×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Nyhet

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tournaments open for registration

Counter-StrikeCSSverige

JW: "Behövde ta det här beslutet för allas välmående"

-4
Godsents Jesper "JW" Wecksell har kommenterat lagets plötsliga icke-deltagande på WESG:s miljonfinaler, där han förklarar att det var sista minuten, men att det var för lagets välmåendes skull.
Många känslor bröt ut när AliSports, arrrangören av WESG, offentliggjorde att Godsent ställt in sitt deltagande extremt tätt inpå turneringens start. Där och då påpekade arrangörens text att Godsent inte gett någon anledningen, och att de inte heller lagt en kommentar. Nu har en av lagets många stjärnspelare, Jesper "JW" Wecksell, valt att informera folket om vad som hände.

Först och främst vill Wecksell understryka att de faktiskt var väldigt sent ute, och av texten att tolka tycks de ha kontaktat arrangören så sent som under tisdagskvällen. Att de inte gett något uttalande kan dock ses som lite taget ur kontext, då de inte tycks ha blivit tillfrågade möjligheten.

"Jag vill poängtera att det inte är sant att vi aldrig gav något uttalande. Dock tog vi beslutet i sista minuten, något som vi känner är väldigt oprofessionellt och väldigt egoistiskt. Samtidigt känner vi dock att vi behövde ta det här beslutet för allas välmående och för majorn", berättar Wecksell och fortsätter:

"Jag vill inte på något sätt försöka beskylla WESG, för det förtjänar de inte, men reaktionen jag fick när jag kontaktade dem om detta ärende kändes väldigt tunn. De verkade inte ta det alltför hårt, och jag tolkade det som att de förstod och respekterade oss. Det har uppenbarligen uppstått ett kommunikationsfel här. Jag frågade till och med igår natt om när de skulle offentliggöra det, för jag antog att de skulle vilja ha något slags uttalande, men de sa bara att de skulle släppa det om sju timmar eller så."

Stress och dåliga resultat anledningen bakom avhoppet

Det är ingen hemlighet att Godsent i många fall misslyckats med att leverera vad anhängare förväntat sig av dem. Bortsett från vinsten av minorn i Rumänien och plog-avancemanget på majorkvalet är där ganska tomt på troféhyllan. Detta är inte heller någonting som förbigått laget, utan är snarare anledningen till att de valde att inte resa till Kina. Stress och ångest över tunna prestationer har helt enkelt gjort ett avtryck, och förlusten mot den polska uppstickaren PRIDE i det europeiska kvalet till DreamHack Masters Las Vegas var droppen som fick bägaren att rinna över.

"Som ni vet har vi haft väldigt, väldigt tuffa månader bakom oss. Vi trodde att majorkvalet skulle lösa många av våra problem — självförtroende och tillit — men förlusten mot PRIDE uppenbarade motsatsen. Personligen har jag känt mig väldigt stressad över att bara ha 24 timmar hemma mellan WESG och majorn. Kombinera detta med stressen av att vårt lag har spelat "dogshit" och inte utvecklat ett dugg. Jag vet att mina lagkamrater delar den känslan."

Vidare går Wecksell och förklarar att ingen av spelarna någonsin varit i den här situationen förut, och att det tycks ha gjort processen aningen tuffare. Resultatet blev dock att de valde att fokusera på spelarnas välmående, och istället lägga allt fokus på Eleagues major som arrangeras i Atlanta i slutet av månaden.
För att återgå till helgens kinesiska multimiljonturnering vill JW bara tydliggöra att de inte är så pass stora bovar som många tror. När offentliggörandet kom ut, vilket alltså var ungefär 14 timmar innan matchstart, var det många som antog att de bara struntat i att åka till Kina och låtit arrangören stå med en "Godsent"-skylt förgäves på flygplatsen. Riktigt så var det inte, menar Wecksell.

"Jag vet att den här texten kanske känns lite obegriplig, jag försöker bara berätta lite för er hur det ligger till. Det var inte som att vi bara inte dök upp. Visst, det var sista minuten, men vi försökte 'hjälpa till', om ni förstår", berättar JW samtidigt som han återigen ber om ursäkt för lagets korta framförhållning.

Avslutningsvis berättar Wecksell att de kommer att lägga allt krut på att både vara starka, motiverade och glada på majorturneringen. Borta i Kina blir det dock aningen mer svensktomt utan Godsent. Lyckligtvis finns det fortfarande en representant i form av Epsilon på plats. För mer information om WESG-finalerna kan ni spana in vår tittarguide.

8 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 8 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..