×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

The International

Alliance säkrar en kvartsfinalplats — grupp A är avgjord

5
Gruppspelet vid The International börjar gå mot sitt slut och matcherna i grupp A är färdigspelade. Alliance säkrade en upper bracket-plats efter att ha besegrat de regerande mästarna med 2-0 i sista omgången.
Så var dagen kommen då The Internationals grupp A skulle avgöras. Evil Geniuses, OG och Wings kunde känna sig någorlunda säkra på att få avancera till slutspelets upper bracket, men värre var det för svenska Alliance som låg på exakt samma resultat som ett till synes formstarkt TnC.

I Alliance första match skulle de möta gruppens jumbo, Escape Gaming, i något som blev en repris av den europeiska kvalfinalen. Här var svenskarna bara tvungna att ta en 2-0-seger, för TnC skulle även de få möta Escape i deras sista omgång. Escape lyckades dock ta Alliance på sängen och kämpade sig fram till ett oavgjort resultat, något som var allt annat än positivt för svenska Dota 2-fans.

TnC förlorade förvisso mot OG, som därmed säkrade sin placering i tabellen, men TnC gjorde därefter processen kort med Escape som inte lyckades stoppa filippinerna från att ta en 2-0-seger. Nu var Alliance tvungna att plocka poäng mot Evil Geniuses i den sista omgången för att ha en chans att säkra en upper bracket-plats.

Det är inte över förrän det är över...

Den första matchen blev en utdragen sådan. Jonathan "Loda" Berg sattes på att spela den Lone Druid som alla antog att Henrik "AdmiralBulldog" Ahnberg skulle spela, men den sistnämnda sattes istället på att spela en Broodmother. Svenskarna spelade bra och de två ovan nämnda hjältarna var snart de rikaste på kartan. EG var dock mycket effektiva i sitt spel mot Lodas björn och en stor del av matchens slutskede gick mest ut på att EG undvek Alliance och split-pushade med Drow Ranger och Mirana istället.

Till slut uppstod dock en stor teamfight nära EG:s bas och den blev både lång och utdragen. De svenska hjältarna föll en efter en. Den enda som överlevde var Loda och ingen av de andra kunde köpa sig tillbaka. EG stormade mot Alliance bas och började riva deras bas men tack vare fantastiskt försvarsspel, och en del dåliga prioriteringar från EG:s spelare, lyckades Alliance försvara tronen som var extremt nära att falla. Hade det inte varit för att Joakim "Akke" Akterhalls Lich kastade Frost Armor på tronen så hade den legat i ruiner men nu var det istället svenskarnas tur att storma mot den amerikanska basen. Då EG:s cores inte kunde köpa sig tillbaka in i matchen kunde de inte göra något annat än att se sin bas falla.

Efter denna extremt dramatiska vändning var det dags för match nummer två och för att undvika skiljespel mot TnC var Alliance tvungna att vinna även denna. AdmiralBulldog fick återigen spela en Broodmother och de valde sedan att sätta Loda på en Sven och s4 på en Dragon Knight. EG satsade återigen på en Drow Ranger-strategi men den här gången lyckades Alliance stänga ner dem riktigt tidigt. Svenskarnas samspel var på en högre nivå än amerikanernas och efter att ha blivit fullständigt överkörda i samtliga teamfights valde de regerande mästarna att hissa vit flagg, detta innan det ens hade gått 20 minuter av matchen.



Gruppspelet är över för lagen i grupp A

Alliance besegrade Evil Geniuses med 2-0 och säkrade därmed en upper bracket-plats i slutspelet. De tre lag som låg i topp inför dagens matcher lyckades hålla sig ovanför strecket vilket innebär att det från grupp A är Alliance, OG, Evil Geniuses och Wings som nu är klara för spel i kvartsfinalerna.

Resultat Grupp A

Världen OG (11-3)
USA Evil Geniuses (9-5)
Sverige Alliance (8-6)
Kina Wings Gaming (8-6)


Filippinerna TnC Gaming (7-7)
Ukraina Natus Vincere (6-8)
Kina LGD Gaming (5-9)
Europa Escape Gaming (2-12)

Härnäst väntar de sista omgångarna i grupp B, där EHOME och Digital Chaos har satt sig själva i väldigt god position. Efter nattens matcher får lagen vila i två dagar innan huvudevenemanget sätter igång i Key Arena.

I vår tittarguide hittar ni alla streams som finns att tillgå och även ett fullständigt spelschema med uppdaterade matchresultat.


Artikelbild: ESL

8 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 8 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..