×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

The World Championships

Kazakstan till VM — regerande mästarna uteblir

1
Frankrike uteblir från The World Championships-finalerna efter en snopen förlust mot Kazakstan, som tar turneringens sista plats.
Fjolårets världsmästare, och 2014 års europamästare, har eliminerats i kvalet till VM-turneringen The World Championships 2016. Detta stod klart under torsdagen när de föll med 3-2 i kartor mot uppstickaren Kazakstan. Matchen var en direkt avgörande sådan, och erbjöd vinnarna den absolut sista europeiska platsen till VM-finalerna.

Trots matchens vikt var det ett profilsvagt lag som ställde upp för Frankrike. Den stora, och egentligen enda, stjärnan var Fabien "kioShiMa" Fiey. FaZe Clan-spelaren gjorde aningen mindre framgångsrika spelare som Matthieu "matHEND" Roquigny, Valentin "mistou" Balbastro och Simon "fuks" Florysiak sällskap under majoriteten av matchen. Totalt var det sex spelare som roterade för Frankrike – och det kostade dem.

kioShiMa för FaZe under DreamHack Malmö.
kioShiMa var Frankrikes enda internationella toppspelare.


Redan från start möttes laget av en chock när Kazakstan, med Gambit-duon Dauren "AdreN" Kystaubayev och Rustem "mou" Telepov i spetsen, knep den första kartan Cache med 16-11. Frankrike, främst kioShiMa, svarade sedan med en stark Nuke-vinst. Någon ledning i kartor blev det dock aldrig för fransmännen, som förlorade följande Mirage med stora siffror.

Vid det här skedet hoppade den franska stjärnan kioShiMa ur mötet, men hans landsmän krigade på duktigt. En stark CT-sida under den fjärde kartan, Cobblestone, hjälpte de regerande mästarna att komma tillbaka in i matchen, och det hela skulle avgöras på Overpass.

I den femte kartan fick båda lagen med sig nio rundor som försvarare, vilket tvingade mötet till övertid. Den östeuropeiska Gambit-duon och deras relativt okända landsman Evgeniy "zLex" Kim stod dock för en massiv insats, och kunde avgöra redan under mötets första övertid. Därmed tog Kazakstan den sista platsen till VM-finalerna i Belgrad, Serbien, medan Frankrike uteblir.

Frankrike Frankrike vs. Kazakstan Kazakstan
FR: Fuks, kioShiMa, matHEND, mistou, nonick, xms
KZ: AdreN, fitch, HObbitt, mou, zLex

"Finns inga ursäkter"

Ovanstående resultat har fått många att nicka till, inte bara för Kazakstans bedrift utan också för det på papperet svaga laget supernationen Frankrike ställde upp med. Någon som lyft upp detta är Fragbites Per "Xerm" Sjölin, som var minst sagt besviken på de regerande mästarna.

"Det finns helt enkelt inga ursäkter. Har ni väl anmält er till turneringen, lyckats få ihop ett slagkraftigt lag och dessutom sitter där som regerande världsmästare har ni fan i mig en skyldighet att ta varje match på allvar. Något ni så uppenbart inte gjorde igår", skriver Sjölin i en krönika.

Hur som haver innebär detta att Kazakstan gör Sverige och Danmark sällskap för Europas del i finalturneringen. Väl på plats kommer de tre lagen att ställas mot Kanada, som tog USA:s plats från Nordamerika då jänkarna var för sena med att skicka in en laguppställning, Australien, Argentina, Tunisien och Singapore. Det är ännu oklart vilka laguppställningar de olika nationerna ställer upp med.

The World Championships 2016

Sverige Sverige
Danmark Danmark
Kazakstan Kazakstan
Kanada Kanada
Australien Australien
Argentina Argentina
Tunisien Tunisien
Singapore Singapore
The World Championships 2016-finalerna spelas den 5-9 oktober, detta i den serbiska huvudstaden Belgrad. Utöver ära och beröm spelar nationerna även om 100 000 dollar i prispengar, varav hälften går till det vinnande laget. Sverige går in i turneringen som regerande bronsmedaljör, men kommer alltså inte att ha någon av fjolårets finalister, Frankrike och Polen, som hinder i år.

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..