjärnspelare har laget lyckats hålla sig fast i LMS toppskikt med vad som endast kan beskrivas som en taktisk och passiv spelstil. Frågan då blir om detta kommer räcka ännu en gång gåendes in till Worlds, och i och med att de blivit placerade i den i synnerhet enklaste gruppen har de den största möjliga chansen att ta sig vidare.

Håll extra koll på:

Karsa — Hung ”Karsa” Hau-Hsuan kan mycket väl vara den starkaste junglaren i sin grupp, i och med den, relativt sagt, låga nivån på lagen i fråga. Med en intressant blandning av den generellt passiva stilen Flash Wolves numer är kända för samt sin egna aggressiva spelstil har han kommit att bli avgörande för lagets senare framgångar, och är en spelare att hålla ögon på.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..