×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

IEM

FaZe till final för tredje turneringen i rad — besegrade Astralis i semin

3
För tredje turneringen i rad ställdes FaZe Clan och Astralis mot varandra i slutspelet. Till skillnad från de tidigare två gångerna skedde det nu, i Sydney, redan i semifinalerna. Dagens drabbning gick, precis som tidigare möten, till tre kartor.
Dagens andra semifinal tog sin början på Cobblestone. FaZe Clan inledde som det anfallande laget och lyckades under den första halvan säkra en stark 12-3-ledning. Deras motståndare för dagen, Astralis, var dock riktigt nära att klara av den branta uppförsbacke de ställdes inför efter sidbytet. Danskarna lyckades vinna tio rundor som det anfallande laget, vilket gav dem 13 rundor totalt, innan FaZe slutligen avgjorde.

Matchen fortsatte sedan att vara riktigt jämn på den första halvan av Nuke. Trots att FaZe, som åter började som det anfallande laget, öppna kartan bäst var det Astralis som låg i en knapp 8-7-ledning inför sidbytet. Danskarna kunde sedan tvinga fram en tredje, avgörande karta tack vare ett fint anfallsspel som slutligen gav dem kartsegern med siffrorna 16-11.

Avslutande Train kom att bli matchens mest ensidiga karta, detta trots ett relativt jämnt resultat i den första halvan. FaZe Clan började, för den tredje kartan i rad, som det anfallande laget och lyckades forcera det danska försvaret vid nio tillfällen innan halvan var över. Astralis kunde sedan inte upprepa denna bedrift. I stället fick vi se FaZe Clan stå för ett stabilt försvar. Det europeiska stjärnlaget vann kartan med 16-9 och är därmed klara för final. För Astralis del däremot är det nu färdigspelat. Detta är blott den andra turneringen i år som Astralis misslyckas med att nå finalen. Förra gången det hände var under DreamHack Masters Las Vegas, då danskarna förlorade sin semifinal mot Virtus.pro med 1-2.

Europa FaZe vs. Danmark Astralis
FaZe: allu, karrigan, kioShiMa, NiKo, rain
Astralis: device, dupreeh, gla1ve, Kjaerbye, Xyp9x

Detta innebär att det nu är klart för final i Qudos Bank Arena. Det blir däremot inte någon fler match under lördagen. I stället spelas finalen i morgon, söndag, med start klockan 07:00 svensk tid. Den som är riktigt morgonpigg, eller kanske inte har gått och lagt sig än, kan dock slå på streamen redan ett par timmar innan dess. Då kommer tittarna nämligen att bjudas på en uppvisningsmatch.

Brasilien SK vs. Europa FaZe
SK: coldzera, FalleN, felps, fer, TACO
FaZe: allu, karrigan, kioShiMa, NiKo, rain

Slutplaceringar och prisfördelning

1. — 100 000 dollar (cirka 882 600 kronor)
2. — 40 000 dollar (cirka 353 000 kronor)
3-4. Danmark Astralis — 20 000 dollar (cirka 176 500 kronor)
3-4. USA OpTic Gaming — 20 000 dollar (cirka 176 500 kronor)
5. Australien Chiefs eSports Club — 7 500 dollar (cirka 66 200 kronor)
6-7. Danmark North — 4 750 dollar (cirka 42 000 kronor)
6-7. Australien Renegades — 4 750 dollar (cirka 42 000 kronor)
8. Kina ViCi Gaming — 3 000 dollar (cirka 26 500 kronor)

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..