×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

MTG intresserade av ESEA men DH-köp kan gå i stöpet

1
MTG fortsätter sin offensiv på e-sportmarknaden. Senast i raden av rykten rör amerikanska ESEA, som det svenska bolaget nu sägs vara intresserade av. Samtidigt riskerar bolagets DreamHack-köp att haverera.
Den svenska mediejätten MTG, med verksamhet i över 100 länder, har siktet inställt på ännu ett e-sportbolag, detta rapporterar nyhetssajten Breakit. Den här gången handlar det om amerikanska ESEA och förhandlingarna uppges vara långt gångna samt att affären snart bör vara klar.

Även amerikanska Breitbart har skrivit om nyheten och bjuder sedan på en del spekulationer kring vad denna strategi från MTG kan tänkas innebära. Som exempel kan nämnas spekulationer kring en slags världsturné där lag och spelare reser runt på olika MTG-ägda evenemang. I Breakits podcast spekuleras det även i att MTG kan vara ute efter att äga rättigheterna till turneringarna och sändningarna från desamma. Detta som kontrast till MTG:s miljardköp av rättigheter för exempelvis Premier League och NHL.


Prislappen för DreamHack: Över 100 miljoner, enligt Breakit. Foto: DreamHack.


Däremot riskerar MTG-koncernens köp av DreamHack att utebli. Det är återigen Breakit som publicerat dessa uppgifter. Problemet ska vara den prislapp som ägarna bakom DreamHack har satt på bolaget och som uppges vara "en bra bit 100 miljoner kronor".

Hur de båda affärerna än slutar lär vi få anledning att återkomma till MTG och dess e-sportsatsning i framtiden.

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..