×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

The International

Digital Chaos avslutar TnC:s Askungesaga

1
Digital Chaos vänder och vinner över TnC med 2-1 och går således vidare till nästa lower bracket-omgång där ett extremt starkt EHOME väntar. Härnäst går det sista heleuropeiska hoppet i Team Liquid upp mot Fnatic.
Torsdagens matcher vid The International 2016 inleddes med elimineringsmötet mellan det europeiska laget i den amerikanska organisationen, Digital Chaos, och tävlingens kanske mest överraskande uppstickare i TnC Gaming.

Drow Ranger tar ännu en skalp

I den första matchen satsade Digital Chaos på en strategi som kretsade kring Naga Siren, Dragon Knight och Beastmaster. TnC å andra sidan gick all in med en Drow Ranger-strategi där samtliga hjältar kunde dra nytta av hennes aura med deras auto-attacker. Med allierade hjältar som Morphling, Batrider, Vengeful Spirit och Dazzle kunde de sätta hårt mot hårt tämligen tidigt och DC var inte riktigt utrustade att stå emot deras tidiga aggressivitet. Roman "Resolut1on" Fominoks Naga Siren var snart den bäst farmade hjälten på kartan men Aliwi "w33" Omars Dragon Knight hamnade på efterkälken, en situation som hjälten i fråga är allt annat än bra på att hantera.

När TnC för första gången försökte bryta sig in i Digital Chaos bas lyckades de sistnämnda försvara den, och straffade anfallarna genom att ha ihjäl flera av deras hjältar. Det såg ett tag ut som att detta skulle kunna komma att bli en vändpunkt i matchen men TnC spelade rutinerat, säkrade nästa Roshan och satte därefter in en push som DC ej var kapabla att värja sig mot. TnC tog ledningen med 1-0 och var nu bara en vinst från att säkra en topp 6-placering.

DeMoN och hans TnC var nu bara en match ifrån ännu en skräll, om man vid det här laget ens kunde kalla det för det.


Synergier och Divine Rapiers

I match två draftade Digital Chaos betydligt bättre än deras motståndare och det var mycket riktigt de som fick den bästa starten. TnC:s Alchemist var naturligtvis den hjälte som farmade snabbast men det var européerna som satte sina rotationer och säkrade tidiga kills. TnC spelade dock riktigt bra i fortsättningen och de åt sig successivt tillbaka in i matchen. Med hjältar som Magnus, Elder Titan och Faceless Void satt Digital Chaos emellertid inne på en skrämmande hög teamfightpotential och när TnC tog beslutet att gå in i DC:s bas blev de bestraffade så det sjöng om det.

Digital Chaos kände sig troligtvis så pass säkra på deras förmåga att försvara Resolut1ons Ember Spirit att denne fick plocka upp en Divine Rapier. Skadepotentialen i Sleight of Fist var ny skyhög, och blev ännu högre tack vare Magnus Empower. I de efterföljande striderna smälte TnC:s hjältar som smör och DC krossade sig fram till en kvittering.

Askungesagan når sitt slut

Den tredje och avgörande matchen stod och vägde under de 15 första minuterna, men när TnC försökte sig på att smyga in i Roshans grotta och säkra en Aegis lyckades Digital Chaos fånga dem med skägget i brevlådan. Rasmus "MiSeRy" Filipsen spelade riktigt fint med sin Sand King och DC kopplade greppet om matchen. I nästa teamfight som uppstod visade västerlänningarna att det verkligen var de som hade övertaget och Resolut1ons Slark gjorde livet riktigt surt för de filippinska supportspelarna.

Slark var nu rikare än TnC:s Alchemist och de som har spelat en Alchemist som inte ligger åtminstone ett item före fiendecarryn vet att detta är en mardröm. Digital Chaos säkrade en Aegis från Roshan och med två liv på Resolut1ons Slark valde de att gå in i TnC:s bas och det fanns i princip ingenting de sistnämnda kunde göra för att stoppa dem. Basen föll, DC jublade och för TnC tog TI-drömmen slut.

Filippinerna TnC vs. Europa Digital Chaos
TnC: Raven, Kuku, Sam_H, eyyou, DeMoN
DC: Resolut1on, w33, Moo, Saksa, MiSeRy


Detta innebär att Askungesagan om TnC har tagit slut. Jimmy "DeMoN" Ho och hans mannar ska dock vara extremt stolta över vad de har uträttat. De kom från (nästan) ingenstans, säkrade en plats i turneringen före Fnatic som krigade i samma regionkval, och tog sig så här pass långt i huvudevenemanget. För DC väntar nu ytterligare en elimineringsmatch och den här gången har de verkligen något att sätta tänderna i, för på andra sidan nätet står EHOME.

Härnäst väntar den tredje lower bracket-omgångens sista match, den mellan Fnatic och det sista återstående heleuropeiska laget, Team Liquid. Surfa gärna över till vår tittarguide där ni hittar allt från officiella streams på både svenska och engelska samt ett komplett spelschema som ständigt uppdateras med aktuella resultat och information om kommande matcher.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..