×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Världsmästerskap med 827 000 i prispotten

3
100 000 dollar, motsvarande 827 000 kronor kommer att finnas att hämta i landslagsturneringen "World Championships" — och det kan bli mer.
I december, under finalerna av europamästerskapen European Championship rapporterade vi om att ett världsmästerskap var på tapeten för arrangörerna, E-Frag och Hitbox.tv. Redan då pratades det om att den dåvarande 10 000 dollar stora prispotten skulle ökas extremt, och nu har vi fått reda på exakt hur extremt.

Det är nämligen så att världsmästerskapet kommer att ha 100 000 dollar, närmare 830 000 kronor, i prispotten. Ovanpå detta kommer E-Frag att så kallat "crowdfunda" upp prispotten ytterligare, men 100 000 dollar är minsta möjliga pott. Detta gör turneringen till en av de större, vilket är intressant med tanke på att man inte får deltaga med spelare som alla representerar samma organisation.

"Last year's ESEC and the upcoming World Championships bring something unique to the CS:GO scene. A true nations based tournament, uniting some of the best players from around the globe. Extraordinary matchups will be a regular occurrence, with lineups you previously only were able to see in fantasy drafts. It goes without saying that we are enormously excited to see all this action live and exclusive on hitbox", berättar Daniel Leberl, CCO för Hitbox.tv.

Turneringens upplägg fungerar som så att varje land väljer ut ett landslag där inte fler än tre per match får representera samma organisation till vardags. För att det skall klassas som en riktig landslagsturnering är det kontinenterna Europa, Nordamerika, Sydamerika, Afrika, Asien och Oceanien som räknas in, och som kommer att spela ett eget kontinentalt mästerskapskval inför de stora finalerna.

De totalt 16 nationer som tar sig vidare från sina kontinentala kval avancerar då till finalerna av World Championships, som enkelt kan klassas som Counter-Strike-VM. VM-finalerna kommer att arrangeras i Sava Centar i Novi Beograd i Belgrad, Serbien den 8-11 oktober senare i år.

Mer detaljer, exempelvis hur många platser olika kontinenter har till världsfinalerna, prisfördelning och tydligare datum, är ännu inte offentliggjort. Dock går det redan nu att ansöka om att bli manager för sin nation här. Regler kring detta finns att ta del av här.

Vilken femma skulle du vilja se representera Sverige?

28 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 28 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..