×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Dreamhack Open

SK Gaming klara för final efter seger mot CLG

1
Trots en stundtals skakig turnering står det nu klart att SK Gaming är klara för finalen av DreamHack Astro Open Summer. SK säkrade finalplatsen efter att ha besegrat CLG med 2-1 i dagens första semifinal.
Det var nog många som höjde på ögonbrynen då dagens första semifinal drog igång i Jönköping. Counter Logic Gaming, spelandes som det försvarande laget på Mirage, rivstartade matchen och vann sju raka rundor i inledningen. Då först klev SK in i handlingen genom att vinna tre rundor efter varandra. Fler blev det däremot inte för det brasilianska laget under den första halvan.

CLG befann sig, tack vare ledning 12-3, i en mycket fördelaktig situation då den andra halvan drog igång. SK påbörjade huruvida en upphämtning och för en stund skiljde det bara fyra rundor mellan lagen. Närmare än kom aldrig SK som i stället fick se sig slagna med 9-16.

Ombytta roller

Den andra kartan i matchen var satt till Train och det var SK Gamings tur att börja som försvarare. Det var inte det enda sättet som lagen bytte roller på. SK visade nämligen prov på ett riktigt starkt försvarsspel och tappade endast tre rundor till CLG under den första halvan. Det gav dem ett lika bra utgångsläge inför den andra halvan som CLG hade på Mirage.

Precis som på Mirage blev det även det lag som gick in i den andra halvan med en stor ledning som slutligen vann. CLG snyggade förvisso till siffrorna något genom att vinna ytterligare fyra rundor, men mer än så blev det inte. SK vann kartan med 16-7 och semifinalen gick till en direkt avgöra kartande, som var Cobblestone.

Fortsatt brasiliansk dominans

För den andra kartan i rad började SK Gaming som det försvarande laget. Trots den dominerande uppvisningen på Train gick det faktiskt ännu lite bättre för dem på Cobblestone. CLG lyckades nämligen bara bryta igenom det brasilianska försvaret vid två tillfällen, vilket gav SK ledningen med 13-2 i halvtid.

Liknelserna med den föregående kartan fortsatte sedan under den andra halvan. CLG hämtade in sju rundor, fem av dem kom efter varandra under halvans inledning. Närmare än så kom dock inte det nordamerikanska laget, som redan genom en semifinalplats har överträffat alla förväntningar. I stället blev det SK Gaming som vann matchen vilket innebär att de är klara för final.

USA CLG vs. Brasilien SK
CLG: FNS, koosta, nahte, reltuC, Rickeh
SK: coldzera, FalleN, felps, fer, TACO

Vilket lag som SK ska möta i finalen avgörs härnäst, då Fnatic och Immortals spelar semifinal nummer två.

Brasilien Immortals vs. Sverige Fnatic
Immortals: boltz, HEN1, kNg, LUCAS1, steel
Fnatic: dennis, flusha, JW, krimz, olofmeister

Ett fullständigt schema, inklusive samtliga resultat, och annan matnyttig information hittar ni i vår tittarguide för turneringen.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..