×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Införartikel

Vi tar en titt på lagen inför DreamHacks Main-turnering

1
På lördag öppnar portarna till årets upplaga av DreamHack Summer. I och med det startar även evenemangets huvudturnering i CS:GO med deltagande lag som SK, Fnatic och Gambit. Vi har tagit oss en närmare titt på lagen inför starten.
Världsettorna, SK Gaming, är på plats. Likaså det ständigt aktuella svenska laget Fnatic. Faktum är att sex av åtta lag återfinns bland de 14 bäst rankade CS:GO-lagen i världen, enligt hltv.org. Det är med andra ord bäddat för en riktigt intressant turnering. I den här artikeln har vi tagit oss en titt på hur lagen har presterat under det första halvåret av 2017, samt vilka eventuella förändringar de har gjort på spelarfronten. Varje lag presenteras med aktuell lineup samt lagets senaste placering på världsrankingen.

För att göra artikeln mer överskådlig har den delats upp i "topplagen" och "utmanarna". Uppdelningen har helt och hållet gjorts utifrån lagens placering på världsrankingen.

Vilket lag tror du tar hem turneringen i Jönköping? Vilka två lag åker ut först? Kan Fnatic ta ytterligare ett kliv mot en ny storhetstid? Kommentera längre ner.

Utmanarna

Europa mousesports (#13)
chrisJ, denis, loWel, oskar, ropz

loWel från mousesports.
Den spanske spelaren loWel har varit med och lyft mousesports..


Den tyska organisationen mousesports CS:GO-lag har haft ett något annorlunda 2017 så här långt. Laget inledde året med ännu en gång misslyckas med att ta sig till slutspel i en majorturnering. När de sedan deltog i DreamHack Masters Las Vegas lyckades de dock ta sig förbi gruppspelet som gruppvinnare, vilket innebar att det var färdigspelat för ett storlag som FaZe Clan. Den spelare som hade störst del i denna framgång, den bosniske stjärnan Nikola "NiKo" Kovač, spelade helt utan press då han redan hade gjort klart med en övergång till just FaZe. In i hans ställe kom den estniske talangen Robin "ropz" Kool, och sedan dess har det sett riktigt lovande ut. En delad tredje- till fjärdeplats under DreamHack Tours följdes i början av juni upp med en delad femte- till sjätteplats under ESL Pro League Season 5-finalerna. Det ser sannerligen ut som att mousesports kan vara på väg att, till slut, ta nästa kliv.
Brasilien Immortals (#14)
boltz, HEN1, kNg, LUCAS1, steel

Immortals-tvillingarna HEN1 och LUCAS1.
Immortals-tvillingarna HEN1 och LUCAS1 sedan de vunnit 2016 års upplaga av DreamHack Summer.


De brasilianska tvåorna, Immortals, lyckades inte att kvala in till majorturneringen i Atlanta och började därför CS:GO-året på allvar först under IEM World Championship i Katowice. Väl där gick det riktigt bra, detta då de slutade på en delad tredje- till fjärdeplats. Extra anmärkningsvärt var att det hela skedde bara en månad efter att Lincoln "fnx" Lau hade anslutit till laget från SK Gaming. Sedan dess har laget blandat och gett. En tydlig trend har dock gott att skönja, de har haft det tufft mot det riktigt toppmotståndet. StarSeries Season 3-finalerna slutade med en delad nionde- till efteplats och under ESL Pro League Season 5-finalerna slutade de på en nionde- till tiondeplats. Däremot har de under våren hunnit med att säkra silverpengen under DreamHack Austin, ta hem turneringen EsportsArena Santa Ana Showdown Championship (efter final mot landsmännen i Luminosity) och säkra en delad tredje- till fjärdeplats i onlineturneringen Subaru Invitational. Tidigare nämnda Lau är ute ur bilden och i stället mönstras Vito "kNg" Giuseppe, som spelar med ett provkontrakt. Hans första turnering med laget var ESL Pro League 5-finalerna i månadsskiftet maj/juni.
USA Counter Logic Gaming (#18)
FNS, koosta, nahte, reltuC, Rickeh

CLG-kaptenen FNS.
FNS återvände till CLG i början av året och har tagit över kaptensbindeln i laget.


Det har gått mer än ett år sedan Counter Logic Gaming överraskande tog sig till kvartsfinal under majorturneringen i Columbus, USA. Vad har hänt sedan dess? Inte speciellt mycket i form av resultat. Våren har mestadels bestått av olika kvalturneringar för det huvudsakligen nordamerikanska laget. Huvudturneringarna de har spelat är StarSeries Season 3-finalerna (kvartsfinal, ut mot Astralis) och Subaru Invitational (semifinal, ut mot Cloud9), det är allt. På spelarfronten kan vi notera att Pujan "FNS" Mehta återvände i början av året till CLG efter att ha spenderat 2016 i Team SoloMid. Senaste tillskottet är den före detta Renegades-spelaren Ricky "Rickeh" Mulholland från Australien.
Danmark Team Singularity (#-)
Console, Inzta, Lukki, refrezh, Ryxxo

Team Singularity vann Copenhagen Games 2017.
Team Singularity vann årets upplaga av Copenhagen Games.


