×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

The International

Alliance faller mot Fnatic och är ute ur The International

2
Alliance faller med 2-0 mot ett Fnatic som ser ut som ett helt nytt lag jämfört med det vi såg under gruppspelet. Fnatic går vidare till nästa lower bracket-omgång men för svenskarna innebär detta att tävlingen är över.
Så hade det blivit dags för svenskhoppet Alliance att spela deras första elimineringsmatch och på andra sidan nät stod ett Fnatic som såg ganska darrigt ut under gruppspelet men som såg ut att ha ryckt upp sig då de gjorde processen kort med Escape Gaming i den första lower bracket-omgången.

En åtråvärd aura

I den första matchen satsade Alliance återigen på en Drow Ranger-strategi och fyllde på med hjältar som Tidehunter, Mirana och Elder Titan. Fnatic satsade istället på en draft som kretsade kring Sven, Storm Spirit och Slardar som cores men de hade även den supporthjälte som har ställt till det för svenskarna många gånger under turneringen, nämligen Shadow Demon.

Alliance fick en vettig inledning på matchen och säkrade ett par tidiga kills. Med tanke på synergin mellan deras hjältar såg det ut som att de tämligen tidigt skulle kunna gå tillsammans som lag, pusha ner Fnatics torn och på så sätt svälta deras fiender. Detta började man med men Fnatic satte stopp för detta genom att säkra en tidig Aegis från Roshan. Alliance kom av sig och spelade lite som om de hade haft en annan draft. Istället för att gå ihop som fem spred de gärna ut sig för att farma, men ingen kunde farma tillnärmelsevis lika snabbt som Chai "Mushi" Yee Fungs Sven.

Med Black King Bars uppe på Fnatics corehjältar blev det väldigt svårt för svenskarna att få något uträttat i teamfights och när Sven, som var dubbelt så rik som någon i Alliance, hoppade in och började svinga så gjorde det oerhört ont. Det kändes som att Alliance oftast var tvåa på bollen, inte minst vad gällde Roshan varje gång han återuppstod. Svenskarna höll ut så länge det bara gick men till slut blev den malaysiska snöbollen på tok för stor för att stoppa och Fnatic tog ledningen med 1-0.

Back to basics

I match två valde Alliance att gå tillbaka till hjältar som vi är vana att se dem spela, nämligen Lifestealer, Puck, Nature's Prophet, Rubick och Enchantress. Som om de helt plötsligt kände sig som hemma började de spela mer självsäkert och det var helt klart Alliance som inledde bäst, med gynnsamma tidiga rotationer och många viktiga kills. Svenskarna sprang över sina motståndare fullständigt men som på en given signal började de gå bort sig i onödiga situationer.

Fnatic åt sig tillbaka in i matchen, mycket tack vare fina inhopp från Mushis Faceless Void och Chong Xin "Ohaiyo" Khoos Batrider. Svenskarna låg fortfarande i ledningen men hade svårt att sätta press på Fnatics inre byggnader. I en händelsesekvens som kantades av ungefär lika stora delar oflyt som slarv blev svenska nyckelhjältar avplockade och när de försökte försvara deras baracker i botlane lyckades Fnatic bestraffa hjältar som precis hade köpt sig tillbaka in i matchen. Alliance försvar föll ihop som ett korthus och i takt med att deras byggnader föll dog hoppet om att de för andra gången skulle få lyfta The Aegis of Champions över deras huvuden.

Sverige Alliance vs. Malaysia Fnatic
[A]: Loda, s4, AdmiralBulldog, EGM, Akke
Fnatic: Mushi, MidOne, Ohaiyo, DJ, 343


Detta innebär att tävlingen är över för Alliance del men Fnatic överlever denna andra lower bracket-omgång. I morgon får de återigen spela med kniven mot strupen, då mot förlorarna i kvällens andra match som står mellan Newbee och Team Liquid.

I vår tittarguide finner du allt från officiella streams på såväl engelska som svenska till ett komplett spelschema som ständigt uppdateras med aktuella matchresultat.

9 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 9 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..