×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Singapore

Ny miljontävling i Singapore för Dota 2

5
KeyTV anordnar Nanyang Dota 2 Championships där tio lag gör upp om pengar och ära i Singapore. Huvudevenemanget går av stapeln i slutet av oktober men för vissa regioner har kvalen redan startat.
Miljonturneringarna hopar sig i Dota 2 och Sydostasien vill inte vara sämre de utan anordnar Nanyang Dota 2 Championships i soliga Suntec City, Singapore. Tävlingen sällar sig till en redan diger skara Dota 2-turneringar i höst och det börjar nog snart bli svårt att planera in fler utan att de riskerar att inkräkta på Valves egen major som naturligtvis kommer att ha hög prioritet hos alla berörda lag.

I potten ligger 200 000 dollar (motsvarande ca 1 600 000 kronor) varav hälften tillfaller vinnaren. Mer pengar än så kommer skjutas till men det är omöjligt att veta hur mycket det blir i dagsläget då det sker i form av "crowd funding". 25% av intäkterna från alla Dota TV-biljetter som säljs går direkt till prispotten.

Av de tio lag som kommer spela på plats i Singapore är sex direkt inbjudna. Vilka de övriga fyra blir avgörs av fyra olika kval som alla representerar var sin geografisk region; Europa, Nordamerika, Kina och Sydostasien.

De direkt inbjudna lagen

Europa Team Secret
CIS Virtus.pro
Världen Fnatic
Kina LGD
Kina CDEC
Kina Vici Gaming
Huvudevenemanget inleds den 26 oktober och pågår till och med den 1 november. Under de två första dagarna avverkas gruppspelet. De tio lagen delas upp i två grupper om fem och dessa matcher spelas i formatet "bäst av två", där det alltså kan bli oavgjort. Ettan och tvåan i varje grupp går vidare till Winner's Bracket, trean och fyran går vidare till Loser's Bracket och femman i varje grupp elimineras.

De tre nästkommande dagarna är det dags för de åtta resterande lagen att göra upp om vilka det blir som tar sig till den stora finalen. Dessa matcher spelas i formatet bäst av tre, sånär som på de två första omgångarna i Loser's Bracket där det är bäst av en som gäller.

Den 1 november, på tävlingens sjätte och sista dag, spelas den stora finalen. Matchen, som är en bäst av fem, spelas med lika förutsättningar för bägge lagen. Det blir alltså inte tal om någon fördel för det lag som tagit sig dit via Winner's Bracket.

Onlinekval

De sex direkt inbjudna lagen görs alltså sällskap av fyra lag som först måste ta sig igenom var sitt kval. Det amerikanska kvalet är redan avslutat och Cloud9 som stod som vinnare inatt är således klara för huvudevenemanget i oktober. Det kval som kanske är av störst intresse för oss här i Sverige är det europeiska som sätter igång om tio dagar, den 24 september, där åtta inbjudna lag gör upp om rätten att representera Europa i Suntec City.

Lagen i Europakvalet

Sverige Alliance
Sverige Ninjas in Pyjamas
Ryssland Team Empire
Ukraina Vega Squadron
Ukraina Natus Vincere
Europa 5Jungz
Europa Monkey Freedom Fighters
Världen Monkey Business

11 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 11 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..