×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Nyhet

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tournaments open for registration

Counter-StrikeCSUSA

Cloud9 vinner Subaru Invitational och säkrar andra titeln för i år

1
Under den gångna helgen spelades Subaru Invitational med deltagare som SK Gaming, Team Liquid och Immortals. Förstnämnda SK lyckades även ta sig till final men där tog det stopp då Cloud9 segrade i två raka kartor, vilket säkrade titeln åt det amerikanska laget.
Det amerikanska topplaget Cloud9 har säkrat sin andra turneringsseger för 2017, detta efter att de i helgen vann onlineturneringen Subaru Invitational. Av den totala prispotten på 20 000 dollar, motsvarande drygt 176 000 kronor, tillföll hälften (drygt 88 000 kronor) Cloud9. Extra anmärkningsvärt är att vinnarna tog sig igenom slutspelsträdet utan att förlora en enda karta.

Cloud9 öppnade turneringen genom att besegra NRG Esports i vad som närmast kan beskrivas som en utklassning. Jordan "n0thing" Gilbert och hans lagkamrater öppnade matchen med att vinna Cobblestone med hela 16-3. Därefter väntade en tämligen övertygande 16-9-vinst på Train. I den efterföljande semifinalen väntade sedan Counter Logic Gaming i en match som kom att bli betydligt jämnare än den första.

Semifinalen tog sin början på Train och avgjordes först i den sista ordinarie rundan, då Cloud9 satte in nådastöten. Matchen fortsatte sedan på Inferno, var Cloud9 rusade upp till en 11-4-ledning under den första halvan då de spelade som det anfallande laget. CLG kämpade sedan på med att ta igen motståndarnas försprång men föll kort. Cloud9 vann kartan med 16-12 och var med det klara för final.

SK Gaming, här med cs_summit-pokalen, väntade på Cloud9 i finalen. Foto: Robert Paul/Beyond The Summit
SK Gaming, här med cs_summit-pokalen, väntade på Cloud9 i finalen. Artikelbild: Robert Paul/Beyond The S

SK klara ettor i Brasilien

Väl i finalen väntade ett formstarkt SK Gaming, med färska titlar från IEM Sydney och cs_summit i ryggen. Det brasilianska laget hann dock med att befästa sin position som brasilianska ettor på vägen mot finalen. Detta genom att först besegra Luminosity Gaming med siffrorna 16-9 och 16-11, för att sedan slå Immortals i semifinalen. Siffrorna för den matchen skrevs till 16-11 och 16-3 i SK Gamings favör.

Jämnt på båda kartorna

Finalen mellan SK Gaming och Cloud9 inleddes på Cobblestone med det brasilianska laget på den anfallande sidan. Det var även just SK som låg i en knapp ledning efter kartans första halva. Cloud9 lyckades dock vända på steken och vann slutligen med 16-12. Finalens andra karta, Train, blev ännu lite jämnare. Det var åter SK som tog en knapp ledning under den första halvan, denna gång som det försvarande laget. För andra kartan i rad misslyckades SK dra nytta av denna ledning, i stället fick vi se Cloud9 säkra turneringsseger i kartans sista runda.

Brasilien SK Gaming vs. Usa Cloud9
SK: coldzera, FalleN, felps, fer, TACO
C9: autimatic, n0thing, shroud, Skadoodle, Stewie2k

Turneringsvinsten är, som tidigare nämnt, Cloud9:s andra för i år. Det bör dock påpekas att båda dessa titlar härstammar från mindre prestigefyllda turneringar. Innan helgens Subaru-titel vann Cloud9 iBUYPOWER Invitational i början av april. Lagets senaste storvinst kom i slutet av oktober då de överraskade och vann finalerna av ESL Pro Leagues fjärde säsong.

Slutplaceringar och prisfördelning

1. Usa Cloud9 — 10 000 dollar (cirka 88 000 kronor)
2. Brasilien SK Gaming — 5 000 dollar (cirka 44 000 kronor)
3-4. Brasilien Immortals — 2 500 dollar (cirka 22 000 kronor)
3-4. Usa Counter Logic Gaming — 2 500 dollar (cirka 22 000 kronor)
5-8. Brasilien Luminosity Gaming
5-8. Usa Team Liquid
5-8. Usa OpTic Gaming
5-8. Usa NRG Esports


Artikelbild: ESL

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..