×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Förhandstitt

Inför Epicenter: NiP kommer testas rejält i grupp A

2
Fragbite tar en närmare titt på kommande veckas miljonturnering Epicenter, och först ut är så klart den inledande gruppen med NiP Gaming, Natus Vincere, G2 Esports och Team Dignitas.
Tittar man på deltagarlistan för 500 000-dollarturneringen Epicenter, som arrangeras i Rysslands huvudstad Moskva den 17-23 oktober, är det svårt att säga att någon är förhandsfavorit. Sex av de åtta högst rankade lagen i världen kommer att vara på plats — och fyra av dem delar grupp A. I den här artikeln tänkte vi ta en titt på nämnda grupp för att påminna folk om hur extrem konkurrens det kommer att vara i Moskva.

NiP Gaming

Låt oss börja med NiP Gaming, som kommer spela med Mikail "Maikelele" Bill istället för Jacob "pyth" Mourujärvi då den sistnämnde fortfarande känner av en skada i sin hand. Det är dock ingen idé att oroa sig — NiP har hittat en superform med Bill i laget.

NiP Gaming

Sverige Patrik "f0rest" Lindberg
Sverige Adam "friberg" Friberg
Sverige Christopher "GeT_RiGhT" Alesund
Sverige Mikail "Maikelele" Bill (Inhoppare)
Sverige Richard "Xizt" Landström

Sverige Björn "threat" Pers (Coach)


Sedan NiP Gaming offentliggjorde att Maikelele temporärt kommer tillbaka in i laget som ersättare har svensklaget haft få motgångar. Till att börja med kan man nämna att de i ESL Pro Leagues europeiska onlinedel vunnit 12 av 16 spelade matcher med Bill som inhoppare, något som säkrade dem en plats till finalerna i São Paulo, Brasilien senare i höst. Även dit kommer Maikelele att följa med, då kommande veckas Epicenter blir den första av minst tre turneringar som Eskilstunabon säkrats för.

Maikelele för NiP.
Maikelele tar på sig NiP-tröjan än en gång.


Mer nämnvärt är dock lagets bragdvinst i Kiev med ovanstående femma. Till och med utan Pers som coach i Ukraina lyckades NiP Gaming vinna StarLadder i-League StarSeries Season 2-finalerna. Värt att notera är att svenskarna endast förlorade en karta under hela turneringen, detta i en 2-1-vinst mot Astralis i kvartsfinal. De vann sin grupp med vinster mot HellRaisers och Godsent, och vann sedan semifinalen mot Cloud9 med 2-0 och till sist även finalen med 2-0 över G2 Esports.

Även värt att notera är att samtliga lag i NiP:s Epicenter-grupp var på plats i Kiev. De fick dock aldrig en möjlighet att möta Team Dignitas, trots att de delade grupp, eller Natus Vincere. Och G2 Esports besegrade de, som bekant, i finalen. Detta var dock över en månad sedan, och mycket kan hända på en månads tid.

G2 Esports

Franska G2 Esports är definitivt ett lag med höga toppar och djupa dalar, och det är ingen som egentligen kan räkna ut hur de kommer att prestera i Moskva nästa vecka. Vad som dock är klart är att de alltid är ett hot, och om de toppat sin form är de absolut med i kampen om titeln.

G2 Esports

Frankrike Alexandra "bodyy" Pianaro
Frankrike Cédric "RpK" Guipouy
Belgien Adil "ScreaM" Benrlitom
Frankrike Richard "shox" Papillon
Frankrike Edouard "SmithZz" Dubourdeaux


G2 Esports senaste offline-bedrift var samtidigt som NiP Gamings senaste, men till skillnad från svenskarna var det inte något guld. I Kiev placerade sig G2 på en respektabel andraplats, och pressade NiP till övertid i finalens sista karta. Det har dock inte gått alltför bra sedan dess. Senast slutade de på en chockerande sistaplats på ESL One New York, detta efter tre raka förluster.

shox från G2.
Många anser att G2 står och faller på shox.


