×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Artikel

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

Counter-StrikeCSInförartikel

Åtta spelare att hålla koll på under DreamHack Summer

3
I helgen går DreamHack Open Summer av stapeln i Jönköping, Sverige. Som upptrappning till evenemanget har vi tagit oss en närmare titt på en spelare ur varje lag som kommer delta i huvudturneringen.
DreamHack Open Summer går av stapeln på lördag och där åtta lag kommer kämpa om prispotten värde 100 000 dollar, motsvarande cirka 871 850 kronor. Vi har valt att ta en närmare titt på åtta spelare som kommer vara en del av kampen, för en "spotlight" kring deras prestationer och karriär.

Den som vill ta en extra titt på lagen i sin helhet finnes information kring dessa här.

Cloud9


Timothy "autimatic" Ta är lurkern som tog över efter att Alec "Slemmy" White bad om att lämna den aktiva laguppställningen i Cloud9. Den 20 år gamla stjärnan lämnade Team SoloMid där han bland andra spelade tillsammans med Pujan "FNS" Mehta, för att ta Whites plats i laget och snart syntes en drastisk förändring.

Tas karriär i Cloud9 började med en semifinalplats i StarLadder i-League StarSeries andra säsong samt två andraplatser, dessa i DreamHack Bukarest och Northern Arena Toronto. Sedan dess har laget tagit ett antal förstaplatser, där bland ESL Pro League Finals Season 4 samt Subaru Invitational som båda vanns över det brasilianska laget SK Gaming.

I en intervju med teamliquid.net förklarade han att det är lättare, för honom, att spela när Jake "Stewie2k" Yip agerar in game-ledare vilket är en roll även Ta är kapabel att spela och gjorde fram till Yip tog över strax efter ESL Pro League-vinsten. Även om han inte alltid toppar resultattavlan är han en oerhört viktig komponent för det nordamerikanska laget, vilket visat sig genom tiden han spelat för dem.

Counter Logic Gaming


Kenneth "koosta" Suen blev en del av Counter Logic Gaming när organisationen bytte Josh "jdm64" Marzano till Team Liquid och fick Suen i retur. Han är främst känd för att vara en stabil sniper, men kan även spela som rifler.

Han började sin karriär i CLG under ESL One Cologne 2016 där de dessvärre åkte ut tidigt. Bland de nämnvärda prestationer Suen har under sitt bälte är en andraplats under iBUYPOWER Invitational Spring under Team Liquid samt att han tog CLG till en semifinalplats under Subaru Invitational.

Senast han befann sig i Sverige var under DreamHack Masters Malmö, då under Team Liquid, där hans lag åkte ut i gruppspelet mot TyLoo. CLG tog sig till den kommande Open-turneringen via det slutna kvalet över Renegades.

Fnatic


Robin "flusha" Rönnquist är den svenska super-riflern i Fnatic. Han började sin karriär i Western Wolves där han bland andra spelade med Jonathan "devilwalk" Lundberg innan duon gick vidare till Epsilon eSports. Mot slutet av 2013 gick han under kontrakt med organisationen han än idag representerar.

I augusti förra året genomfördes stora förändringar där han lämnade Fnatic för att spela tillsammans med Markus "pronax" Wallstens Godsent. Tillsammans vann de bland annat det svenska kvalet inför WESG 2016 och hamnade på en 9-11-plats under Eleague majorn, innan han återvände till Fnatic.

Bortsett från rifler har Rönnquist agerat in game-ledare för den svenska femman och han har under Fnatics fana vunnit hela tre majors samt ett flertal andra titlar. Han är en av de mest konsistenta spelarna genom tiderna och är känd för att rädda svåra situationer vilket oftast leder till att han bär sitt lag till seger.

Team Singularity

Foto: HLTV.org
Foto: HLTV.org

Ismail "refrezh" Ali är en av Danmarks senaste stjärnskott. Han har tidigare spelat för Copenhagen Flames men ersatte Allan "AnJ" Jensen, som provspelare, efter att denne lämnat den aktiva laguppställningen i Team Singularity.

