×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Krönika

Xerm: Det här är riktigt pinsamt, Frankrike

1
De regerande världsmästarna, Frankrike, missar årets upplaga av CS:GO-VM. Snacka om en flopp. Det riktigt tragiska är dock sättet som de gjorde det på, bland annat genom att uppvisa bristande engagemang.
Franska CS:GO-stjärnor som apEX, kennyS, NBK, SmithZz, bodyy, DEVIL och kioShiMa fanns alla med i Frankrikes 15 man stora spelartrupp inför kvalet till årets upplaga av CS:GO-VM. När de regerande världsmästarna så ställdes mot Kazakstan under gårdagen, i kamp om den sista europeiska platsen till VM-finalerna, fanns endast Fabien "kioShiMa" Fiey med i femman. Vilka var de andra spelarna? Jo xms, matHEND och mistou från Team LDLC, Fuks från Red Instinct Rising Stars samt den förtillfället organisationslöse spelaren nonick.

Detta var alltså det manskap som Frankrike förlitade sig till att ta säkra en plats i de kommande VM-finalerna, där Frankrike utan tvekan hade varit en av förhandsfavoriterna som regerande världsmästare. I stället gick de alltså och förlorade den avgörande kvalmatchen mot Kazakstan, med 2-3 i kartor. Hur är det ens möjligt?


Sverige säkrade sin VM-plats efter att ha krossat just Kazakstan i tre raka kartor (16-2, 16-5, 16-7) och visst, det var ett Kazakstan som kom till spel utan storstjärnorna Dauren "AdreN" Kystaubayev och Rustem "mou" Telepov (även om AdreN hoppade in lagom till den sista kartan. Sverige skulle dessutom ha fått en till chans att säkra en VM-plats, även om de hade förlorat mot Kazakstan. Trots detta valde de att ställa upp med ett stjärnspäckat lag.

I Frankrikes match mot Kazakstan igår var det plötsligt det kazakiska laget som stod för den riktiga rutinen, tack vare att både AdreN och mou fanns med i den kazakiska femman. Frankrike å sin sida matchade ett riktigt B-lag och verkade tro att de ändå skulle kunna leka hem VM-platsen. Det gick inte.


Kazakstan vann slutligen matchen med 3-2 i kartor, efter att ha vunnit den avgörande kartan efter förlängning. En rejäl skalp för Kazakstan så klart som alltså kan stoltsera med att ha slagit ut de regerande världsmästarna redan i kvalet. Nej det här är riktigt pinsamt, Frankrike. Det finns helt enkelt inga ursäkter. Har ni väl anmält er till turneringen, lyckats få ihop ett slagkraftigt lag och dessutom sitter där som regerande världsmästare har ni fan i mig en skyldighet att ta varje match på allvar. Något ni så uppenbart inte gjorde igår.

Nåväl, med detta står det i alla fall redan klart att vi kommer att få se en ny världsmästare krönas då finalen spelats färdigt den nionde oktober och efter Frankrikes bortfall talar extra mycket för ett svenskt guld!

13 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 13 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..