×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Officiellt: Gamla Fnatic återförenas efter trade med Godsent

33
Fnatics tidiga 2016-femma har återförenats.
Femman vann en hel del turneringar 2016, bland annat ESL Barcelona.
Fragbite Masters vanns även innan nyåret 2015-2016.
DreamHack Winter 2015 var den första vinsten för femman, och även den första turneringen för Dennis "dennis" Edman i Fnatic.
Ryktena stämde! Efter ett halvår isär har Fnatics tidigare 2016-femma återförenats via ett hederligt spelarbyte!
Nu är det klart — Fnatics tidiga 2016-femma är återförenad efter att organisationen genomfört en trade med Godsent. Bytet innebär att Jesper "JW" Wecksell och Robin "flusha" Rönnquist går från Godsent till Fnatic, medan Simon "twist" Eliasson och Joakim "disco doplan" Gidetun går åt andra hållet.

Sagda förändring blev ett rykte redan i mitten av januari, där uppgifter sade att Godsent-duon skulle tillbaka till Fnatic oavsett hur de två svensklagen gjorde ifrån sig borta på Eleague Major 2017. Fnatic slutade på en respektabel delad tredjeplats, men väljer alltså ändå att genomföra förändringarna.

"Det är ganska roligt att när ryktena spreds kom spelare från andra lag och frågade om det låg någon sanning i dem. Jag kunde känna hur de inte frågade av nyfikenhet, utan snarare av rädsla", berättar Rönnquist på Fnatic.com.

Ja, den nygamla femman har ju en stark historik. De briljerade runt årsskiftet 2015-2016 när de vann sex raka turneringar efter att ha rekryterat Dennis "dennis" Edman. Under våren blev dock Olof "olofmeister" Kajbjer skadad, och efter det blev laget aningen instabilt. De levererade inte samma typ av resultat — om än fortfarande väldigt bra sådana — och till sist valde femman att splittras.

"När man vinner sex turneringar i rad ställer hjärnan in sig på att vi inte bara kan, men ska, vinna allting. Vi hade stora motgångar med Olofs skada, och även när han var frisk försökte vi hitta nya ursäkter till varför vi inte vann allting, vilket till sist ledde till splittringen. Det har varit fantastiskt att lära känna nya spelare och så sedan dess, men jag kan inte neka att jag har missat det här laget och jag känner att vi fortfarande har mycket att visa", berättar Freddy "krimz" Johansson.

Rönnquist och Wecksell har varit borta från Fnatic i närmare ett halvår, detta då de tillsammans med Johansson gick till Godsent under sensommaren. Efter ett tag genomfördes en "tillbakakaka" när Johansson tycks ha ångrat sitt beslut. Resultatet blev att han byttes tillbaka mot Jonas "Lekr0" Olofsson.

Fnatic

Sverige Olof "olofmeister" Kajbjer
Sverige Dennis "dennis" Edman
Sverige Freddy "krimz" Johansson
Sverige Jesper "JW" Wecksell
Sverige Robin "flusha" Rönnquist

Godsent

Sverige Markus "pronax" Wallsten
Sverige Andreas "znajder" Lindberg
Sverige Jonas "Lekr0" Olofsson
Sverige Simon "twist" Eliasson
Sverige Joakim "disco doplan" Gidetun

Debuterar idag

Man kommer inte behöva vänta länge på att få se ovanstående lag spela. Båda är nämligen aktuella i dagens IEM Katowice-finalkval. Godsent, som spelar sin öppningsmatch 15:00, tvingas dock spela med inhoppare då Simon "twist" Eliasson har fått förhinder. Fnatics femma lär dock vara intakt när de tar sig an mousesports 18:00.

47 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 47 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..