Då har vi kommit fram till turneringens sista lag, nämligen Team Singularity från Danmark. Danskarna vann det europeiska DreamHack-kvalet efter att ha besegrat sina rödvita landsmän i Team123 i kvalfinalen och lade med det vantarna på en DreamHack-biljett. Bland de övriga deltagande lagen syntes namn som Epsilon, North Academy, Red Reserve och GreyFaceNoSpace. Vad har då Singularity annars pysslat med under det första halvåret? Tja, de har mestadeles deltagit i en rad onlineturneringar av lite lägre kvalitet. Höjdpunkten kom i stället i mitten av april då Singularity först kom två i de danska mästerskapen för att sedan, några dagar senare, vinna huvudturneringen vid Copenhagen Games. Nu har det blivit dags för dem att testas mot några riktiga topplag. Hur det går? Det återstår att se.

Topplagen

Brasilien SK Gaming (#1)
coldzera, FalleN, felps, fer, TACO

FalleN från SK Gaming.
FalleN har tagit sitt SK Gaming tillbaka till toppen.


Det brasilianska stjärnlaget är tillbaka i toppen av världsrankingen efter en riktigt stark vår. Året inleddes med majorturneringen i Atlanta då de spelade med portugisen Ricardo "fox" Pacheco som ersättare för en bänkad Lincoln "fnx" Lau. Trots den allt annat än optimala situationen lyckades laget ta sig till semifinal och slutade därefter på en delad tredje- till fjärdeplats. Kort efter turneringen blev det klart att João "felps" Vasconcellos värvats från Immortals som permanent ersättare för Lau, som i sin tur gick i motsatt riktning. Två veckor efter beskedet knep SK Gaming silvermedaljen under DreamHack Masters Las Vegas och har sedan dess vunnit både cs_summit och IEM Sydney. Det senaste LAN-resultatet är en delad tredje- och fjärdeplats under ESL Pro League-finalerna som avgjordes i början av juni.
Kazakstan Gambit Esports (#6)
AdreN, Dosia, HObbit, mou, Zeus

Gambit lyfter DreamHack-trofén.
Gambit vann den senaste DreamHack-turneringen i Jönköping.


Det huvudsakligen kazakiska laget Gambit fortsätter att klättra på världsrankingen och återfinns för tillfället på plats nummer sex. Laget, som går under ledning av den mångårige Na`Vi-stjärnan Danylo "Zeus" Teslenko, spelade även de årets första majorturnering. Där lyckades de behålla sin Legends-status efter att ha slutat på en delad femte- till åttondeplats. Våren har annars varit lite upp och ner för Gambit vars enda turneringsvinst kom under DreamHacks stopp i Austin, i slutet av april. En vecka innan knep de silverpengen under cs_summit efter att ha förlorat finalen mot ovan nämnda SK Gaming. Det riktigt bottennappet kom under StarSeries Season 3 då det blev en enda vinst, och det mot TyLoo, innan de blev utslagna av Counter Logic Gaming.
Sverige Fnatic (#11)
dennis, flusha, JW, krimz, olofmeister

Fnatic-spelaren flusha.
Gamla Fnatic återförenades i början av februari då flusha (bilden) och JW återvände till laget.


En gång världens överlägset bästa lag, men det var länge sedan. Fnatic har fortfarande en bra bit att vandra innan de ens kan sägas ha kommit nära att återta den titeln igen. Den gamla stjärnfemman återförenades efter majorturneringen i Atlanta och har sedan dess kämpat för att hitta tillbaka till den gamla storformen. Någon turneringsvinst har det dock inte blivit. Faktum är att det har gått mer än 16 månader sedan den senaste titeln, som var IEM World Championship 2016. Första turneringen efter återföreningen missade laget slutspel. Inte heller under årets IEM World Championship blev det något slutspel. Laget tog sig sedan till kvartsfinal under StarSeries Season 3 innan de sedan föll efter tiebreak-spel och missade slutspel då ESL Pro League Season 5 skulle avgöras. De svenska stjärnorna har med andra ord en bit kvar att vandra, även om det lagets forna storhet stundtals lyser igenom.
USA Cloud9 (#12)
autimatic, n0thing, shroud, Skadoodle, Stewie2k

Cloud9.
Är Cloud9 på väg att hitta toppformen?


Cloud9 lyckades inte ta sig till majorturneringen i Atlanta och började därför CS:GO-året 2017 i och med DreamHack Masters Las Vegas. Väl där misslyckades de med att ta sig vidare från gruppspelet, något som sedan upprepades under IEM World Championship ett par veckor senare. Inte heller under ESL Pro League Season 5-finalerna lyckades de, som regerande EPL-mästare, ta sig till slutspel och under DreamHack Austin slutade laget på en delad femte- till sjätteplats. Ljusglimtarna har i ställete under iBUYPOWER Invitational i början av april då Cloud9 vann finalen i kamp med OpTic Gaming. I slutet av samma månad slutade de på en fjärde plats under cs_summit och i mitten av maj vann de onlineturneringen Subaru Invitational, detta efter att ha slagit SK Gaming med 2-0 i finalen.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..