×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

fnatic är mästare på ESL One Cologne

67
Svenska fnatic besegrar EnVyUs med två kartor mot noll för att för tredje gången bli major-mästare och de första att vinna två major-turneringar i rad.
Finalmatchens vetoprocess visade att EnVyUs valde bort Overpass medan fnatic tog bort Mirage. Därefter tog EnVyUs fram Dust2 som sitt kartval, och fnatic kontrade med en Cobblestone. Av de tre kvarstående kartorna slumpades Inferno fram — kartan fnatic både vunnit och förlorat major-finaler på.


Trofén väntade på att få lyftas av det bättre laget.


Öppningen blev ett övertidsdrama

Som skrivet ovan inleddes finalmatchen på Dust2, där fnatic fick en mardrömsstart som försvarare. Man förlorade pistolrundan, där Nathan "NBK" Schmitt även fick en knivfrag på Robin "flusha" Rönnquist, och hamnade i ett kraftigt 1-7-underläge bara moment därefter. Nog fick fnatic fler rundor på brädan, men efter att man kommit igång höll det franska motståndet måttet ända in i halvtid.

Med 5-10 i ryggen kunde fnatic pusta ut en aning när de vann pistolrundan som terrorister, men de fick bara ihop två rundor innan EnVyUs började få tillbaka sin motivation och gick upp till fjorton rundor. Svenskarna höll sig då kvar i matchen genom att ta tre raka, men tappade sedan en femtonde runda till finalmotståndet. Då hände någonting.

Markus "pronax" Wallsten tycktes ha funnit svaret på EnVyUs försvar, och ledde sitt lag till fler och fler rundor. Visserligen var de inte alltid taktiskt överlägsna, men ett par enastående individuella prestationer från Freddy "krimz" Johansson gjorde susen när man hamnade i underläge. Runda på runda vanns för svenskarna, och till sist klämde man matchen ända till en övertid.


krimz räddade fnatic flera gånger i finalens första karta.


Dominansen från de senare rundorna fördes även in i övertiden, då man stannade som det anfallande laget. Man vann både en och två rundor, och i övertidshalvans sista drabbning valde svenskarna, till publikens stora jubel, att köpa fyra(!) AWP:s och plockade en entryfrag i mitten av kartan. Denna frag resulterade i ännu en rundvinst, och fnatic gick över till CT-sidan med en än så länge perfekt övertid. Inte heller den första CT-rundan i övertiden blev några jättebekymmer för fnatic, som fullbordade sin comeback med en övertidsvinst.

Styrka på Cobblestone avgjorde igen

Att ha vunnit Dust2 innebar att fnatic hade ett ypperligt tillfälle att stänga matchen med två raka kartor mot noll, detta då den spelade kartan var EnVyUs val, medan kommande Cobblestone föredrogs av fnatic. EnVyUs visade sig dock direkt som försvarare genom att vinna pistolrundan. När fnatic sedan vann runda nummer fyra, som var den första vapenrundan, blev det allt tuffare för fransmännen. Trots att det absolut inte var någon överkörning från svenskarna var det tydligt att de hade ett övertag under den första halvan.

När svenskarna gick in i halvtid hade de en 9-6-ledning, och det hjälpte inte det franska motståndet när fnatic även kammade hem den kommande pistolrundan. Via denna bedrift utökades den svenska ledningen med ytterligare två rundor, och fnatic låg därmed dubbelt så långt fram i loppet som EnVyUs. Ytterligare en runda vanns av svenskarna, och trots en rundvinst via en fantastisk quad-kill-insats av Fabien "kioShiMa" Fiey hade fransmännen otroliga problem med att hålla sig kvar i matchen.

Rundvinsten kontrades nämligen med ytterligare två rundor signerade fnatic, och vid 15-7 till fnatic tvingades EnVyUs till att köpa de dyraste av alla pistoler. Den desperata B-rush som följde gick långt ifrån vägen, och fnatic räckte upp armarna som mästare av ESL One Cologne.



Frankrike EnVyUs vs. Sverige fnatic

EnVyUs: Happy, NBK, kioShiMa, kennyS, apEX
fnatic: pronax, flusha, JW, olofm, krimz

Dust2: 15-19 (10-5)
Cobblestone: 7-16 (6-9)


Slutplaceringar


1.Sverige fnatic100 000 USD(ca 835 400 SEK)
2.Frankrike EnVyUs50 000 USD(ca 417 700 SEK)
3-4.Polen Virtus.pro22 000 USD(ca 183 800 SEK)
3-4.Danmark Team SoloMid22 000 USD(ca 183 800 SEK)
5-8.Sverige NiP Gaming10 000 USD(ca 83 500 SEK)
5-8.CIS Natus Vincere10 000 USD(ca 83 500 SEK)
5-8.Europa Team Kinguin10 000 USD(ca 83 500 SEK)
5-8.Brasilien Luminosity10 000 USD(ca 83 500 SEK)

77 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 77 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..