×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

The International

The Internationals gruppspel är över

5
De sista gruppspelsomgångarna är nu färdigspelade och Wild Card-laget EHOME står som segrare i grupp B. Lika överraskande är faktumet att Team Liquid inte ens lyckades säkra en plats i slutspelets upper bracket.
The Internationals gruppspel är nu över och för ovanlighetens skull behövdes inga tiebreakers.

Hade man för en vecka sedan sagt att EHOME och Digital Chaos skulle dominera grupp B hade det nog inte varit många som hade trott på det, men så är fallet. Kinesiska EHOME gick från att kämpa i Wild Card-tävlingen till att vinna grupp B, med 12 vunna matcher och bara två förlorade. Precis nedanför dem finner vi nu Digital Chaos som har varit en av gruppspelets stora överraskningar. Med 11 vinster och bara tre förluster har de presterat mycket bättre än vad många hade förväntat sig.

Apropå stora överraskningar, många ansåg att Team Liquid var ett av världens bästa lag inför den här tävlingen och många förväntade sig att de och Newbee skulle dominera grupp B. Newbee lyckades förvisso placera sig efter EHOME och DC men Liquid har verkligen inte levt upp till förväntningarna. Inför denna avgörande dag hade de 5-5 i matchstatistik men efter att ha blivit nollade av både Digital Chaos och Team Secret slutade de på fem vinster och nio förluster, precis samma statistik som både Secret och Fnatic.

Detta innebär att koreanska MVP Phoenix lyckades ta sig förbi dem i tabellen och att de inte hör till lagen som får inleda slutspelet från en upper bracket-position.

Resultat Grupp B

Kina EHOME (12-2)
Europa Digital Chaos (11-3)
Kina Newbee (8-6)
Korea MVP Phoenix (6-8)


Världen Team Secret (5-9)
Europa Team Liquid (5-9)
Malaysia Fnatic (5-9)
Kina Vici Gaming Reborn (4-10)

Gruppspelet är nu alltså officiellt över och de lag som slutade ovanför skiljestrecket är klara för spel i kvartsfinalerna när slutspelet går av stapeln i nästa vecka. Lagen under skiljestrecket går även de vidare till slutspelet men blir tvungna att spela med kniven mot strupen redan i den första lower bracket-omgången, där lagens öden avgörs i endast en enskild match.

Nu väntar två dagars vila för de tävlande lagen då det är först på måndag som slutspelet sätter igång i Key Arena. Vår tittarguide är uppdaterad med samtliga matchresultat och där kommer ni även framöver att kunna hitta all information om kommande matcher, officiella streams och annan matnyttig information.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..