×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Ancient vinner Pantamera Challenge 2.0

8
Trots ett riktigt bottennapp i turneringens öppningsmatch står det nu klart att Ancient tar hem hela Pantamera Challenge 2.0. I finalen besegrades Orgless med 2-0. Samtidigt säkrade Team Preparation bronset.
Finalen inleddes på Overpass, vilket var Ancients kartval, och det stod snabbt klart varför det svenska laget valde just den kartan. Efter att ha spelat den första halvan som försvarare hade Ancient byggt upp en riktigt stabil 12-3-ledning, något de även förvaltade efter sidbytet. Orgless lyckades bara mota bort Ancient framstormning i tre rundor, sedan fick de kapitulera.

Efter en kortare paus fortsatte sedan jakten förstaplatsen och de tillhörande nästan 117 000 kronorna på Inferno. Ancient började återigen som det försvarande laget, men denna gång gick det betydligt lättare för Orgless att bryta igenom försvaret. Alexander "SKYTTEN" Carlsson och André "BARBARR" Möller drog, tillsammans med sitt Orgless, iväg till ställningen 5-1. Då hittade Ancient sitt spel igen. Med 9-6 i halvtid till Orgless gällde det för det multinationella laget att stänga igen bombplatserna ordentligt för att kunna tvinga fram en tredje, avgörande karta i denna bäst av tre-final. Sedan Ancient vunnit de tre första rundorna efter sidbytet var ställningen dock plötsligt lika och där någonstans avgjordes även matchen. Ancient kunde till slut vinna kartan med 16-11.

Europa Orgless vs. Sverige Ancient

Orgless: BARBARR, DeadFox, flash, maeVe, SKYTTEN
Ancient: pronax, twist, schneider, pauf, lekr0


Bronsmedaljörerna, Team Preparation.


I bronsmatchen, som tidigarelades en timme, fick vi se Preparation studsa tillbaka efter semifinalförlusten mot Orgless. Det dansk-svenska laget ställdes mot tyska Alternate aTTaX i en match som endast krävde två kartor för att få sitt avgörande. Preparation vann inledande Mirage med 16-8 efter att ha säkrat hela tolv rundor som det anfallande laget, det under kartans första halva. De knöt sedan ihop säcken med att segra även på Cache, även om Alternate lyckades kröp allt närmre sina motståndare på resultattavlan under slutet av matchen.

Danmark Team Preparation vs. Tyskland Alternate

Preparation: cadiaN, glace, LOMME, kHRYSTAL, wenton
Alternate: crisby, keev, kzy, stfN, tiziaN


I och med detta är Pantamera Challenge över för denna gång. Precis som senaste det begav sig blev det en svensk hemmaseger, titeln var dessutom den andra för Ancients Markus "pronax" Wallsten i Pantamera-sammanhang. Vi säger grattis till vinnarna och vill tipsa er läsare om att spana in vårt lilla bildgalleri från turneringen.

Slutplaceringar och prisfördelning

1. Sverige Ancient — 12 500 euro (cirka 117 000 kronor)
2. Europa Orgless — 5 000 euro (cirka 46 700 kronor)
3. Danmark Team Preparation — 2 500 euro (cirka 23 400 kronor)
4. Tyskland Alternate aTTaX
5-6. Finland ENCE eSports
5-6. Sverige AliGon
7-8. Sverige A LA MIX
7-8. Sverige Torpedo Gaming

15 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 15 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..