×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Införartikel

Inför DreamHack Cluj-Napoca: Grupp D

2
Den 28 oktober är det äntligen dags. Då börjar kampen om mästartiteln vid DreamHack Open 2015 Cluj-Napoca. Fragbite har tagit sig en närmare titt på lagen. Idag: Grupp D.
Vi på Fragbite har tagit oss en närmare titt på de lag som deltar i CS:GO-majorturneringen under DreamHack Open 2015 Cluj-Napoca. För att göra det enkelt för er läsare har vi delat upp det så att vi presenterar alla lag, tillhörande en och samma grupp, per dag fram till och med idag. Idag är det dags för turneringens sista grupp med bokstaven D. Här hittar vi, bland andra, tvåorna från Köln, EnVyUs.

EnVyUs



Vi rivstartar denna sista artikel om grupperna vid DreamHack Open 2015 Cluj-Napoca med gruppens gigant, EnVyUs. I final senast, då mot fnatic, har fransmännen nu siktet inställt på majortiteln i Rumänien. Tre av fem spelare i laget var med och vann CS:GO-VM i början av månaden och EnVyUs är, som alltid, ett lag att räkna med.

EnVyUs är ett av de där lagen som verkligen har blandat och gett under oktober månad. De har, till exempel, förlorat mot landsmännen i Titan två gånger, de har även haft det tufft mot både mousesports och PENTA. Samtidigt har de vunnit komfortabelt mot fnatic hela tre gånger, de har även bemästrat turneringens två danska lag. Det råder dock inga tvivel om vad som är målet för EnVyUs, allt annat än att stå där med pokalen i handen när turneringen nått sitt slut och låta motståndarna bokstavligen avundas dem är ett misslyckande.

Laguppställning
Frankrike Dan "apEX" Madesclaire
Frankrike Vincent "Happy" Cervoni
Frankrike Kenny "kennyS" Schrub
Frankrike Fabien "kioShiMa" Fiey
Frankrike Nathan "NBK" Schmitt

Starkast karta: Train (Vinstprocent: 55,61)
Svagast karta: Overpass (Vinstprocent: 48,06)

Senaste majorn
Slutplacering: 2 (Final)
Eliminerades av: Sverige fnatic (0-2)

Aktuella resultat
mot övriga DreamHack-deltagare

vs. Tyskland mousesports — 16-14
vs. Danmark TSM — 9-16
vs. Sverige fnatic — 16-6
vs. Frankrike Titan — 12-16
vs. Danmark TSM — 16-13
vs. Sverige NiP — 14-16
vs. Danmark Dignitas — 2-0 (16-4, 16-3)
vs. Polen Virtus.pro — 16-5
vs. Danmark Dignitas — 16-8
vs. Sverige NiP — 16-10
vs. Sverige fnatic — 16-5
vs. Ukraina Na`Vi — 16-13
vs. Europa G2 — 16-10
vs. Sverige fnatic — 16-3
vs. Frankrike Titan — 16-11
vs. Europa G2 — 16-13

Na`Vi



Det östeuropeiska CS:GO-laget som representerar den mäktiga ukrainska organisationen Natus Vincere (Na`Vi) har inget gott förhållande till majorturneringar. Faktum är att de aldrig kommit längre än till kvartsfinal. Organisationen bakom laget lever än så länge, i mångt och mycket, på gamla meriter från CS 1.6-tiden. Laget deltog, bland annat, i skandalturneringen Gaming Paradise. Där blev det en andraplats efter svenskbetonade G2, då Kinguin.

När det kommer till formen får vi ta och höja på ögonbrynen en aning. Na`Vi har, förvisso online, slagit ett flertal av de andra deltagarna i turneringen. Det inbegriper NiP, Titan, Vexed, Dignitas och EnVyUs. Ingen dålig oktober månad helt enkelt. De spelade även en riktigt jämn uppvisningsmatch (med 10 000 dollar till vinnarna) mot Virtus.pro som slutade med en 1-3-förlust. Siffrorna ljuger dock en aning, som ni kan se lite längre ner. Na`Vi är väl inga direkta favoriter men de har visat att de kan slå de flesta.

