×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Införartikel

Inför DreamHack Cluj-Napoca: Grupp A

4
Den 28 oktober är det äntligen dags. Då börjar kampen om mästartiteln vid DreamHack Open 2015 Cluj-Napoca. Fragbite har tagit sig en närmare titt på lagen. Idag: Grupp A.
Vi på Fragbite har tagit oss en närmare titt på de lag som deltar i CS:GO-majorturneringen under DreamHack Open 2015 Cluj-Napoca. För att göra det enkelt för er läsare har vi delat upp det så att vi presenterar alla lag i en och samma grupp per dag fram till och med tisdag. Först ut är grupp A, bestående av bland andra vinnarna av de två senaste majoturneringarna; svenska fnatic.

Vexed Gaming



Vexed slåss om andraplatsen i Polen, bakom Virtus.pro, tillsammans med Lounge Gaming. Denna femma, bestående av VM-silvermedaljörerna Piotr “peet” Ćwiliński och Damian “ Furlan” Kisłowski har dock kvalat in till den uppkommande majorturneringen, till skillnad från sina landsmän.

Formmässigt ser det dystert ut för polackerna. De har endast mäktat med två vinster (tio förluster) under oktober månad och det mot polska ATB samt tyska PENTA. De fick även med sig en walkover-vinst från SK Gaming i den bående säsongen av CSGO Champions League då danskarna inte hade en full femma till matchen.

Laguppställning
Polen Damian “Furlan” Kisłowski
Polen Dominik “GruBy” Świderski
Polen Bartosz “Hyper” Wolny
Polen Piotr “peet” Ćwiliński
Polen Karol “rallen” Rodowicz

Starkast karta: Cobblestone (Vinstprocent: 53,62)
Svagast karta: Train (Vinstprocent: 40,52)

Senaste majorn
Slutplacering: 13-16 (Gruppspel)
Eliminerades av: USA CLG (9-12)

Aktuella resultat
mot övriga DreamHack-deltagare

vs. Ukraina Na`Vi — 0-2 (2-16, 5-16)
vs. Sverige fnatic — 0-2 (14-16, 13-16)
vs. Ukraina Na`Vi — 0-2 (16-19, 6-16)

Team Luminosity



Anförda av Gabriel “FalleN” Toledo som, trots sin ringa ålder (född 1991), är en riktig CS-veteran säkrade detta braslianska lag en Legends-plats under ESL One Cologne. Laget slutade på en imponerande femte- till åttondeplats efter segrar mot både Kinguin och Flipsid3. Därmed slapp de alltså kvalen till den nu stundande majorturneringen i Rumänien.

Sju förluster och tio vinster, så ser lagets facit ut för oktober månad. Några direkt imponerande skalper har de dock inte att visa upp, delvis då laget uteslutande har ställts mot motstånd från de amerikanska kontinenterna. Luminosity spelar i den nordamerikanska delen av ESL ESEA Pro League och ligger där på en åttondeplats, tolv poäng efter ledande Cloud9 och endast sex poäng ner till Method som innehar sistaplatsen.

Laguppställning
Brasilien Ricardo “boltz” Prass
Brasilien Marcelo “cold” David
Brasilien Gabriel “FalleN” Toledo
Brasilien Fernando “fer” Alvarenga
Brasilien Lucas “steel” Lopes

Starkast karta: Dust2 (Vinstprocent: 69,27)
Svagast karta: Overpass (Vinstprocent: 51,65)

Senaste majorn
Slutplacering: 5-8 (Kvartsfinal)
Eliminerades av: Sverige fnatic (0-2)

Aktuella resultat
mot övriga DreamHack-deltagare

vs. USA Liquid — 9-16
vs. USA Cloud9 — 7-16
vs. USA Liquid — 0-2 (13-16, 14-16)
vs. USA Cloud9 — 6-16

Cloud9



Det nordamerikanska dragloket Cloud9 har inte riktigt fått det att stämma i majorsammanhang. Faktum är att de har varit tvungna att kvala in både till ESL One Cologne och DreamHack Cluj-Napoca sedan de hamnet utanför topp 8 vid föregående turnering. Stångast med både CLG och Liquid om förstaplatsen i Nordamerika. Kännetecknas i mångt och mycket av den frispråkige amerikanen Jordan “n0thing” Gilbert.

Cloud9 har en okej form med fem förluster och elva vinster under månaden, även om det kanske har sett lite tyngre ut på senaste. Är knappast nöjda med sitt deltagande i Crown Invitational där de fick hoppa in direkt i semifinalerna men förlorade mot australiska hemmalaget Team Immunity. Ligger dock på en delad förstaplats i ESL ESEA Pro League med lika många poäng som Liquid, fast de senare har bättre rundskillnad totalt.