Närmare två veckor har passerat sedan New York, och under denna tid har G2 spelat relativt stabilt online. De har bland annat besegrat Astralis, men också knackat lite med 1-1-matcher mot både Godsent och Virtus.pro. En stark avslutning i ESL Pro Leagues onlinefas var dock otillräcklig för att ge dem en plats till finalerna. De har dock lyckats säkra en plats till Eleagues andra säsong, vilket bör ses som en bedrift.

Natus Vincere

Natus Vincere föll platt direkt efter att ha rekryterat Aleksandr "s1mple" Kostyliev, men nu har de äntligen fått en belöning för sitt hårda arbete. Med en turneringsvinst i ryggen kliver inleder de Epicenter-turneringen med självförtroendet på topp — eller?

Natus Vincere

Ukraina Ioann "Edward" Sukhariev
Ryssland Egor "flamie" Vasilyev
Slovakien Ladislav "GuardiaN" Kovács
Ukraina Aleksandr "s1mple" Kostyliev
Ryssland Denis "seized" Kostin

Ukraina Sergey "starix" Ischuk (Coach)


Efter att Natus Vincere rekryterade Kostyliev trodde alla att de skulle bli bäst i världen, men istället blev det magplask med den nya femman. Detta var på StarLadder i-League StarSeries Season 2-finalerna, på hemmaplan i Kiev. I turneringens öppningsmatch kom kinesiska TyLoo som en blixt från klar himmel och dunkade ner favoriterna till gruppens loser-match, som de förlorade på övertid mot Astralis.

s1mple under sin tid i HellRaisers.
Det kunde bara bli bättre efter s1mples debut med Na`VI.


Sedan missödet i Kiev har femman dock ryckt upp sig. Senast för två veckor sedan fick de lyfta trofén på ESL One New York efter att ha vunnit sin grupp med 3-0 i kartor och sedan ett maratonslutspel som inkluderade sex kartor. Den välförtjänta vinsten troddes fylla den östeuropeiska femman med självförtroende, men de senaste två veckorna har varit allt tuffare.

I onlinematcher har Na`Vi förlorat bra mycket mer än de vunnit, något som bland annat kostade dem en plats till ESL:s 600 000 dollar värdefulla Pro League-finaler. Online är dock en helt annan grej, och den som lever får se om deras starka form från New York kan titta fram än en gång.

Team Dignitas

Danska Team Dignitas är ett lag som vuxit extremt under 2016, speciellt sedan sommaren då de kommit att bli ett riktigt hot för många lag. Sedan nyligen anses de vara ett topp-fem-lag i världen, vilket är mäktigt för ett lag som ännu inte knipit en slutspelsplats i en majorturnering.

Team Dignitas

Danmark René "cajunb" Borg
Danmark Kristian "k0nfig" Wienecke
Danmark Emil "Magiskb0Y" Reif
Danmark Mathias "MSL" Lauridsen
Norge Ruben "RUBINO" Villarroel

Danmark Casper "ruggah" Due (Coach)


Liksom Na`Vi kliver Team Dignitas in i Epicenters gruppspel med en turneringsvinst i ryggen. På förra helgens WESG-finaler representerade laget Danmark med FaZe-spelaren Philip "aizy" Aistrup som inhoppare för Ruben "RUBINO" Villarroel. Turneringsinsatsen var en riktigt imponerande sådan då de endast förlorade en karta av elva spelade, och slog bland andra svensklagen Epsilon och Godsent under turneringen.

cajunb från Team Dignitas.
cajunbs Dignitas går spikrakt åt rätt håll.


Dignitas framgångssaga tar dock inte slut där. I veckan säkrade de även en plats till ESL Pro League-finalerna senare i höst, detta efter att ha vunnit en tie-breaker-match mot topplaget Virtus.pro om den sjätte och sista europeiska platsen. Man får inte heller glömma att laget besegrade både Astralis och Godsent för att förtjäna sin plats i Moskva nästa vecka.


Foto: ESL (toppbild)

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..