×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Han ska leda Sverige till VM-guld

1
Lagkaptenerna för den världsomfattande landslagsturneringen World Championships har offentliggjorts.
"Det är viktigt att mindre etablerade spelare får chansen", berättar den svenska kaptenen.
I början av mars offentliggjorde E-Frag.net detaljer kring världsmästerskapet World Championships, där totalt 77 nationer från runtom i hela världen kommer att slåss om en prispott värd 100 000 dollar, närmare 820 000 kronor. Nu har arrangörerna offentliggjort alla landslagskaptener, där vi finner den tvåfaldige major-mästaren Markus "pronax" Wallsten, till vardags i fnatic, axla den svenska fanan.

Wallsten tog över den svenska kaptensbindeln från NiP Gamings Richard "Xizt" Landström redan i fjol och lyckades då, med en inte alltför stjärnspäckad laguppställning, leda Sverige till en tredjeplats i European Championships. En av spelarna som då fick mycket uppmärksamhet var mindre etablerade Mathias "pauf" Köhler, som är ett exempel på Wallstens filosofi om att inte bara ha världseliten i landslaget.

"Jag frågar givetvis spelare i topplagen, men jag tycker också att det är viktigt att mindre etablerade spelare får chansen att spela några matcher", berättar pronax för Fragbite.

Fjolårets EM-upplaga hade dock bara en tiondel av prispengarna som årets världsmästerskap erbjuder, vilket gör en rätt i att förmoda att varje nation kommer ge sitt allt för att ta en VM-guld åt sitt land. För Wallstens del märks prispottens ökning av redan vid intressekollen inför landslagsbygget.

"Det är fler spelare som vill spela i år, och det är förmodligen på grund av prispoolen", fortsätter pronax för Fragbite.

Wallsten är definitivt inte den enda etablerade spelaren som agerar lagkapten för sin nation i turneringen. I de nordiska grannländerna finner vi NiP-spelaren Aleksi "allu" Jalli för Finland, Team Dignitas Jacob "Pimp" Winneche för Danmark och LGB eSports-profilen Pål "Polly" Kammen för Norge. Även välkända namn som Filip "NEO" Kubski (Polen), Ladislav "GuardiaN" Kovács (Slovakien) och Chris "chrisJ" de Jong (Nederländerna) agerar kaptener för sina länder.

Turneringens upplägg är regionsbaserat, vilket innebär att lag från samma områden spelar enskilda kvalturneringar för att få fram de totalt 16 bästa landslagen som kommer att slåss om den stora prispotten i Sava Centar, Belgrad i Serbien den 8-11 oktober. Några laguppställningar har ännu inte spikats, men för att se en lista över alla kaptener gör ni bäst i att gå till HLTV.org.

Vilken femma skulle du vilja se representera Sverige?

Är Sverige världens bästa CS-nation?

3485 personer har röstat

54 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 54 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..