Laguppställning
USA Ryan “fREAKAZOiD” Abadir
USA Jordan “n0thing” Gilbert
USA Sean “sgares” Gares
Kanada Michael “shroud” Grzesiek
USA Tyler “Skadoodle” Latham

Starkast karta: Train (Vinstprocent: 59,39)
Svagast karta: Inferno (Vinstprocent: 57,4)

Senaste majorn
Slutplacering: 9-12 (Gruppspel 2)
Eliminerades av: Europa Kinguin (13-16)

Aktuella resultat
mot övriga DreamHack-deltagare

vs. USA Liquid — 12-16
vs. USA Liquid — 6-16
vs. Brasilien Luminosity — 16-7
vs. USA Liquid — 19-17

fnatic



Regerande titelmästare, i dubbelbemärkelse. Det vad fnatic går in i denna turnering som och de kommer givetvis att ha ett stort favoritskap över sig även den här gången. Bakom lagets stjärnor, så som Olof “olofmeister” Kajbjer, hittar vi lagets coach Viktor “vuggo” Jendeby. Vi träffade honom inför turneringen och resultatet hittar ni i vår artikel.

Vi har sett förvånansvärt många försluter för fnatic under oktober månad och då främst mot franskt motstånd. Varken Titan eller EnVyUs verkar passa svenskarna särskilt bra. Trots detta har fnatic mäktat med 14 vinster hittills under oktober månad och laget toppar den europeiska ESL ESEA Pro League-tabellen på 39 poäng, tre poäng föra tvåan Team SoloMid.

Laguppställning
Sverige Robin “flusha” Rönnquist
Sverige Jesper “JW” Wecksell
Sverige Freddy “krimz”Johansson
Sverige Olof “olofm” Kajbjer
Sverige Markus “pronax” Wallsten

Starkast karta: Cobblestone (Vinstprocent: 60,36)
Svagast karta: Dust2 (Vinstprocent: 51,71%)

Senaste majorn
Slutplacering: 1 (Vinnare)
Eliminerades av: —

Aktuella resultat
mot övriga DreamHack-deltagare

vs. Danmark TSM — 0-2 (14-16, 10-16)
vs. USA Liquid — 2-1 (16-9, 12-16, 16-7)
vs. Polen Virtus.pro — 0-2 (12-16, 12-16)
vs. Frankrike Titan — 13-16
vs. Sverige NiP — 16-14
vs. Frankrike EnVyUs — 3-16
vs. Frankrike Titan — 16-2
vs. Danmark TSM — 3-16
vs. Frankrike EnVyUs — 5-16
vs. Polen Vexed — 2-0 (16-14, 16-13)
vs. Danmark Dignitas — 16-9
vs. Polen Virtus.pro — 19-17
vs. Polen Virtus.pro — 19-16
vs. Frankrike Titan — 10-16
vs. Europa G2 Esports — 16-12
vs. Frankrike EnVyUs — 6-16
vs. Danmark TSM — 22-20

Vilka går vidare?

Hur kommer då denna grupp att sluta? Vilket lag säkrar en slutspelsplats redan på torsdag och vem tar sig dit genom sista chansen på fredag? VI lät två profiler svara på dessa frågor.

Först ställde vi frågan till vår alldeles egna teknikguru Fredric "Nallen" Bohlin och så här slutar det enligt honom: fnatic tar den första slutspelsplatsen efter seger mot Cloud9. Nordamerikanerna kniper sedan den sista platsen till slutspel tack vare en vinst mot Vexed i fredagens direktavgörande.

Näst ut är fnatic-coachen Viktor "vuggo" Jendeby som inte riktigt håller med Fredric. Jendeby sätter självklart sina egna grabbar i fnatic som gruppvinnare men med sig till slutspel får de, enligt honom, brasilianska Luminosity. Han pekar vidare ut Vexed som gruppens flopp och tror att de endast mäktar med att vinna sju rundor under turneringen innan polackernas resa är över.

Nu har ni läst vad dessa två tror; men vilka tror ni tar sig vidare till slutspel och hur? Kommentera gärna i artikeln.

Gruppspelet vid DreamHack Cluj-Napoca drar igång på onsdag, det beräknas sedan vara färdigspelat på fredag för att låta slutspelet ta vid under helgen.
Statistik: HLTV.org Aktuella laguppställningar: Liquipedia

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..