×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Sjukdomar sätter käppar i hjulen för Kinguin *

2
Med mindre än två dygn kvar till Gaming Paradise-kvalet tvingas Team Kinguin plocka in en inhoppare istället för sin in-game-ledare.
I veckan drar kvalandet till den slovenska paradis-turneringen Gaming Paradise igång, och ett av de mer uppmärksammade lagen är Team Kinguin. Den europeiska stjärnfemman sågs senast spela på DreamHack Summer 2015, där de kvalade in via BYOC-turneringen, men föll med två raka förluster i main-turneringens gruppspel.

Kort efter evenemanget i Jönköping åkte femman till Polen för ett bootcamp, men har sedan dess drabbats av motgångar. Först var Håvard "rain" Nygaard, som hade en infektion i foten. Norrmannen är dock på bättringsvägen, och kommer att kunna spela kvalet. Den svenske in-game-ledaren Alexander "SKYTTEN" Carlsson är dock i ett värre tillstånd.



SKYTTEN är för sjuk för att deltaga i GP-kvalet.


Enligt en videoblogg på Mikail "Maikelele" Bills Facebook-sida berättar han tillsammans med lagkamraten Adil "ScreaM" Benrlitom om situationen, där man får reda på att Carlsson rusats till sjukhus efter att ha hostat blod. Sjukdomen hindrar Carlsson från att deltaga i kvalet, och kommer istället att få följa det hemifrån.

Ersättare ännu inte offentliggjord

Från början var tanken att laget inte skulle deltaga i turneringen över huvud taget, detta då nyheterna kom så pass tätt inpå avspark och dessutom att SKYTTEN är lagets in game-ledare. De har dock ångrat sitt beslut, och kommer istället att spela med en inhoppare. Vem som ersätter SKYTTEN förväntas offentliggöras under dagen.

På plats i Slovenien kommer Team Kinguin med sin inhoppare ställas mot både FlipSid3 Tactics och Gamers2, som spelade StarSeries-finalerna i helgen, samt det ungerska laget Rock. Endast det vinnande laget kvalar in till huvudturneringen. Kvalet drar igång under tisdagen och avslutas tre dagar därpå. Mer information om kvalet går att hitta på Gaming.rs.

* Uppdatering: Kinguin har offentliggjort att inhopparen blir bosniske Nikola "NiKo" Kovač. Läs mer.

20 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 20 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..