×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

The International

Tuffa öppningsmatcher för Alliance

3
Alliance ställdes inför flera tuffa matcher redan under den första gruppspelsdagen men hänger trots detta med bra i statistiken.
The Internationals gruppspel är i full gång och nu har de tre första omgångarna avverkats i grupp A. Gruppen har kallats för "dödens grupp" och här finner vi bland andra svenskhoppet Alliance. Svenskarna fick den otacksamma uppgiften att behöva möta två av gruppens tre direktinbjudna lag redan under dag ett.

Tuffa matcher redan från start

Svenskhoppet inledde dagen med en resolut 2-0-seger mot filippinska TnC men därefter väntade spel mot det lag som av många förväntas vinna hela tävlingen, nämligen OG. Svenskarna höll relativt jämna steg med förhandsfavoriterna men föll trots allt med 2-0. Direkt efter denna näsbränna ställdes de mot kinesiska LGD, som likt OG är ett av de tre lag i gruppen som blev direkt inbjudna av Valve.

I den första matchen såg Alliance ut att komma undan med en väldigt girig draft men trots ett övertag började de strax bli utspelade av LGD i teamfights. Kinesernas cores var väldigt svårdödade och deras supports spelade fantastiskt fint för att se till att de verkligen aldrig föll. Matchen rann svenskarna ur händerna och i match två försökte de sig på något så ovanligt som att sätta Gustav "s4" Magnusson på en Axe. LGD fick den bästa starten men Alliance vände, med besked. Efter en riktigt fint genomförd teamfight lyckades de riva barackerna i två lanes och matchen var strax därpå över.

Svenskarna avslutar den tuffa öppningsdagen med tre vinster och tre förluster, vilket inte är något att fnysa åt med tanke på vilka lag de fick möta.

Grupp A i övrigt

Efter den första dagen är det jämnt i toppen i grupp A. Evil Geniuses, OG och LGD ligger samtliga i topp med 4-2 i matchstatistik. Därefter ligger Alliance, Wings och TnC med 3-3 i matchstatistik. Alliance har en fördel mot TnC då de vann deras inbördes möte med 2-0 men i morgon blir det dags för svenskarna att drabba samman med Wings.

I botten av grupp A finner vi Escape Gaming och Na`Vi, som ligger på 1-5 respektive 2-4 i matchstatistik. Det finns dock gott om möjligheter att vända dessa trender då fyra av sju gruppspelsomgångar återstår. Lagen i grupp A får dock ge sig till tåls till torsdagen då återstoden av dagen i Seattle kommer att kretsa kring grupp B.

Ställningen i grupp A

USA Evil Geniuses (4-2)
Världen OG (4-2)
Kina LGD Gaming (4-2)
Sverige Alliance (3-3)


Kina Wings Gaming (3-3)
Filippinerna TnC Gaming (3-3)
Ukraina Natus Vincere (2-4)
Europa Escape Gaming (1-5)

Nästa punkt på dagordningen är de två första omgångarna i grupp B, där vi bland annat ser lag som Team Secret, Team Liquid och Newbee. I vår tittarguide hittar du ett komplett spelschema, med fullständiga matchresultat och information om kommande matcher. Där finner du även de officiella streams som finns att tillgå, både svenska och internationella.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..