×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

The International

EG sätter stopp för EHOME och går vidare till upper bracket-final

1
Evil Geniuses besegrar EHOME med 2-0 i en av tidernas bästa Dota 2-matcher och är nu klara för spel i fredagens upper bracket-final där de kommer att få möta Wings.
Den sista semifinalen i The International 2016 kommer nog att gå till historien som en av de bästa. Det stod mellan Evil Geniuses och EHOME och bägge lagen bjöd publiken på fullständigt fantastisk Dota.

En episk match med ett episkt slut

Den första matchen var en riktig rysare och en av de bästa matcherna som har spelats under hela turneringen. EHOME öppnade starkast och deras tidiga rörelser gav god utdelning, delvis tack vare en del slarv från Evil Geniuses sida. Kineserna satte hög press på amerikanerna och innan det hade gått 20 minuter av matchen knackade de på porten till den amerikanska basen. Clinton "Fear" Loomis lyckades då vända situationen till EG:s fördel genom ett riktigt fint inhopp med sin Axe och i förlängningen dog samtliga kinesiska hjältar utom Daryl Koh "iceiceice" Pei Xiangs Timbersaw.

EG var helt plötsligt tillbaka i matchen, som nu blev en jämn och utdragen historia. EG låg hela tiden efter rent ekonomiskt, men genom riktigt fint samspel lyckades de hålla hoppet vid liv. EHOME fortsatte att anfalla och efter många om och men hade de lyckats riva samtliga amerikanska baracker. Nu var Evil Geniuses tvungna att dessutom försvara sig från mega creeps men detta lyckades de med, mycket tack vare Fears Axe och Syed Sumail "SumaiL" Hassans Mirana.

Den långa, välspelade matchen fick ett episkt slut, detta efter att EG pushade ut sina sidolanes och gick all in i mitten. Saahil "UNiVeRsE" Arora köpte till och med en Divine Rapier till sin Faceless Void. Slutstriden var som ett fyrverkeri av spells och Dagon-strålar flög både till höger och vänster. När röken väl hade lagt sig var det dock EG:s hjältar som stod upp och EHOME:s viktigaste hjältar hade redan förbrukat sina buybacks. I sann Alliance-anda lyckades EG vända och vinna mot mega creeps och ställningen var nu 1-0 till amerikanerna.

En väl genomförd plan

I den andra matchen satsade Evil Geniuses på en Drow Ranger-strategi som kretsade kring synergin mellan just Drow Ranger, Medusa och Faceless Void. Den här gången var det amerikanernas tur att få den bästa inledningen och EHOME:s rörelser på kartan gav inte den utdelning de hade hoppats på. SumaiL:s Medusa blev snart väldigt svårstoppad, särskilt då det drog ihop sig till teamfights och hon hade en Drow Ranger och en Shadow Demon bakom sig.

Evil Geniuses spelade fenomenalt och stod som segrare i de allra flesta teamfights som uppstod, mycket tack vare UNiVeRsE och hans fantastiska Chronospheres som lät både Drow Ranger och Medusa göra så mycket skada som möjligt innan EHOME riktigt fick chansen att försöka kontra. Till slut bestämde sig kineserna för att de hade fått nog och till hemmapublikens jubel önskade de amerikanerna lycka till i upper bracket-finalen.

Kina EHOME vs. USA Evil Geniuses
EHOME: iceiceice, old chicken, eLeVeN, LaNm, Fenrir
EG: Fear, SumaiL, UNiVeRsE, zai, ppd


Evil Geniuses var alltså de som slutligen satte stopp för EHOME:s framfart i turneringens upper bracket. Detta innebär att de på fredag spelar upper bracket-final mot Wings. Turneringen är dock inte över för EHOME:s del men från och med nu får de spela med kniven mot strupen i slutspelets lower bracket.

Torsdagen i Seattle kretsar helt kring just denna lower bracket. Dagen inleds med den tredje omgångens bägge matchserier och rundas sedan av med den första hälften av den fjärde omgången. Därefter har det blivit dags för årets "All-Star Match" och om tidigare år är något att gå efter så är chansen god att Valve då kommer att avtäcka något nytt. För två år sedan var det en ny hjälte som gjorde sin debut och i fjol var det ett nytt spelläge som introducerades.

Surfa gärna över till vår tittarguide där ni finner allt från officiella streams till ett komplett spelschema med uppdaterade matchresultat.

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..