×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Intervju

Jumpy: "Känner att laget har ett lugn på ett sätt vi inte hade innan"

2
Jimmy "Jumpy" Berndtsson kommer att hoppa in i Fnatic när Dennis "dennis" Edman är borta, så vi tog kontakt för att ställa ett par frågor om inhoppet och det nya laget överlag.
Den senare tiden har varit hektisk för Fnatics CS:GO-lag. De har inte bara återrekryterat Freddy "krimz" Johansson, utan även plockat in Joakim "disco doplan" Gidetun. Visserligen en väldigt stark laguppställning, men när det offentliggjordes att stjärnspelaren Dennis "dennis" Edman kommer att vara frånvarande under en framtid blev det plötsligt lite osäkert igen.

In för att fylla Edmans plats i laget är deras coach, Jimmy "Jumpy" Berndtsson. Föga okänd för CS 1.6-anhängaren, då han lyckades erövra DreamHack Winter 2009, liksom vinna en silvermedalj på Extreme Masters Dubai samma år, tillsammans med det profilstarka MeetYourMakers.

MYM på Extreme Masters Dubai 2009
MYM på Extreme Masters Dubai 2009. Från vänster: zet, MODDII, Delpan, pita, Jumpy.


Jumpy har även varit med och skjutit mot toppen i CS:GO då han spelat för både Property och Orbit, och lyckades även skrälla mot Natus Vincere på DreamHack Summer 2014, där han spelade med svenska FlipSid3 Tactics. Man skulle kunna tro att en spelare som gått och blivit coach blivit lite rostig med tiden, men det verkar inte oroa Berndtsson.

"Jag kan väl säga att mitt spelande inte varit lika aktivt som innan efter att jag blev coach för Fnatic, men jag har haft ett par veckor på mig att spela upp lite timmar och komma i någorlunda form. Rent skillmässigt är jag en bit under toppskiktet, men jag hoppas att jag kan väga upp det lite med min erfarenhet som ingame-ledare", berättar Jumpy för Fragbite.

Vi vet ju att Jumpy kommer att agera ingame-ledare när han väl spelar med laget, i och med att han redan gör det i rollen som coach, men det är inte spikat exakt vilken roll han kommer ha i spelet utöver det. Återigen verkar han ganska avslappnad och bekväm vad det än landar på i och med att det handlar om laget.

"Det är ju en fördel att jag varit med på varje pracc och varje match, så jag vet hur laget spelar. Jag vet inte exakt hur min roll kommer se ut ännu, men jag är ganska flexibel och tar den rollen som laget känner sig mest bekväm med", säger han.

Som tidigare nämnt är Jumpys temporära inhopp långt ifrån den enda förändringen som laget har gjort den senaste tiden. Faktum är att femman endast hunnit spela ett fåtal officiella onlinematcher med de nyrekryterade spelarna, vilket betyder att de inte haft alltför mycket tid på sig att träna. Med detta i åtanke frågade jag Jumpy om de övriga förändringarna i laget gör situationen lättare, eller om det bara gör saken värre.

"Jag tror att ju mindre man spelat ihop, desto mer skicklighet behöver man. Dennis är en riktigt skicklig spelare, så klart, och det gör det hela lite värre. Men vi har ytterligare fyra riktigt bra spelare, så även om dennis är en tung spelare att tappa tror jag att vi kan få in ett bra spel."

Coachen är alltid med och tittar och interagerar med laget under matcher, vare sig det är träningsmatcher eller officiella sådana. Därför tyckte jag att det vore passande att fråga om den nya laguppställningen, med dennis inkluderad. Hur känns det nya laget, egentligen, och vad har förändrats med de nya rekryterna?

"Jag tycker att det har fungerat bra, vi har börjat med fyra raka kartvinster och jag känner att laget har ett lugn på ett sätt vi inte hade innan."

Nästa stora mål i sikte för Fnatic är Eleagues grupp D, där svenskarna kommer att deltaga tillsammans med Epicenter-mästarna Team Dignitas, franska EnVyUs och det nordamerikanska laget OpTic Gaming. Det är där som Berndtsson kommer att debutera som inhoppare i offline-sammanhang.

"Hade dennis spelat skulle jag sett oss som favoriter att vinna gruppen tillsammans med dignitas, och även när dennis är borta tror jag att vi går vidare till slutspel. Vi tränar fortfarande med dennis eftersom laget är nytt och vi har onlinematcher och fler turneringar som ska spelas, så det är fortfarande ett oprövat område med mig som spelare i laget."

Fnatics första match i Eleagues andra säsong kommer att bli mot OpTic Gaming natten till den 19 november. Svenskarna har en finalplats att försvara, då de placerade sig tvåa bakom Virtus.pro i ligans första säsong. Om de kan upprepa bedriften återstår att se, men innan dess kommer vi att kunna följa laget i ECS, där de kommer att ställas mot rivalerna i Godsent redan på måndag.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..