×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Intervju

Maikelele: "Vi är rätt självsäkra, och det är nog det viktigaste"

1
G2 Esports-profilen Mikail "Maikelele" Bill pratar om veckans stora major-turnering, bland annat att åka dit med en nyrekryt: "Jkaem är en superduktig spelare som jag vet kommer briljera när det behövs, även under press."
När Mikail "Maikelele" Bill fick lämna NiP Gaming i början av året bestämde han sig för att ta en paus från spelet för att ladda upp sina krafter. Resultatet av detta var att han, tillsammans med den belgiske aim-stjärnan Adil "ScreaM" Benrlitom, byggde upp ett stjärnlag som idag spelar under G2 Esports fana. Laget har stått för många skalper sedan dess, bland annat genom att ta sig till slutspel på ESL One Cologne, den tidigare majorn.


Laget, med Maikelele till höger, som tog sig till slutspel förra majorn.


Även om ESL One Cologne-framgången var den största för laget fanns det många resultat runtomkring som underströk att femman kvickt skall betraktas som ett världslag. Detta gjorde att de inför veckans major-turnering, DreamHack Cluj-Napoca, sågs som kandidater att i allra högsta grad kunna norpa en plats i slutspelet — tills bakslaget kom. I september kom den chockerande nyheten att ScreaM valt att lämna laget för att bli en del av franska Titan. Detta tvingade femman att agera snabbt, då det bara var en månad kvar till den rumänska major-turneringen.

Spelaren som rekryterades för att fylla tomrummet var Joakim "jkaem" Myrbostad, som visat framfötter i Copenhagen Wolves under sommaren. När vi pratar med Maikelele om rekryteringen påpekar han att jkaem är en mer defensiv spelare jämfört med ScreaMs offensiva headshot-stil, och att det i dagsläget är precis vad G2 söker.

"Valet var ganska självklart. Att byta ut en sjukt skicklig spelare med en spelare som har otroligt mycket hunger är ingenting negativt. Jkaem är en superduktig spelare som jag vet kommer briljera när det behövs, även under press", berättar Maikelele för Fragbite.

Norske Joakim "jkaem" Myrbostad har förtroende i G2 Esports.


Som tidigare nämnt lyckades G2 trotsa oddsen och ta sig till slutspel före Cloud9 under ESL One Cologne, och behövde därmed inte gå igenom kvalprocessen till Cluj-Napoca. Känslan att gå till slutspel beskriver Maikelele som "sjukt skön", allra främst eftersom det då handlade om en revanschvinst över nordamerikanerna som besegrade dem under den då föregående turneringen DreamHack Valencia.

"De är som vår kryptonit"

Vi kommer in på ämnet revansch, och tankar går då självklart till möjligheterna som finns i gruppspelet under veckans DreamHack Cluj-Napoca. Lottningen ställde nämligen Maikeleles stjärnmix mot Team SoloMid, laget som slog ut honom och hans lag i kvartsfinalen på den förra major-turneringen. Möjligheten för revansch finns absolut där, men just det danska vilddjuret tycks vara extra svårt att tämja.

"Det är det absolut tuffaste motståndet vi har, som vi faktiskt aldrig lyckats vinna mot. De är som vår kryptonit, men det är major och BO1, allt kan hända och om vårt mindset är på topp."

G2 kommer att ställas mot giganterna i TSM i gruppspelet.


Team SoloMid må ses som favoriter att vinna hela gruppen, och enligt många även hela turneringen, men det betyder inte att den danska femman är det enda tuffa motståndet G2 har framför sig. Både mousesports och FlipSid3 Tactics bör ses som värdiga motståndare. Det förstnämnda såg oerhört starka ut i kvalet, där de vann sin grupp över bland andra Team Liquid. Även FlipSid3 bör tas på allvar då de förra året var två enstaka rundor från att avancera till slutspel.

"Rätt så bra grupp överlag. Två starka challenger-lag som är kapabla till att vinna över både oss och TSM. Vi är rätt självsäkra, och det är nog det viktigaste. Vi får se hur det urartar sig helt enkelt."
För att avrunda pratstunden ställs den aningen banala frågan om vilket lag han helst skulle besegra i en potentiell final. Medan han ler åt frågan och påpekar hur typisk den är säger han även att hans svar är minst lika förutsägbart: NiP Gaming. Laget han var en del av under årsskiftet, men fick lämna under årets första kvartal.

"Det är inget ont mellan oss. Jag tycker om spelarna i laget och jag tycker om deras management. Jag vill bara slå dem."
DreamHack Cluj-Napoca arrangeras från den 28 oktober till och med den 1 november. Hela 250 000 dollar står på spel, och de 16 bästa lagen i världen kommer att infinna sig i Sala Polivalentă i Cluj-Napoca, Rumänien, för att slåss om förstapriset på 100 000 dollar. Fragbite kommer självklart att vara på plats för att rapportera om turneringen på ett så intressant sätt som möjligt!

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..