×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

compLexity Dota 2 värvar tre NiP-spelare

4
compLexitys Dota 2-lag har bestämt sig för att satsa på hela tre spelare från numera nedlagda Ninjas in Pyjamas. Chessie, Limmp och Handsken ansluter till förstafemman.
compLexity lyckades överraska många i The International 2015. Då spelade de med David "MoonMeander" Tan och Tal "Fly" Aizik som därefter lämnade laget för att vara med och grunda (monkey) Business. Det sistnämnda laget går nu under namnet OG och förra helgen gick de till historien som vinnarna av Dota 2:s första major.

För att fylla tomrummet efter MoonMeander och Fly tog compLexity in två ersättare men dessa blev inte särskilt långlivade i organisationen då de redan under hösten fick lämna laget. Inför den kommande vintersäsongen väljer man att värva tre nya spelare. Samtliga tre är svenskar, kommer från numera nedlagda Ninjas in Pyjamas och för två av dem blir detta ett kärt återseende av gamla lagkamrater. Bröderna Rasmus "Chessie" Blomdin och Linus "Limmp" Blomdin spelade nämligen tillsammans med Kyle "swindlemelonzz" Freedman och Zakari "Zfreek" Freedman i Heroes of Newerth-laget stayGreen, som av många anses vara det bästa HoN-laget genom tiderna.



stayGreen vinner DH Winter 2013 med swindlemelonzz, Limmp, Zfreek, Chessie och MyNuts


Chessie fick sitt genombrott i Dota 2 med Alliance när han ersatte Gustav "s4" Magnusson. Deras då mycket lovande utveckling kom till ett abrupt slut när Chessie skadade sin rygg så pass allvarligt att han inte kunde sitta framför en dator mer än ett par timmar per dag och under sin rehabilitering anslöt han till Ninjas in Pyjamas för att agera coach. På sistone har hans rygg blivit bättre och nu ansluter alltså de bägge bröderna till deras gamla lagkamrater. Med sig har de Ninjas in Pyjamas supportspelare och lagkapten, Simon "Handsken" Haag, som förvisso inte spelade med laget under HoN-tiden men som ofta spelade mot dem.

De tre svenskarna utgör tillsammans med de amerikanska bröderna swindlemelonzz och Zfreek compLexitys nya förstafemma. Detta innebär att Luis "ZyzzY" Perez tar ett steg tillbaka och han kommer under vintersäsongen att vara lagets officiella stand-in. Enligt compLexitys officiella uttalande kommer ZyzzY att fortsätta bo och träna med laget i Florida, samt följa med dem på tävlingar. Han kommer nog att vara den officiella stand-in inom Dota 2-scenen som har störst chans att få spela i officiella matcher, detta då Chessies rygg inte är helt återställd.

compLexity


Sverige Rasmus "Chessie" Blomdin
Sverige Linus "Limmp" Blomdin
USA Kyle "swindlemelonzz" Freedman
USA Zakari "Zfreek" Freedman
Sverige Simon "Handsken" Haag
Mexiko Luis "ZyzzY" Perez (officiell stand-in)
Bildkällor: @compLexityLive och DreamHack

14 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 14 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..