×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Fnatic Academy enda svenska laget vidare till minorturneringen

2
Fyra svenska femmor deltog i veckans stängda kval till den europeiska minorturneringen, men endast ett tog sig vidare. Dessutom tvingas Heroic ge upp drömmarna om en majorturnering.
Fnatic Academy säkrade en minorplats i kvalets sista omgång genom att besegra Heroic med 16-7. Därmed satte de även stopp för dansk-svenska Heroics chanser att nå lagets första major. Det svenska akademilagets andra vinster kom mot LDLC (16-12) och Team Kinguin (16-10), som båda trots förlusterna mot Fnatic Academy gör svenska sällskap till minorturneringen.

Två vinster fördelat på tre svensklag

För övriga svensklag blev kvalturneringen ett riktigt bottennapp. Tillsammans mäktade NiP Gaming, Red Reservce och Epsilon Esports endast med att vinna två matcher. Dessa vinster kom då lagen ställdes mot varandra. Först besegrade Red Reserve NiP i den andra omgången. I omgången efter säkrade NiP lagets enda vinst i kvalet genom att besegra Epsilon. Just Epsilon lämnade kvalet redan efter den första dagen efter tre raka förluster och blev därmed kvalets sämst presterande lag tillsammans med danska North Academy.

Klara för den europeiska minorturneringen

Sverige Fnatic Academy
Frankrike Team EnVyUs
Europa Penta Sports
Tyskland BIG
Finland iGame
Europa Team LDLC
Norge Team Dignitas
Polen Team Kinguin

Ovan nämnda lag reser till majorstaden Krakow i mitten av juni för att göra upp om tre stycken platser till sommarens majorkval. De tre lag som lägger vantarna på de biljetterna får dessutom vara med och dela på turneringens prispott på 50 000 dollar, varav vinnarna tar hem hela 30 000. Startdatum för minorturneringen är satt till den 15 juni och avslutades tre dagar senare.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..