×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

friberg om framtiden: "Jag tror att jag fortfarande vill spela, men jag är inte säker"

3
Den nyligen bänkade Adam "friberg" Friberg svarade på frågor live via Twitch under tisdagen. Han förklarade bland annat att han fortfarande är under kontrakt med NiP Gaming och att han inväntar eventuella erbjudande.
NiP Gaming offentliggjorde i måndags att Adam "friberg" Friberg tvingats lämna organisationens startfemma, för att ersättas av Fredrik "REZ" Sterner. Nyheten kom oväntat för fansen och Friberg valde själv att svara på frågor via Twitch under följande kväll.

"Jag tvingades lämna då de inte ville förnya mitt kontrakt [som spelare]. Med tanke på resultaten vi haft de senaste sex månaderna är det förståeligt att de behövde en förändring. Jag förstod det också. Förhoppningsvis kommer det gå bättre för NiP tillsammans med REZ", berättade svensken under sändningen.

Enligt stjärnan är han fortfarande under kontrakt med NiP och kommer därför försöka streama så mycket som möjligt. Han förklarade att han inväntar erbjudande från andra organisationer, då han fortfarande känner att han har mer att ge inom scenen, men att han till dess kommer sända live via sin Twitch-kanal. Han nämnde också att han inte enbart vill spela Counter-Strike: Global Offensive, utan även spel så som PlayerUnknown's Battlegrounds.

friberg ser sig själv som en aktiv profil inom esport, på ett eller annat sätt.
friberg ser sig själv som en aktiv profil inom esport, på ett eller annat sätt.

Enligt profilen får han lov att lämna organisationen när han vill, till exempel om han tackar ja till ett annat erbjudande. Han berättade att han vill fortsätta arbeta inom esport. Om det inte blir som en aktiv spelare vill han arbeta som analytiker, kommentator eller liknande.

"Jag tror att jag fortfarande vill spela, men jag är inte säker. Det beror på vilka erbjudande jag får och det är rätt dålig tajming just nu. Efter en major brukar det oftast bli en hel del förändringar, så vi får se [om jag får något erbjudande]. Men just nu är jag inte säker. Just nu sitter jag praktiskt taget och bara väntar på erbjudande", förklarade Friberg.

En tittare frågade om han hade kunnat tänka sig att gå till en internationell organisation, i detta fall Cloud9 för att ersätta Michael "shroud" Grzesiek om han väljer att gå i pension vilket den kanadensiska spelaren nämnt vid ett flertal tillfällen. Friberg svarade att han absolut hade tänkt över det, om han fick ett sådant erbjudande, då han anser det vara ett bra lag.

Den välkända profilen nämnde att han har tankar kring att göra en AMA via Reddit, men inget är ännu bestämt. Han var, under sändningens gång, tydlig med att han fortfarande har god kontakt med spelarna i NiP men att det känns tungt att inte fortsätta spela med dem. Något var tvunget att hända då laget haft det problematiskt. Det råkade bli Friberg som blev lidande, men som tidigare nämnts accepterar han beslutet och blickar framåt.

27 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 27 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..