×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Slovenien

Kinguin klara för GP — inhopparen hyllad

2
Team Kinguin med inhoppare vinner Gaming Paradise Inhouse Qualifier och säkrar en plats i den över 400 000 kronor värdefulla "paradis-turneringen".
Inför LAN-kvalet till Gaming Paradise var det mycket som inte riktigt som gick som det skulle. Först och främst tvingades Team Kinguin plocka in en inhoppare efter att deras in-game-ledare Alexander "SKYTTEN" Carlsson blivit akut sjuk. Sedan sedan flyttades hela kvalet, som för övrigt spelades utomhus, fram ett dygn efter en stormvarning i området. Nu har det dock avgjorts — och det är Team Kinguin, med inhoppare, som säkrar en plats.



Mikail "Maikelele" Bills Team Kinguin levererar i Slovenien.


Kinguin började sin färd igenom kvalet genom att besegra ungerska Rock med 2-0, och slog även kvalfavoriten FlipSid3 Tactics med 2-1. Sagda winner bracket-final blev en rejäl nagelbitare när FlipSid3 vann Cache med knappa 16-12, men Kinguin svarade med en jämn 16-13-vinst på Mirage. Den sista kartan, Train, gick sedan till trippla övertider innan Kinguin kunde stänga matchen — mycket tack vare en näst intill omöjlig 1vs4-clutch av lagets bosniske inhoppare Nikola "NiKo" Kovač.

I loser bracket lyckades polska Gamers2, som föll mot FlipSid3 i den första omgången, eliminera Rock. I ett återmöte med FlipSid3 misslyckades man dock återigen med att leverera, och östeuropéerna fick chans på revansch i final mot Kinguin. Det blev dock ett magplask från östeuropéernas sida när Team Kinguin, som dessutom öppnade bäst-av-fem-mötet med en 1-0-ledning tack vare sin winner bracket-vinst, körde över sitt motstånd. Inferno slutade 16-4 efter en makalös försvarssida signerad Kinguin, och även Cache slutade relativt ojämna 16-8 till det nationsblandade stjärnlaget.

Inhopparen bäst av dem alla

Efter att ha vunnit kvalet har Team Kinguins 18-årige inhoppare, NiKo, blivit extremt hyllad för sin insats. Utöver den ovan nämnda 1vs4-clutchen mot FlipSid3 slutade han på +55 i frags för hela kvalet, vilket gav honom en HLTV.org-rating på 1.28 — överlägset bäst av alla spelare på plats. NiKo har sedan länge tillbaka setts som den hetaste spelaren från sin region, och att han för tillfället inte har något lag gör situationen till ett ännu bättre konversationsämne.

Gör NiP och TSM sällskap på deltagarlistan

Kvalvinsten innebär att Team Kinguin säkrar en plats i main-turneringen där NiP Gaming, Team SoloMid och bulgariska GPlay står redo med knutna nävar. Turneringens nästa steg är att dubbla deltagarlistan, något som görs via ansökan och inbjudan. Deltagarlistan förväntas vara fullsmockad till september, då main-turneringen är schemalagd att dra igång. Prispotten där uppnår 50 000 dollar, motsvarande 412 000 kronor, och kommer alltså att ha åtta deltagande lag. Om oförutsägbart sker bör Team Kinguin deltaga med SKYTTEN på plats.

Gaming Paradise 2015
Sverige NiP GamingDanmark Team SoloMid
Bulgarien GPlayEuropa Team Kinguin

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..