×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

HeatoN klar för Mästarnas mästare — slinker in som ersättare

27
Två år efter den uppmärksammade kampanjen "HeatoN till Mästarnas mästare", som tog sin början här på Fragbite, är han så äntligen klar för programmet. Esportlegenden Emil "HeatoN" Christensen ersätter Jon Olsson, som tvingats lämna återbud.
Det var Aftonbladet Esport som avslöjade nyheten strax före 17 under onsdagen. Anledningen till att Christensen tar plats i den kommande säsongen av Mästarnas mästare, trots att startfältet egentligen var fullt, var alltså att skidåkaren Jon Olsson drabbats av en skada och har tvingats att hoppa av.

Nyheten är sannerligen en vinst för den svenska esportscenen som nu får en representant i ett av Sveriges mest populära tävlingsprogram. Något officiellt erkännande av esporten som en sport handlar det dock inte om, även om Anders Wistberg, projektledare på SVT, hade följande att säga till Aftonbladet Esport.

"Jag kommer ju få massa frågor och det kommer vara massor av åsikter om huruvida esport är en sport eller inte. Jag tycker det, och Emil har som sagt alltid varit med på våra listor. Sedan vet ju jag att han är vältränad och har hockeybakgrund, så han är en tävlingsmänniska och det passar alltid jättebra i mästarnas mästare. Jag är bara jätteglad att han ville vara med."
Christensen i Mästarnas Mästares eftersnack. Stillbild från SVT.
Christensen i Mästarnas Mästares eftersnack. Stillbild från SVT.

Kampanjade på Fragbite och Facebook

Det var 2014 som Sverige fick upp ögonen för Christensen sedan kampanjen "HeatoN till Mästarnas Mästare 2015" fått stort genomslag. Det hela började med en forumtråd här på Fragbite och fortsatte sedan till en grupp på Facebook.

"Vi hade hela den där Facebook-kampanjen som verkligen var en aktiv kampanj med nästan 40 000 likes och så vidare. Nu ger det ju resultat, det här hade aldrig hänt om det inte vore för esport-communityn", berättade Christensen för Aftonbladet.
SVT gav också visst gensvar på kampanjen då de bjöd in Christensen till TV-programmets eftersnack under den då pågående säsongen. I början av augusti nåddes vi dock av beskedet att det inte skulle bli något esportproffs i Mästarnas Mästare 2015, den starka kampanjen till trots.

Ödmjuk HeatoN som accepterat

Det verkar vara en både djupt tacksam men också ödmjuk Christensen som nu låter meddela att han ska ge sig på en tids hårdträning. Christensen berättar även för Aftonbladet Esport att han hoppas att hans deltagande ska kunna bidra till att förbättra attityden mot esport. När det gäller själva tävlingen då?

"Jag tror att jag har goda chanser. Det blev ju lite sista-minuten, så nu är det hårdträning som gäller. Jag kommer nog vara i okej form, och reflexer och vinnarskalle har jag ju nog av – så det ska nog gå bra."

HeatoNs motståndare i Mästarnas Mästare

Janni Larsson (brasiliansk jiu-jitsu), Josefin Lillhage (simning), Maria Rooth (ishockey), Martin Lidberg (brottning), Per-Olof "Posa" Serenius (isracing), Anders Svensson (fotboll), Cecilia "Cissi" Ferm (basket), Helen Alfredsson (golf), Jonas Björkman (tennis), Kjell Isaksson (stavhopp), Therese Sjögran (fotboll)

23 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 23 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..