Laguppställning
Ukraina Ioann "Edward" Sukhariev
Ryssland Egor "flamie" Vasilyev
Slovakien Ladislav "GuardiaN" Kovács
Ryssland Denis "seized" Kostin
Ukraina Daniil "Zeus" Teslenko

Starkast karta: Mirage (Vinstprocent: 55,75)
Svagast karta: Cache (Vinstprocent: 40,46)

Senaste majorn
Slutplacering: 5-8 (Kvartsfinal)
Eliminerades av: Danmark EnVyUs (0-2)

Aktuella resultat
mot övriga DreamHack-deltagare

vs. Tyskland mousesports — 17-19
vs. Sverige NiP — 16-11
vs. Sverige NiP — 16-6
vs. Frankrike Titan — 16-13
vs. Polen Vexed — 2-0 (16-2, 16-5)
vs. Danmark Dignitas — 16-5
vs. Danmark TSM — 16-19
vs. Polen Virtus.pro — 1-3 (16-9, 13-16, 14-16, 14-16)
vs. Frankrike EnVyUs — 16-13
vs. Frankrike Titan — 13-16
vs. Danmark Dignitas — 19-22
vs. Polen Vexed — 2-0 (19-16, 16-6)

Counter Logic Gaming



Detta blir den tredje majorturneringen i rad som vi ser CLG bland deltagarna. Det nordamerikanska laget har väl inte gjort några direkta superavtryck när de ställts mot europeiskt motstånd men de har ändå lyckats undvika plats 13-16, det vill säga delade sistaplatsen. CLG ställer upp med en femma bestående av bland andra Josh "jdm64" Marzano, en spelare som fick en hel del uppmärksamhet då han representerade sitt USA under CS:GO-VM. 25-åringen bjöd då på några riktigt vassa AWP-rundor, men det behövs mer än så ifall CLG ska ta sig till slutspel i Cluj-Napoca.

Som brukligt med nordamerikanska lag har de inte mött något europeiskt motstånd på senaste och är därför svåra att mäta med majoriteten av deltagarna i Rumänien. De gånger de har mött andra, nordamerikanska, majordeltagare under oktober har det dock slutat med förlust mot Liquid och vinst mot Cloud9. Det ska nog till ett smärre mirakel ifall de ska rå på sina motståndare i gruppen, även om Dignitas kan tänkas ligga närmast till hands.

Laguppställning
Kanada Pujan "FNS" Mehta
USA James "hazed" Cobb
USA Josh "jdm64" Marzano
USA Stephen "reltuC" Cutler
USA Tarik "tarik" Celik

Starkast karta: Train (Vinstprocent: 57,09)
Svagast karta: Cache (Vinstprocent: 50,26)

Senaste majorn
Slutplacering: 9-12 (Gruppspel 2)
Eliminerades av: Ukraina Na`Vi (14-16)

Aktuella resultat
mot övriga DreamHack-deltagare

vs. USA Liquid — 11-16
vs. USA Cloud9 — 16-11
vs. USA Liquid — 0-2 (16-13, 16-11)

Dignitas



Turneringens andra danska lag och de rödvitas nummer två efter Team SoloMid, speciellt med alla problem SK Gaming har, kommer gå en rejäl match mot nerverna i Rumänien. Laget med alla kommentatorers förutom Anders Blumes värsta nickname (Markus Kjærbyes nick "Kjaerbye") ersatte för en vecka sedan svenske Andreas "schneider" Lindberg. In i stället kom den före detta SK Gaming-spelaren Jesper "tenzki" Mikalski, nu hoppas de att språkförbistringarnas tid ska vara förbi.