Ali kvalade inte till DreamHack Summer tillsammans med Singularity, utan deltog i det slutna kvalet tillsammans med bland annat Epsilons senaste tillskott, Lasse "maeVe" Elgaard, under namnet ajukreizi. De avancerade inte till turneringen, utan slogs ut i kvartsfinalerna mot Alis nya femma.

Immortals

Foto: HLTV.org
Foto: HLTV.org

Vito "kNg" Giuseppe är Immortals senaste tillskott och lagets sniper. Det brasilianska stjärnskottet spelade tidigare för Orbit Esport för att sedan gå under Red Reserves fana, när dessa organisationer slogs samman.

Under Red Reserves fana tog han sitt lag till vinst under Legend Series #1 och Headshot Cup #1. De lyckades även kvalificera sig till den första säsongen av Binary Dragons csgopolygon, men hamnade dessvärre på en 10-12-plats under huvudturneringen.

I början av maj detta år lämnade han Red Reserve för att i slutet av månaden bli upplockad av Immortals. Där ersatte han Licoln "fnx" Lau i den aktiva laguppställningen, efter att denne blivit bänkad på grund av intern problematik. Under sitt nya lag har han hittills hunnit spela en turnering, finalerna av den femte säsongen av ESL Pro League, där de hamnade på en delad niondeplats.

SK Gaming


Gabriel "FalleN" Toledo, en av scenens mest fruktade snipers, kommer även han vara på plats under DreamHack Summer. Under 1.6-tiden spelade han bland annat för compLexity Gaming men slog igenom först 2015 när hans lag sakta men säkert tog över scenen under Luminosity Gamings fana.

Samma år som Toledo blev ett välkänt namn blev han utnämnd till en av de mest inflytelserika profilerna inom brasiliansk esport. Han är inte bara en av världens bästa spelare, utan är även ägare av den brasilianska organisationen Games Academy.

Hans största prestation var när hans lag vann MLG Columbus-majorn i början av april 2016, under samma år tog han även sitt lag till vinst under DreamHack Austin. Laget köptes av SK Gaming, som de nu spelar för, några månader efter major-vinsten där de fortsatte vinna. Bland de större vinsterna finnes ESL One Cologne 2016, cs_summit och IEM Sydney.

Gambit


Abay "HObbit" Khazenov är den 23 år gamla Gambit-spelaren som bara spelat på en professionell nivå under ett års tid.

Han började sin karriär i Tengri i juli 2016 vilket är en organisation han fortfarande är en del av. I oktober samma år lånades han till Gambit, där han fortfarande är en aktiv spelare.

Tillsammans med Gambit har Khazenov tagit laget till en andraplats under cs_summit samt förstaplats under DreamHack Winter 2016 och DreamHack Austin tidigare detta år. Hans första major var under Eleague där hans lag åkte ut i kvartsfinalerna mot Fnatic.

mousesports

Foto: Jussi Jaaskelainen, DreamHack
Foto: Jussi Jaaskelainen, DreamHack

Robin "ropz" Kool är även han ett nyförvärv då han tog Timo "Spiidi" Richters plats i mousesports. Han började sin karriär via Faceit Pro League, som han kämpade sig till via timmar av spelande.

Den unga spelaren blev ofta fuskanklagad och var mycket omtalad inom den professionella scenen, speciellt efter att Jesper "JW" Wecksell ifrågasatte varför han inte blev proffs och menade att de aldrig kommer ses på något lan-event då han endast var en online-spelare.

Innan han blev upplockad av det europeiska laget spelade han i ett flertal mixar, där bland Pro Era som han tog sig till final med under NEO Cup 2016. Den unga stjärnans lan-debut var under DreamHack Tours i början av maj där laget slogs ut i semifinalerna av turneringsvinnarna i G2 Esports.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..