×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Införartikel

Worlds: Lag för lag — DEL 1: NA, Korea och övriga regioner

4
På torsdag är det dags för den första dagen av World Championship och vi är riktigt taggade! Vi har satt oss ner för att analysera lagen och vad vi tror om deras chanser i årets stora mästerskap. Idag kan ni ta del av de nordamerikanska och koreanska lagen, och även få en inblick i de två Wildcard-lagen.
Missa inte den andra delen imorgon då vi tar upp de europeiska, kinesiska och taiwanesiska lagen.

Nordamerika



Counter Logic Gaming

USA Darshan ”ZionSpartan” Upadhyaha
Filippinerna Jake ”Xmithie” Puchero
USA Eugene ”Pobelter” Park
USA Yiliang ”Doublelift” Peng
USA Zaqueri ”Aphromoo” Black

Counter Logic Gaming har länge varit i toppskiktet i Nordamerika och under sommarsäsongen blommade laget ut ordentligt. Lagets AD-carry, Yiliang “Doublelift” Peng, har under sin långa League of Legends-karriär aldrig vunnit en turnering, vilket ändrades under året då laget lyckades vinna sommarversionen av den Nordamerikanska LCS-spliten för att säkra en plats till Worlds.

Tittar man på laget i sig, har man starka spelare på flera positioner.
Ett aktuellt frågetecken är hur junglaren Jake "Xmithie" Puchero kommer att prestera med tanke på tidigare visumproblem, vilket har gjort att laget inte spelat med honom på ett bra tag. Problemet är numera löst och nu återstår det bara att se hur samarbetet kommer att te sig.

Håll extra koll på:

ZionSpartan — Darshan ”ZionSpartan” Upadhyaha kommer att vara nyckelspelaren i Counter Logic Gaming då han passar i nuvarade top-meta och överlag är väldigt carry-orienterad. För första gången ser det äntligen ut som att ett lag kan få ut det bästa ur honom och helt bädda inför hans styrkor som spelare.




Team SoloMid

USA Marcus ”Dyrus” Hill
Danmark Lucas ”Santorin” Larsen
Danmark Søren ”Bjergsen” Bjerg
Kanada Jason ”WildTurtle” Tran
Korea Ham ”Lustboy” Jang-sik

Team SoloMid har länge setts som det starkaste nordamerikanska laget, men har under året varit varit väldigt skakiga. De nordamerikanska publikfavoriterna, som leds av Bjergsen, har haft sitt sämsta år hittills och ses som det största frågetecknet för de nordamerikanska fansen. Det hjälper inte heller att laget hamnade i dödens grupp och möter starka lag som Origen, KT Rolster och LGD Gaming.

Frågor angående Dyrus uppe på top och hur han kommer att prestera har varit uppe på ytan ett tag och det är överlag en hel del tankar kring hur laget kommer att klara sig.

Håll extra koll på:

Bjergsen — Vid det här laget kanske det känns uttjatat, men Team SoloMids hopp och drömmar på ett framgångsrikt fälttåg på Worlds vilar i Bjergsens händer. Det är uppenbart att TSM:s motståndare alltid kommer fokusera på att ta ned lagkamraten Dyrus så mycket som möjligt, och såvida WildTurtle inte har genomgått en personlig transformation när det kommer till spelstil faller ansvaret på att Bjergsen får all den hjälp han behöver för att möjliggöra ett avancemang från dödens grupp..



Cloud 9

USA An ”Balls” Le
USA Hai ”Hai” Lam
Danmark Nicolaj ”Incarnati0n” Jensen
USA Zachary ”Sneaky” Scuderi
USA Daerek ”LemonNation” Hart

Det var nog inte många som trodde att Cloud 9 skulle kunna ta sig till Worlds, men vilket blev till en mirakelhistoria efter att laget lyckades med att vinna tre raka bäst-av-fem-serier och därmed kvala in. Det var efter en svag säsong som laget under den sjätte veckan i LCS valde att sparka junglaren Meteos och lagets gamla mid-spelare, Hai sadlade om till junglare.

Laget låg då på en åttonde plats och var i stor risk att kunna åka ut ur serien, men efter att vinna över TSM i den sista omgången, tog sig laget till en sjunde plats och fick därmed stanna kvar och spela i den så kallade Gauntlet-turneringen. Bäst-av-fem verkade vara en pärs för laget, som vann alla tre och tog sin plats i de stora världsmästerskapen.

Håll extra koll på:

Sneaky — Vi har sett mycket av honom på sista tiden, inte minst genom hans bland annat väldigt starka Vayne- och Draven-picks som vi bland annat fick se under den sista och avgörande matchen till Worlds mot Team Liquid.

Korea



SKT T1

KoreaJang "MaRin" Gyeong-Hwan
Korea Bae "bengi" Seong-ung
Korea Lee "Faker" Sang-hyeok
Korea Bae "Bang" Jun-sik
Korea Lee "Wolf" Jae-wan

Sydkoreanska SKT T1 är troligtvis det bästa laget i spelets historia om man enbart kollar på resultat. Ledda av den närmast alltid otroliga Faker har både han och hans lag genomgått en renässans när det kommer till form under 2015, efter att ha vunnit båda säsonger av den koreanska motsvarigheten till LCS. Bortsett från en andraplats på MSI i maj ser SKT T1 återigen ut att vara det laget att vara mest nervöst inför gåendes in till Worlds.

Men numera är SKT T1 inte bara "the Faker show", lagets toplaner tillika starkaste röst, MaRin, har under hela årets gång utvecklats till att bli ett mångsidigt monster i kartans övre halva. Detta exemplifieras nästan starkast i form av det faktum att laget är ett av de som överlag har minst kills i sina matcher av alla deltagande lag i världsmästerskapen. Deras fokus ligger helt enkelt på smart spel för att skapa övertag, någonting som både MaRin och Faker visat att de är några av de bästa i världen på.

