×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

Miljonregn över spelare och organisationer efter Köln

1
ESL One Cologne gav klirr i kassan även för de lag som inte tog en topplacering i turneringen, detta tack vare "crowdfunding". Över 4,2 miljoner dollar ska nu fördelas mellan organisationer och spelare.
Det blev som bekant svenska fnatic som segrade i den gångna helgens major-turnering, ESL One Cologne. Turneringen hade dock klart fler vinnare än så, detta står klart sedan offentliggörandet av det belopp som försäljningen av klistermärken i CS:GO drog in. Totalt rör det sig om drygt 4,2 miljoner dollar, motsvarande nästan 36 miljoner kronor.


Olof "olofm" Kajbjer från fnatic är en av spelarna som nu kan invänta en utbetalning från Valve.


Totalsumman avser försäljning av både lagklistermärken och de speciella personliga klistermärkena med autografer från proffsen. Något som exempelvis kan fungera som ett trevligt minne från detta fantastiska evenemang vars final hade över 1,2 miljoner tittare. Detta är, om något, ett gott tecken på att crowdfunding fungerar alldeles utmärkt även inom CS:GO-scenen.

15 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 15 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..