×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Blogginlägg

Jag brukar sällan tippa men... dessa lag går till semifinal

1
Den stiliga trofén. Foto: Eleague
Den stiliga trofén. Foto: Eleague

Nej det här med tippande är inte riktigt min grej. Jag vet inte om jag allt för ofta går på hjärta eller vad det egentligen handlar om. I CS:GO finns det sedan en viktig faktor som inte är helt lätt att förutse, nämligen vilka kartor som kommer att spelas. Något som i allra högsta grad kan påverka utgången av en match.

Nu ska jag trots allt sticka ut hakan med mina bets inför kvartsfinalerna. Jag ber på förhand om ursäkt till eventuella danskättlingar och/eller fans av de båda danska lagen. Jag tror nämligen inte att något utav dem tar sig till semifinalerna.

CIS Na`Vi vs. Danmark Astralis
Na`Vi: Edward, flamie, GuardiaN, s1mple, seized
Astralis: device, dupreeh, gla1ve, Kjaerbye, Xyp9x


Kvartsfinal #1 • BO3 • 16:00

Astralis har snackats upp rejält sedan laget vann den andra säsongen av ECS i mitten av december. Och visst har lagets formkurva pekat uppåt på senaste, inte minst efter att Lukas "gla1ve" Rossander gjorde entré och de andra spelarna började lyssna på sin in game-ledare igen. Faktum kvarstår dock. Vinsten i Anaheim var lagets första på väldigt lång tid. Nej, i det här fallet väljer jag att tro på gruppspelets starkaste lag... Na`Vi.

Det finns knappast någon som missat Natus Vinceres framfart i Atlanta. Om ni trots allt har gjort det kan ni alltid spana in Andrés krönika om turneringen så här långt eller min egen sammanställning över Egor "flamie" Vasilyevs fantastiska insats. Jag vågar mig dessutom på att vara så fräck att påstå det att Na`Vi vinner matchen med 2-0.

Sverige Fnatic vs. Kazakstan Gambit
Fnatic: dennis, disco doplan, krimz, olofmeister, twist
Gambit: AdreN, Dosia, Hobbit, mou, Zeus


Kvartsfinal #2 • BO3 • 19:00

Gambit har verkligen överraskat. Eller, kanske inte så mycket som det är lätt att uppfatta det som. Det har snackats en hel del om denna östeuropeiska femma sedan de tog in Abay "HObbit" Khasenov på lån från Tengri och Danylo "Zeus" Teslenko anslöt från tidigare nämnda Na`Vi. Någonstans ska dock resan få sitt slut, för jag tror knappast att laget har en chans att nå själva finalen. Än mindre ta hem titeln.

Nej jag tror faktiskt att Fnatic, som visat sig vara en glad överraskning, lyckas nöta ner Gambit. Det lär dock bli en tuff drabbning och det hänger på att samtliga fem Fnatic-spelare vaknar på rätt sida. Någon tvärsäker vinst är det inte tal om, utan det kommer avgöras först på matchens tredje karta. 2-1 till Fnatic alltså.

Polen Virtus.pro vs. Danmark North
Virtus: byali, TaZ, pasha, Neo, Snax
North: cajunb, k0nfig, Magisk, MSL, RUBINO


Kvartsfinal #3 • BO3 • 22:00

Jag har redan avslöjat vad jag tror om den här matchen. North är ett lag för framtiden och det skulle inte förvåna mig om vi, när CS:GO-året 2017 ska sammanfattas, kommer att omnämna dem som ett av årets starkaste lag. Någon semifinal blir det dock inte den här majorturneringen. Orsaken till detta stavas Mathias "MSL" Lauridsen. Han har presterat långt under sina lagkamrater och är bara marginellt bättre än vad Markus "pronax" Wallsten har varit, hans svaga insats fick ett helt eget blogginlägg.

Virtus.pro lägger med andra ord på den tredje semifinalplatsen. Jag tror inte det behövs någon vidare förklaring egentligen. Vi vet alla vad detta makalösa lag kan åstadkomma när temperaturen höjs. Att Janusz "Snax" Pogorzelski och Wiktor "TaZ" Wojtas har spelat riktigt bra minskar inte precis lagets chanser. Det blir 2-1 till Virtus.pro.

Brasilien SK vs. Europa FaZe Clan
SK: coldzera, FalleN, fer, fox, TACO
FaZe: aizy, allu, kioShiMa, karrigan, rain


Kvartsfinal #2 • BO3 • 16:00 (lördag)

Den här matchen är knepig. Riktigt knepig. Lagen möttes på Mirage i den andra omgången av gruppspelet. Den gången vann SK Gaming, men först efter förlängning. Själv tvivlade jag aldrig på att SK skulle ta sig till ett nytt majorslutspel. De har alldeles för bra spelare för det och den portugisiske inhopparen Ricardo "fox" Pacheco verkar trivas tillsammans med sina tillfälliga lagkamrater som handen i handsken. Att jag inte håller SK som mina favoriter beror mindre på lagets prestationer så här långt som vad jag vill tro om deras moståndare.

Det har blivit dags för FaZe Clan. Jag har följt detta lagbygge bestående av enastående individuella stjärnor under en längre tid. Det är dock först nu, med en in game-ledare i Finn "karrigan" Andersen, som de verkar ha fått en hållbar rollfördelning. Det må ha krävts fem matcher för dem att ta sig till slutspel och vissa av resultaten imponerar inte speciellt. Ändå vill jag på något sätt tro att de lyckas höja sig ett par snäpp till slutspelet. De vinner därför mötet med 2-1.

Vilka lag tror ni går till semifinaler? Vågar ni sia ännu längre in i framtiden och tippa på vilka som står där med bucklan på söndag?

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..