×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Major

Fnatic klara för ännu ett majorslutspel — slår ut G2 Esports

5
Vinna eller försvinna, det var förutsättningarna som gällde för svenskhoppet Fnatic och franska G2 Esports då de ställdes mot varandra på onsdagskvällen. Fnatics bästa matchstart hittills lade grunden till vad som slutade med en svensk seger.
Denna direkt avgörande gruppspelsmatch kom att utspela sig på Overpass, det sedan Fnatic valt att rata Nuke. Svenskarnas motståndare, franska G2 Esports, började på den försvarande sidan men det var Fnatic som öppnade klart bäst - även om det satt långt inne. Fnatic vann pistolrundan efter ett avslutande en mot en-läge mellan Robin "flusha" Rönnquist och Alexandre "bodyy" Pianaro.

I rundan därefter var det nära att Fnatic förlorade på grund av att tiden var på väg att gå ut. Svenskarna lyckades dock att aptera bomben i absolut sista sekund och kunde därefter plocka ut tidigare nämnda Pianaro som var ensam fransman kvar vid liv. Fnatic fortsatte att prestera på topp, så pass att det var lagets bästa start på en match i turneringen, och vann ytterligare fyra raka rundor. Efter det drabbades matchen av ett lite längre tekniskt avbrott och när spelet var igång igen kunde G2 vinna lagets första runda i matchen.

De närmsta fyra rundorna gick sedan fram och tillbaka, vilket innebar ställningen 8-3 i Fnatics favör. Svenskarna stod sedan för ett nytt ryck då de vann tre raka rundor innan G2 slutligen plockade halvans sista pinne. En stark 11-4-ledning för Fnatic i halvtid.

G2 kommer farligt nära

Fnatic kunde inte återupprepa succén från den första halvan efter sidbytet. I stället fick vi se G2 Esports minska avståndet upp till svenskarna genom att vinna halvans tre första rundor. När väl vapnen kom fram för Fnatic var svenskarna på tårna igen och lyckades öka på ledningen igen. G2-kaptenen Richard "shox" Papillon fick sedan nöjd uppleva hur hans lag fortsatte den påbörjade upphämtningen genom att vinna ytterligare tre rundor.

G2 Esports hade alltså hämtat igen till ställningen 10-12, med fortsatt fördel för Fnatic. I runda 23, med ett Fnatic som åter var fullt beväpnat, kunde svenskarna säkra lagets andra runda under denna andra halva. Det inte minst tack vare storstjärnan Olof "olofmeister" Kajbjer som förutom tre frags även fick äran att desarmera bomben. Fnatic fortsatte på det vinnande spåret och gick upp på matchboll efter att Freddy "KRiMZ" Johansson inlett runda 25 med att eliminera två stycken G2-spelare med hjälp av en MP9. G2 Esports köpte sedan allt vad de kunde, men Fnatic var ostoppbara. Svenskarna vann matchen med 16-10 och är klara för ännu ett majorslutspel.

Sverige Fnatic vs. Frankrike G2 Esports
Fnatic: dennis, flusha, JW, krimz, olofmeister
G2: apEX, bodyy, kennyS, NBK, shox

Fnatic har fortfarande aldrig missat ett majorslutspel och behåller även sin "Legends"-status. G2 Esports däremot har gjort sitt i turneringen, vilket säkert svider lite extra för alla de G2-fans som såg laget som en av titelfavoriterna.

Ni hittar, som vanligt, alla resultat samt ett fullständigt schema i vår tittarguide för turneringen.

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..