×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

ESL beslutar mot akademilag — Fnatic bland de drabbade

2
I ett uttalande förklarar ESL att organisationer endast får deltaga i ESL One Cologne med ett lag. Detta innebär att bland annat Fnatic inte får kvala till turneringen med sitt akademilag.
ESL gick i dagarna ut med ett uttalande kring akademilag, ett fenomen som blivit allt mer vanligt inom CS:GO scenen. I uttalandet förklarar ESL att en organisation endast får deltaga i ESL One Cologne med ett lag. Detta betyder att inga akademilag får deltaga om ett lag från samma organisation har blivit inbjudna till huvudturneringen eller det stängda kvalet. Flera lag från samma organisation får heller inte deltaga i samma öppna kval.

ESL undantar regeln om organisationen lämnar in ett skriftligt intyg kring att akademilaget antingen blir sålt eller att spelarnas kontrakt upphävs, så de kan spela under en annan organisation samt under ett annat namn. Ett skriftligt intyg ska lämnas in till ESL minst fyra veckor innan organisationens huvudlag ska spela i turneringen. Det vill säga att en organisation vars huvudlag blivit inbjudna till huvudturneringen, måste lämna in ett intyg kring deras deltagande akademilag minst fyra veckor innan denna påbörjas.

"Det finns flera lag i ESL ligor med samma ägare och det ska ju avvecklas om 18 månader enligt WESA. Men det påverkar oss omedelbart vilket är tråkigt men hoppas att det i framtiden kommer en bra lösning", berättar Fnatic Academy-spelaren Maikil "Golden" Selim för Fragbite.

En organisation som blir drabbad av denna regel är Fnatic, vars huvudlag fått en direkt inbjudan till huvudturneringen, men de har även ett akademilag som spelade i det öppna kvalet under helgen. Detta betyder att Fnatic antingen måste sälja eller förflytta sitt akademilag för att de ska få deltaga i turneringen, om de går vidare från något av de öppna kvalen.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..