×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Artikel

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tournaments open for registration

Counter-StrikeCSKrönika

quiethell: "NiP har äntligen fått tillbaka en renodlad sniper"

7
StarLadder i-League StarSeries Season 3 går av stapeln under morgondagen i Kiev, Ukraina. Frågan är om NiP Gaming har en chans att ta hem årets upplaga, speciellt med tanke på deras nyförvärv William "draken" Sundin.
För ungefär två veckor sedan bänkade NiP Gaming Jacob "pyth" Mourujärvi för att ta in William "draken" Sundin från Epsilon Esports i hans ställe. Detta efter en närmare katastrofal start på året efter att laget missade årets första major och åkte ut tidigt under IEM Katowice. Frågor kring varför NiP alltid byter ut sin femte spelare, framför någon av veteranerna, regnade in och oerhört många fans tyckte det var synd att Mourujärvi tvingades ta ett steg tillbaka.

Ser man positivt på det hela har NiP äntligen fått tillbaka en renodlad sniper, rollen som tidigare delades mellan Patrik "f0rest" Lindberg och Mourujärvi. Senast vi såg en renodlad sniper i laguppställningen var under Aleksi "allu" Jallis tid bland ninjorna.

Bortsett från StarLadder i-League StarSeries Season 2 där Mikail "Maikelele" Bill agerade inhoppare för Mourujärvi och laget gick till historien som de första att erhålla en titel med en stand-in, även om han inte enbart höll sig till AWP-rollen.

Historien om de legendariska ninjorna

Med nyförvärvet kan NiP ha en chans i Kiev denna vecka, om man nu ska följa NiPs historia genom åren. Lagets första offline-turnering med legendaren Robin "Fifflaren" Johansson var SteelSeries GO 2012 där laget plockade hem förstaplatsen mot BuggIT.

Allt sedan Johansson valde att hänga bort ninjadräkten har laget kämpat med att hålla en jämn, hög nivå. Stunder av briljans har varvats med långa svackor då lagets fans förmodligen har ställt sig funderande kring om NiP någonsin skulle återfå sin forna glans.

Trots längre svackor är fansen ninjorna trogna.
Trots längre svackor är fansen ninjorna trogna.

2014 spelade Bill sin första turnering som en av ninjorna, DreamHack Winter 2014, där de placerade sig på andraplats efter en tight final mot Team LDLC. Nästkommande år var det Jallis tur att vara nyförvärvet när laget hamnade på en andraplats i ESL One: Katowice 2015 med liknande resultat mot Fnatic.

Efter flera års väntan var det åter äntligen dags för laget att stå som vinnare med en helt ny spelare, denna gång med Mourujärvi. Egentligen skulle hans debut vara under MLG Major Championship: Columbus, men han fick dessvärre visumproblem vilket ledde till att Björn "THREAT" Pers tvingades hoppa in för laget. Istället debuterade Mourujärvi med stil när han, tillsammans med ninjorna, vann DreamHack Masters Malmö mot Natus Vincere.

Det ser ut som ninjorna fallit i ett mönster där de presterar på topp när en spelare debuterar, som när Bill hjälpte laget att vinna StarLadder i-League StarSeries Season 2 som inhoppare. När Mourujärvi återvände efter sin skada för att spela IEM Oakland var det ännu en debut som laget lyckades vinna.

Med tanke på hur NiP presterat online sedan de adderade Sundin till laget tror jag absolut att de har en chans i Kiev. Det största hotet, enligt mig, är FaZe Clan som fick en oerhört kraftfull femma när de skrev kontrakt med den bosniska stjärnan Nikola "NiKo" Kovač.

Om historien upprepar sig kan ninjorna, eller snarare Sundin, lyfta årets StarSeries-pokal i slutet av veckan, och med hans toppresultat i ESL Pro League är det långt ifrån omöjligt.

10 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 10 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..