Att Dignitas majorturnering skulle sluta med någon sorts succé är det nog rätt höga odds på. De har haft det svårt mot de riktiga topplagen under oktober månad men när det gäller motstånd i nivån just under, då har det gått rätt bra. De har, bland annat, vunnit mot Flipsid3 och mousesports samt spelat lika mot G2 Esports. Mer om hur det har gått mot andra deltagare vid DreamHack Cluj-Napoca finner ni här nedan.

Laguppställning
Danmark Philip "aizy" Aistrup
Danmark Markus "Kjaerbye" Kjærbye
Danmark Mathias "MSL" Lauridsen
Danmark Jacob "Pimp" Winneche
Danmark Jesper "tenzki" Mikalski

Starkast karta: Mirage (Vinstprocent: 55,45)
Svagast karta: Train (Vinstprocent: 49,58)

Senaste majorn
Slutplacering: Deltog ej
Eliminerades av: —

Aktuella resultat
mot övriga DreamHack-deltagare

vs. Ukraina Flipsid3 — 2-0 (16-7, 19-17)
vs. Ukraina Na`Vi — 5-16
vs. Danmark TSM — 6-16
vs. Frankrike EnVyUs — 0-2 (4-16, 3-16)
vs. Sverige NiP — 8-16
vs. Frankrike EnVyUs — 8-16
vs. Tyskland mousesports — 16-13
vs. Ukraina Flipsid3 — 2-1 (12-16, 16-6, 16-6)
vs. Ukraina Na`Vi — 22-19
vs. Danmark TSM — 3-16
vs. Tyskland mousesports — 19-15
vs. Europa G2 — 1-1 (16-12, 7-16)

Vilka går vidare?

Hur kommer då denna grupp att sluta? Vilket lag säkrar en slutspelsplats redan på torsdag och vem tar sig dit genom sista chansen på fredag? Vi lät ett några namnkunniga Fragbite-profiler svara på dessa frågor.


"Detta känns rätt clear cut, så att säga. Ett Dignitas som precis bytt runt i uppställningen såväl som ett CLG som aldrig har sett imponerande ut på ett internationellt LAN lär nog inte ha vad som krävs för att ta ned varken EnVyUs eller Na`Vi", är Sam "Wndwrt" Nordmarks hårda med tydliga dom för grupp D.
"EnVyUs vinner gruppen. Den känns extremt solid. Sedan säger väl all logik och erfarenhet att Na`Vi bör knipa andraplatsen. Sätter dock in en dansk kil där och säger att Dignitas ändå står för en liten skräll. Delvis för att de verkar ha blivit bättre på att hantera nerverna, delvis för att jag är ett fan av Jacob "Pimp" Winneche", så låter det när artikelförfattaren (Per "Xerm" Sjölin) tippar.
"Finns ingenting som talar emot EnVyUs. De tar hem hela eventet, tappar max åtta rundor mot Na`Vi", kort och koncist från Fredric "Nallen" Bohlin.
Vi lät dessutom två riktiga old school-lirare ge sin syn på denna avslutande grupp. Här är deras dom:

"Dignitas, EnvyUs, NaVi, CLG. Där har du slutplaceringarna. Vilka fan är Counter Logic Gaming? De kommer ju helt klart sist", hårda ord från Ola "dmp" Johansson.
"Na`Vi vinner på grund av form. Deras formkurva pekar rakt upp, och jag gillar personligen en "underdog". EnVy är klara favoriter men som så många gånger förr, är de för självsäkra? Underminerar man motståndet? Jag tror det", en intressant analys av den gamla clanblomma-spelaren "tMa".
Nu har ni läst vad dessa fem tror; men vilka tror ni tar sig vidare till slutspel och hur? Kommentera gärna i artikeln.

Gruppspelet vid DreamHack Cluj-Napoca drar igång nu på onsdag, det beräknas sedan vara färdigspelat på fredag för att låta slutspelet ta vid under helgen.
Statistik: HLTV.org Aktuella laguppställningar: Liquipedia

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..