Håll extra koll på:

Faker — Fakers form är på topp i jämförelse med hans mindre imponerande 2014, och har under 2015 dominerat med en hel drös mindre spelade hjältar så som bland annat Master Yi mot några av Sydkoreas bästa lag. Med en av de starkaste uppställningarna han någonsin har haft runt sig är förhoppningarna på honom stora, men om det är någon som kan leva upp till dem så är det Faker.




KOO Tigers

Korea Song "Smeb" Kyung-ho
Korea Lee "hojin" Ho-Jin
Korea Lee "kurO" Seo-haeng
Korea Kim "PraY" Jong-in
Korea Kang "GorillA" Beom-hyeon

KOO Tigers gjorde sig snabbt ett namn i början på 2015. Deras innovativa strategier såg ut att kombineras perfekt med macro-stilen de i dagsläget är kända för, och under en period var de det otvivelaktigt bästa laget i Sydkorea, vilket markerades med en 20 matcher lång winstreak.

Sedan de tidiga månaderna har de däremot fått nöja sig med att agera lillebröder åt SKT T1, vilket i och för sig inte är så farligt med tanke på formen Fakers lag för stunden är i, och efter att ha lyckats ta en andra respektive tredjeplats i båda säsonger av LCK för i år var deras Worlds-resa ett faktum.

Håll extra koll på:

Smeb — En kameleont i toplane som kan spela exakt allt hans lag kräver, vare sig det är carrys eller tanks. Han har under hela året varit den som stuckit ut mest i sitt lag, och är en av de mer intressanta spelarna från regionen att följa.




KT Rolster

Korea Kim "ssumday" Chan-ho
Korea Go "Score" Dong-bin
Korea Kim "Nagne" Sang-moon
Korea No "Arrow" Dong-hyeon
Korea Lee "Piccaboo" Jong-Beom

2015 var året då KT Rolster äntligen lyckades ta sig till ett världsmästerskap. Från att ha blivit nekade på mållinjen i en av de bästa serierna i spelets historia mot SKT T1 2013, till att sedan ha blivit förlöjligade av uppstickarna NaJin White Shield i 2014 års upplaga av det Koreanska Worlds-kvalet, får vi nu äntligen se vad KT kan leverera på den internationella scenen.

KT kan ses lite som KOO Tigers, då de är ett lag med relativt få stjärnspelare, men de stjärnor de faktiskt har, lyser starkt. Piccaboo, lagets support som spelat med laget sedan i våras, har lyckas kombinera den riskfyllda stilen som kännetecknade laget i 2014 med en mer jämn takt baserad på mer passivt spel och taktiska beslut. Med honom har KT även ssumday, som troligtvis är den starkaste toplanern individuellt på plats i Worlds.

Håll extra koll på:

Piccaboo — Piccaboo har burit ett handlöst KT från randen till toppen. Den otroliga roamaren är enkel att se som den senaste LCK-säsongens MVP, och kommer utmana alla namn på plats i världsfinaler.

Wildcard-lagen



paiN Gaming

Brasilien Matheus ”Mylon”
Brasilien Thúlio ”SirT” Carlos
Brasilien Gabriel ”Kami” Santos
Brasilien Felipe ”brTT” Gonçalves
Frankrike Hugo ”Dioud” Padiouleau

Ett av de två Wildcard-lagen på plats är brasilianska paiN Gaming som efter en 3-0-seger över KLG säkrade en plats till Worlds och av de två Wildcard-lagen är paiN klart starkast. De lyckades gå obesegrade genom det sydamerikanska slutspelet och Wildcard-turneringen vilket gör att de har visat på bra form.

Den stora frågan är dock om de bara är kungarna i ankdammen. paiN Gaming kommer nu att ställas mot världslag. Likt det taiwanesiska lagen är det stora frågetecken kring hur laget kommer att spela på den stora scenen. Värt att notera är att laget har hamnat i den enklaste gruppen och ska de kunna ta sig ur en grupp så är det denna.

Håll extra koll på:

brTT — Snackisen från den brasilianska regionen är den passionerade AD-carryn Felipe “brTT” Gonçalves. Han motiverar laget och får spelarna att tro på det omöjliga. Med lite tur och en bra start kan brTT få laget att tro på sig själva och vinna en match eller två.



Bangkok Titans

Thailand Pawat ”WarL0ck” Ampaporn
Thailand Chayu ”007x” Suebka
Thailand Nuttapong ”G4” Menkasikan
Thailand Juckkirsts ”Lloyd” Kongubon
Thailand Sorawat ”Moss” Boonphrom

Bangkok Titans är det sämsta laget i turneringen och det vore en bedrift för dem att vinna en match. De lyckades med nöd och näppe kvala sig till Worlds genom precis ta sig vidare från gruppen efter inbördes möten mot Dark Passage. Väl i den avgörande bäst-av-fem-serien vann de med 3-1 över det australiensiska laget The Chiefs of eSports.

Om laget ens ska ha en chans på att vinna en match behöver de spela annorlunda. De kan inte spela för mycket meta utan behöver få motståndarna ur balans och med väldigt mycket tur kan vi kanske se laget vinna en match mot H2k men de är det sämsta laget och kommer att förlora alla matcher.

Håll extra koll på:

Om laget kan vinna en match — Bangkok Titans kommer att spela sex matcher under Worlds och den stora frågan är om de kan vinna en av de sex. Det sämsta laget i gruppen är H2k-Gaming och det finns inte mycket som talar för att laget blir något annat än en slagpåse i grupp C.

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..