×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL One

NiP faller mot Cloud9 i Köln

3
I den andra kvartsfinalen ställdes NiP Gaming mot nordamerikanska Cloud9. Efter tre kartor blev det Cloud9 som tog den andra semifinalplatsen under ESL One Cologne. Jake "Stewie2k" Yips femma avancerade över svenskarna med 16-10, 11-16 och 16-6 i resultat.
Ninjorna tvingas lämna turneringen i Köln efter en tre kartor lång match mot Cloud9. Det nordamerikanska laget, som även slog ut svenskarna under cs_summit tidigare i år, visade på ett enormt samspel som svenskarna inte kunde bräcka.

Ogenomträngligt försvar från Cloud9 på Train

Pistolrundan, med NiP som försvarare, rivstartade för svensk del med fyra frags från Patrik "f0rest" Lindberg. Efterföljande antieko-rundor gick även dem svensk del men i den fjärde rundan röt Cloud9 tillbaka. Det dröjde ett tag in på halvleken innan något lag kunde ta grepp om matchen men vid 4-3-ledning för ninjorna kunde Richard "Xizt" Landström och co. rycka ifrån. Fyra raka, upp till åtta, mycket tack vare Christopher "GeT_RiGhT" Alesund som lyckades i sju av de tio inledande rundorna ta två eller fler frags. Det blev bara två rundor till för Jordan "n0thing" Gilbert och hans C9 i halvleken som slutade 10-5 till NiP.

Som försvarare kunde Cloud9, genom två entryfrags av Timothy "autimatic" Ta, vinna pistolrundan och behålla spänningen i matchen. Storspel av Tyler "Skadoodle" Latham och en läcker 1vs2-situation av Michael "shroud" Grzesiek i runda 20 gjorde det mycket svårt för NiP att bryta sig igenom försvaret. En ytterligare clutch-situation av Grzesiek i den 24:e rundan och fin lagprestation av Cloud9 i allmänhet gjorde att NiP Gaming inte lyckades ta en enda T-runda. Elva raka för Cloud9 gav dem en 16-10-vinst på train.

Misslyckat comeback-försök av Cloud9 på Cache

Tre frags av Lindberg på pistolrundan gav NiP den tidiga ledningen de behövde efter det tunga avslutet på första kartan. Cloud9 svarade dock direkt rundan efter och två deaglefrags av Jake "Stewie2k" Yip var tillräckligt för Cloud9 att kvittera till 1-1. Likt början av den första kartan var det inget av lagen som inledningsvis drog ifrån. NiP kunde dock, efter fint spel av samtliga i laget, gå till halvtidsvila med tio rundor i bagaget.

Cloud9 vann den andra pistolrundan, sin sjätte för matchen, efter fyra glockfrags av Ta och kunde även säkra de två rundorna där efter. Cloud9 klättrade sakta tillbaka in i matchen och det var inte förrän i runda 20 som NiP åter var tillbaks på poängtavlan, 11-9. Fortsatt starka insatser från hela NiP, med både Fredrik "REZ" Sterner och William "draken" Sundin som steppade upp i den andra halvleken, gjorde att NiP kunde återta greppet om matchen. Med en glödhet Alesund, som slutade på 29 frags, kunde NiP ta den andra kartan med 16-11.

shroud var bäst på plan

Den tredje och sista kartan gick av stapeln med ett fallerande NiP, men Sundin lyckades trots allt få fyra frags, men hade inget kit vilket inte gav honom något val än att låta bomben ticka ut, 0-1. Nästkommande runda gick även den till den nordamerikanska femman innan svenskarna tog sig in i matchen, 1-2. Cloud9 fortsatte briljera vilket tvingade svenskarna till två taktiska pauser under första halvlek. De två sista rundorna innan halvtidssignalen plockades dock hem av svenskarna, där bland en 1vs1-clutch från Sundin över Grzesiek, 5-10.

Ta äntrade andra halvlek på topp, med tre snabba frags för att ge sitt lag en fortsatt ledning, 11-5. I artonde rundan visade nordamerikanarna ett enormt samspel när Grzesiek fick tre frags tätt följt av två från Latham. Lindberg tog i rundan därpå ner två av Cloud9s spelare för att säkra sitt lags sjätte runda, 6-13. Det fanns dock inte mycket svenskarna kunde göra och Grzesiek stängde kartan med tre frags, 16-6.

Sverige NiP Gaming vs. USA Cloud9
NiP: f0rest, Xizt, GeT_RiGhT, REZ, draken, THREAT (coach)
Cloud9: n0thing, Stewie2k, shroud, autimatic, Skadoodle, valens (coach)

Schema, resultat och annat intressant hittar ni, precis som vanligt, i vår tittarguide.

27 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 27 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..