×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

Här är lagen som kvalar till ESL One Cologne

5
Nästa major är bara sex veckor bort, och innan dess skall den andra halvan av deltagarlistan spikas. Här är lagen som kvalar i Europa, Nordamerika och Asien.
Den 22-23 augusti är det dags för CS:GO-historiens sjätte major-turnering, där 250 000 dollar, eller 2,1 miljoner kronor, skall tävlas ut bland de bästa Counter-Strike-lagen i världen. Sedan tidigare har hälften av deltagarlistan varit spikad, detta då lagen som kom till slutspel den senaste majorn, ESL One Katowice, fått en direktinbjudan.

Med andra ord har majoriteten toppskiktet redan säkrat en plats, nämligen de svenska Katowice-finalisterna i fnatic och NiP Gaming, semifinalisterna i Virtus.pro och EnVyUs samt kvartsfinalisterna Team SoloMid, Natus Vincere, Keyd Stars och mousesports. Det sistnämnda laget ersätter PENTA då tre forna PENTA-spelare numer går under mousesports fana.

Renegades favoriter i Asien

Då Asien och Oceanien båda har förhållandevis små scener har de slagits ihop för kvalprocessen. Där finner vi bland andra det före detta Vox Eminor-laget i Renegades som stora favoriter. Även "kängrufemmans" landsmän i Team Immunity kommer att spela kvalet, liksom helgens kinesiska ESWC-deltagare QeeYou.

Asiatiskt kval
18-19 juli
Australien RenegadesAustralien Immunity
Kina QeeYouVietnam Skyred
Indien NeckBREAKKorea myRevenge
Malaysia MVPKarnalMongoliet The Mongolz
Antal platser: 2



SPUNJ & co. blev snackisar förra majorn, och är favoriter att kvala in från Asien.


1337, Kinguin och många fler i Europeiska kvalet

Det asiatiska kvalet, och även det nordamerikanska, har åtta lag som tävlar om två platser. Detta gäller dock inte det europeiska kvalet, som har dubbelt så många lag på deltagarlistan — och därmed dubbelt så många platser att erbjuda. Bland de 16 lagen som kommer att spela kvalet finner vi bland andra de fem lag som åkte ut i gruppspelet i Katowice medan resterande avancerat från förkval.

För svensk del gäller det att heja på 1337, laget som kvalade vidare med tre inhoppare, och svenskduon Mikail "Maikelele" Bill och Dennis "dennis" Edman i Team Kinguin. Utöver dessa finner vi en hel del namnstarka lag som FlipSid3 Tactics, hellRaisers, Team Dignitas och Titan, för att nämna några.

Europeiskt kval
25-26 juli
Sverige 1337Europa Kinguin
Ukraina FlipSid3CIS HellRaisers
Frankrike TitanDanmark dignitas
Finland ENCOREFinland Epiphany Bolt
Polen Gamers2Polen F.d. INSHOCK
Tyskland PENTATyskland KILLERFISH
Ryssland PiTERNorge LGB eSports
Spanien OverGamingUngern F.d. ROCK
Antal platser: 4



ScreaM hoppas att få spela sin första major på över ett år.


Stjärnspäckat — och två svenskar — i Nordamerika

Då inget nordamerikanskt lag lyckades ta sig till slutspel på ESL One Katowice — med brasilianska Keyd Stars, som ju numer är bosatta i Nordamerika, som undantag — blir det en rejäl batalj om vilka lag som kommer att få de två platserna från andra sidan Atlanten. Uppenbara favoriter i dagsläget är glödheta Cloud9, som dock får motstånd av lag som Counter Logic Gaming, Team Liquid, eLevate, Nihilum och Luminosity i kvalet. Värt att notera är att Luminosity har två svenskar i form av Jacob "pyth" Mourujärvi och Jonatan "Devilwalk" Lundberg.

Nordamerikanskt kval
1-2 augusti
USA Cloud9USA CLG
USA LiquidUSA Nihilum
USA LuminosityUSA eLevate
USA NobleKanada Tempo Storm
Antal platser: 2



Kan svenskarna i Luminosity ta laget till en major?


Som ni kan se ovan börjar kvalandet redan till helgen, när det asiatiska kvalet krockar med FACEIT League-finalerna, som drar igång på torsdag. Därefter är det även ett kval i veckan, med det europeiska redan nästa vecka och det nordamerikanska som avslutning. Vilka som spelar den kommande majorn i Köln kommer alltså spikas redan i början av augusti.

31 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 31 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..