×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

pronax lämnar fnatic — dennis ersätter

1
Markus "pronax" Wallsten har gått skilda vägar med major-jätten fnatic, som istället plockar in Dennis "dennis" Edman från G2 Esports.
Efter exakt två år i laget har Markus "pronax" Wallsten, en av nutidens mest framgångsrika in game-ledare, lämnat det historiskt dominanta fnatic. Detta gick organisationen ut med under eftermiddagen, med den tvetydiga förklaringen att den numer före detta fnatic-spelaren söker "nya utmaningar". Det är dock värt att notera att han inte kommer att lägga av med CS:GO, utan bara ta en paus. In för att fylla tomrummet kommer G2 Esports-svensken Dennis "dennis" Edman.

fnatic

Sverige Robin "flusha" Rönnquist
Sverige Jesper "JW" Wecksell
Sverige Olof "olofmeister" Kajbjer
Sverige Freddy "krimz" Johansson
Sverige Dennis "dennis" Edman
Wallsten blev en del av fnatic den 12 november 2013. Detta var bara några veckor innan den första major-turneringen på DreamHack Winter, som laget överraskande vann. Sedan dess, med några spelarbyten emellan, har Wallstens in game-ledande hjälpt fnatic att bli en av de mest framgångsrika femmorna i Counter-Strikes historia, med ytterligare två vinster samt en andraplats i major-sammanhang.


Markus "pronax" Wallsten höjer trofén efter major-vinsten på ESL One Cologne.


År 2015 har varit ett extremt framgångsrikt år för fnatic. Utöver sina dubbla major-vinster har de dessutom segrat i ESL ESEA Pro League, dubbla DreamHack Open-turnéstopp och mycket mer. Sedan årets andra major-vinst, ESL One Cologne, har man dock haft svårt att prestera på samma nivå, vilket har resulterat i uteblivna guldmedaljer på de större offline-turneringarna.

"Mitt val var självklart"

Som skrivet ovan rekryteras G2 Esports-spelaren Dennis "dennis" Edman för att fylla tomrummet. Edman och hans G2 överraskade senast på majorn DreamHack Cluj-Napoca när de kom till semifinal, bland annat via en 2-0-vinst över Virtus.pro. Gotlänningen har även spelat med Olof "olofmeister" Kajbjer och Freddy "krimz" Johansson i LGB eSports, som även de tog sig till semifinal på majorn EMS One Katowice 2014.

"När möjligheten att joina fnatic kom fram var mitt val självklart, för mig är fnatic det lag som har de bästa individuella spelarna i världen, och att få spela med Olle och Freddy, som är bra kompisar sen långt tillbaka, igen skall bli så sjukt roligt. Jag är även 110% säker på att vem G2 än väljer att spela med så kommer de att vara ett av de bästa lagen där ute", berättar dennis för Fragbite.


Dennis "dennis" Edman rekryteras till fnatic.



flusha tar över rollen som in game-ledare

I och med att man tappar en av nutidens mest framgångsrika in game-ledare finns det stora skor att fylla på i fnatics taktiska avdelning. Där är det Robin "flusha" Rönnquist som kommer att ta över rollen. Rönnquist är inte helt främmande i "IGL"-rollen, då han ett flertal gånger tagit över när laget känt att de behövt förändra sitt spel.

Han är dock inte helt ensam i uppgiften, då allt sker i samarbete med coachen Viktor "vuggo" Jendeby, som varit en del av fnatics strategiska sida under majoriteten av 2015.

"Även om det var ett gemensamt beslut är det fortfarande tufft att säga hej då till pronax. Han har varit en stark pelare i fnatics grund sen han gick med för två år sedan och är en stor anledning, om inte den största, till fnatics många framgångar sen dess. Vi har samtidigt en spännande tid framför oss med flusha som ny IGL. Jag är extremt tillitsfull i hur han kommer leda laget och är övertygad om att vi efter en tid ihop kommer att återfinna den form vi tog scenens förstaplats med", berättar fnatic-coachen Viktor "vuggo" Jendeby för Fragbite.

Det första stora offline-testet med Edman i laget och Rönnquist som in game-ledare blir FACEIT League-finalerna på DreamHack Winter 2015, som följs av Fragbite Masters Season 5-finalerna i Stockholm. Redan ikväll kommer man dock att spela en onlinematch mot Natus Vincere, detta i ESL ESEA Pro League klockan 20:00.

Relaterade nyheter:

Vad tror du om fnatics nya förändringar?

3779 personer har röstat

105 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 105 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..