×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

fnatic vinner Pantamera Challenge

12
Svenska fnatic lyckas rubba Titan med 2-0 i kartor för att vinna Pantamera Challenge och 140 000 kronor.
Efter en lång dag på Inferno Online är det fnatic som står som mästare i Pantamera Challenge efter en jämn 2-0-vinst över Titan i final. Nu är svensklaget ungefär 140 000 kronor rikare och kniper sin andra titel för 2015.

Undvek comeback-försök på Cache

Den inledande kartan var Cache, och fnatic var laget som fick börja spela den tydligt favoriserade försvarssidan. Detta gjordes oerhört starkt, och inledningsvis fick man åtta raka rundor. Det var inte förrän Cédric “RpK” Guipouy gick vinnande ur en 1vs2-situation som Titan kom in i matchen, men den rundan följdes av fyra raka rundvinster från fnatics håll. Vid ställningen 12-1 fick Titan halvans två sista rundor, den sista tack vare en fantastisk 1vs2-vinst av Kenny "kennyS" Schrub.

Svenskarna följde sedan upp sin mycket väl godkända 12-3-halva med en vunnen pistolrunda och gick kvickt upp till 14-3. Då vaknade Titan. Man fick ihop sex raka rundor för att täppa igen hålet till ett 14-9-underläge. När fnatic sedan säkrade sin 15:e runda svarade man med en rundvinst, och det var inte förrän vid 15-13 som fnatic lyckades stänga matchen.

Övertidsdrama på Inferno

Den svenska pistolvinstsviten fortsatte in på Inferno när Olof "olofm" Kajbjer stod för en enorm glockrunda innehållandes fyra frags, där de tre avslutande var när han var ensam kvar i laget. Det anfallande fnatic kvickt gick upp i en 4-0-ledning, och så fort Titan fick de svar på tal två gånger om, vilket efter ett par rundor gav fnatic ett 7-3-överläge som den tuffare sidan. Situationen räddades en del när kennyS vaknade till med sin AWP i mitten, och Titan lyckades ändå knappt gå in i halvtid med en ledning.

Efter sidbytet såg ytterligare en pistolrunda ut att gå fnatics väg när de stoppade en långrush föhållandevis starkt, men Kévin "Ex6TenZ" Droolanz lyckades vinna en tidspressad 1vs2-situation för att utöka sitt lags ledning. Det var dock välkänt att fnatic, trots underläget, satt i en hyfsad situation då man spelade som försvarare, och snabbt tog man tre rundor för att krympa underläget. Rundorna gick hit och dit därefter, och fnatic vann bland annat två stycken nödköp-rundor med armor och pistoler. Det tycktes dock inte hjälpa för svenskarna, och efter 26 spelade rundor låg Titan i ett 15-11-överläge för att möta ännu ett nödköp-fnatic och kunna avsluta matchen.

Nödköpet visade sig än en gång bli lyckad för fnatics del, och man fick sedan rullning på spelet för att klättra tillbaka in i matchen. 11-15-underläget jagade ikapp, och fnatic tvingade kartan till övertid. Det räckte dock inte med en övertid, utan en andra tvingades fram. Där var det fnatic som tog kommandot, och avslutet blev en defuse från Robin "flusha" Rönnquist i en 1vs1-situation för att stänga finalen.

Final

Frankrike Titan vs. Sverige fnatic0-2

Titan: Ex6TenZ, apEX, kennyS, Maniac, RpK
fnatic: pronax, JW, flusha, olofm, pronax

Cache: 16-13 (12-3)
Inferno: 20-22 (8-7)

Prisfördelning

1.Sverige fnaticcirka 140 000 kronor
2.Frankrike Titancirka 49 000 kronor
3.Frankrike EnVyUscirka 21 000 kronor
4.Polen Virtus.procirka 10 000 kronor
5.Sverige NiP Gamingcirka 10 000 kronor
6.Norge LGB eSportscirka 10 000 kronor

42 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 42 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..