×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Artikel

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tournaments open for registration

Counter-StrikeCSKrönika

Xerm: Jag fullkomligt älskar silly season

2
Det finns en viss charm i lag som håller ihop år ut och år in, likt Virtus.pro. Ändå är det något med silly season, rykten och spelartransfers som får mig att bli alldeles eld och lågor. Vi har redan fått se en hel del förändringar, men jag vill ha mer!
Fnatic, Godsent, G2 Esports, EnVyUs, North, FaZe Clan, mousesports, Liquid, SK Gaming... listan över de lag som har utannonserat förändringar på spelarsidan efter Eleague-majorn i slutet av januari är rätt rätt så imponerande. För svensk del är givetvis den "re-shuffle" som vi fick bevittna mellan Fnatic och Godsent en given höjdpunkt. Det ska även bli riktigt kul att se om Nikola "NiKo" Kovač skrivit på för FaZe.

Tittar vi på listan över de 20 högst rankade lagen i världen just nu har hela nio stycken av dem offentliggjort någon form av spelarförändring på senaste. Tittar vi tillbaka till den senaste majorturneringen ser vi att hälften av de lag som gick till slutspel har bytt ut någon spelare efter turneringens slut. Bland de åtta lag som åkte ut redan i gruppspelet har hela sex stycken gjort förändringar. Det är bara FlipSid3 Tactics och HellRaisers som, än så länge, behåller sina femmor intakta.

Att NiKo lämnar mousesports för FaZe är definitivt en av de mer spännande förändringar vi fått se på senaste.
Att NiKo lämnar mousesports för FaZe är definitivt en av de mer spännande förändringar vi fått se på senaste.


Till veckan fortsätter CS:GO-året 2017 med DreamHack Masters Las Vegas, innan det veckan därpå har blivit dags för IEM-stoppet i polska Katowice. Det lär med andra ord inte bli några fler, stora förändringar under den tiden. Åtminstone inte bland de deltagande lagen. Det känns lite tråkigt.

Sommarhalvåret = silly season-spänning inom hockey

Som en inbiten följare av SHL kan det kanske tyckas att den där tiden mellan färdigspelad SM-final och säsongsstarten i september bör vara en pina. Det är den dock inte. Inte för mig. Jag tycker att det, som är svensk hockeys silly season, är minst lika spännande. Inte bara för att jag lite smånervöst väntar på att se hur Skellefteås lagbygge tar sig. Jag är lika intresserad av att se vad som händer bland motståndarna.

Ja det har till och med gått så pass långt att då andra börjar prata om hur de inte kan bärga sig inför premiären, så undrar jag om de inte kan skjuta på den en stund till. Nu sker det ju en del förändringar även under pågående säsong, men då är man så inne i hur serien utvecklas att det inte känns på samma sätt.

Lite så är det för mig även vad gäller CS:GO-scenen. Tyvärr har vi där aldrig haft någon riktigt tydlig silly season, förändringarna har kommit lite närhelst under åren. I och med att reglerna kring majorturneringarna har stramats upp har vi dock kunna se en trend där tiden just efter en major kan vara högintressant. Det gillar jag. Jag skulle helst att det fanns ett par, tre tydliga "transferfönster" under åren. De får gärna vara på en månad. Gud, jag skulle längta så till dem!

Ge mig fler förändringar redan nu!

Jag vet att det har hänt en hel massa redan. Ja så pass mycket att det nog kan vara lite svårt att hålla koll på för den som inte följer scenen dagligen. Ändå vill jag ha mer. Vad sägs om någon typ av shuffle borta i Östeuropa? HellRaisers och FlipSid3 kanske skulle kunna röra om lite, byta spelare med varandra eller sondera terrängen bland de lägre rankade lagen från regionen. Jag önskar även att vi hade fler svenska topplag. För även om det är kul att se vad som händer bland de lägre rankade lagen så är det ju förändringar i topplagen som har stört "impact" på den scen jag följer dagligen.

Nåja... jag får väl rikta blickarna mot den nordamerikanska scenen. För är det några som är bra på att byta spelare så är det just lagen på andra sidan Atlanten. Fast helt ärligt blir det sällan lika spännande.

Vilken av den senaste tidens förändringar tycker ni är mest intressant? Att Fnatic återförenas är definitivt en för mig. "NiKo" till FaZe Clan och "aizy" till North är även de riktigt spännande.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..