×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

The International

Team Liquid skickar hem Newbee

2
Team Liquid besegrar Newbee med 2-1 i onsdagens sista lower bracket-match och går således vidare itll nästa omgång. Härnäst väntar de bägge semifinalerna i The Internationals upper bracket.
Inför The International 2016 ansågs Team Liquid och Newbee vara bland de främsta favoriterna att vinna hela tävlingen. Nu skulle de bli tvungna att drabba samman med varandra redan i den andra lower bracket-omgången vilket innebar att för det ena laget skulle The International-drömmen få att hastigt slut.

Kills tjänar ingenting till om man inte kan riva byggnader

I den första matchen valde Liquid att spela med Ember Spirit, Mirana och Sand King som corehjältar. Inledningen på matchen såg väldigt bra ut och de skapade sig ett stort ekonomiskt övertag. Problemet var bara att de med den här uppställningen fick det väldigt svårt att sätta press på Newbees bas. Ingen av hjältarna var riktigt lämpad att gå in och ställa sig och slå på byggnaderna, i varje fall inte utan att bli nedstängd och dödad.

Mycket riktigt, detta var precis vad som hände. Newbee tilläts därför komma tillbaka in i matchen. Deras Naga Siren växte sig snart groteskt stark och nu var det Liquid som blev tillbakapressade. Graferna svängde över till kinesernas fördel och i ett desperat försök att rädda dagen köpte Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainen en Divine Rapier på sin Ember Spirit. Newbee var dock vid det här laget för starka och genom fint spel lyckades de överleva tillräckligt länge för att isolera och ha ihjäl Ember Spirit. Liquids Divine Rapier plockades upp av Newbee och européerna var tvungna att se sig besegrade.

MATUMBAMAN och hans Liquid hade en del att fundera över inför match två.


Ibland kan små justeringar göra stor skillnad

Nu var Liquid tvungna att vinna och för att göra det krävdes det en mer balanserad draft än den de använde i den första matchen. De valde att än en gång spela med både Mirana och Sand King men den här gången satte de MATUMBAMAN på en Morphling. Liquid satte hög fart redan från början och precis som i första matchen var det de som höll i dirigentpinnen. Lagets andra finne, Jesse "JerAx" Vainikka, använde sin Shadow Demon effektivt och gjorde bland annat livet surt för Newbees Chen.

MATUMBAMAN:s Morphling fick god utdelning och blev snart ett väldigt stort problem för kineserna. Européerna spelade helt enkelt ut kineserna och när det hade gått 17 minuter så ledde Liquid med 20 - 3 och Newbee valde då att hissa vit flagg och istället fokusera på den tredje och avgörande matchen.

Ställda av en Anti-Mage

För tredje gången i rad valde Team Liquid att spela en Mirana i mitten men den här gången bannade Newbee ut deras Sand King och plockade själva på sig Morphling. Européerna plockade upp samma supporthjältar som i föregående match, nämligen Shadow Demon och Undying, men satte nu en Anti-Mage i händerna på MATUMBAMAN.

För tredje gången i rad var det också Liquid som inledde bäst och deras Anti-Mage farmade långt mycket mer effektivt än någon annan hjälte på kartan. Newbee kämpade tappert men Liquid spelade vassare och låg allt som oftast steget före kineserna. MATUMBAMAN:s Anti-Mage skar genom Newbees supporthjältar som om de vore smör och med deras Axe och Mirana lyckades de ofta isolera och ha ihjäl viktiga nyckelhjältar. Newbee spelade hela tiden i ett underläge och till slut klarade de inte av att hålla både deras hjältar och byggnader vid liv.

Kina Newbee vs. Europa Team Liquid
Newbee: Hao, Mu, kpii, ChuaN, Kaka
Liquid: MATUMBAMAN, FATA-, MinD_ContRoL, JerAx, KuroKy


Team Liquid överlever denna lower bracket-omgång och är nu det enda europeiska laget kvar i turneringen. För Newbee är det däremot färdigspelat. Härnäst väntar de bägge semifinalerna i turneringens upper bracket. I den första drabbar MVP Phoenix samman med Wings och i den andra får vi se om de regerande mästarna i Evil Geniuses har vad som krävs för att rå på EHOME.

I vår tittarguide finner ni officiella streams på såväl svenska som engelska samt ett komplett spelschema med uppdaterade resultat och information om kommande matcher.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..