×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Blogginlägg

En länk felade då Godsents majoräventyr tog slut

1
Så oerhört nära men ändå så långt borta. Godsent föll på målsnöret och Fnatic kommer, för andra majorturneringen i rad, ensamma försvara den svenska fanan. I ärlighetens namn är det ändå ett bättre svenskt resultat än vad jag hade vågat hoppas på, mer om det senare.

Lekr0 har varit Godsents starkast lysande stjärna i Atlanta.
Lekr0 har varit Godsents starkast lysande stjärna i Atlanta.


Som ni kan se här nedan toppade Jonas "Lekr0" Olofsson statistiken för svenskarna. En annan som presterade riktigt bra, bland annat genom några riktigt härliga AWP-rundor, var Jesper "JW" Wecksell. Faktum är att det bara skilde sju frags mellan ettan Lekr0 och fyran, Andreas "znajder" Lindberg. Sedan var det ett stort avstånd ner till spelaren som jag i rubriken kallar för en felande länk.

Följde ni matchen, eller tittar på tabellen här nedan, kommer det knappast som någon överraskning att jag pratar om Godsent-kaptenen Markus "pronax" Wallsten. 25-åringen, som ligger bakom formandet av det som senare kom att bli Godsent, nådde just och pass upp till tvåsiffrigt vad gäller frags. Samtidigt dog han i hela 32 av 36 spelade rundor. Det är allt annat än godkänt.



Ser vi över hela gruppspelet ser det lika mörkt ut. Alla andra Godsent-spelare har presterat bra mycket bättre sett till statistiken, både vad gäller kill/death-ratio och rating. I den sistnämnda kategorin landar han, efter fem spelade matcher, på 0,64. Näst sämst rating i Godsent hade Lindberg som slutade på 0,98. Det kan jämföras med Olofsson som landar på 1,16.

Nu är det visserligen så att inte alla kan ha en högpresterande in game-ledare likt Lukas "gla1ve" Rossander i Astralis. Den blott 21-årige dansken hamnar riktigt högt upp i statistiken och har på sina fem matcher under Swiss-fasen lyckats skrapa ihop till en rating på hela 1,19. En imponerande bedrift. För vi ska komma ihåg att in game-ledare inte sällan hamnar något lägre än sina medspelare, av den enkla anledningen att de har mycket mer att koncentrera sig på. Fast nog bör medspelarna ändå kunna begära lite mer än vad Wallsten, i just det här fallet, har lyckats prestera.

Visst, det kan verka tufft att lägga hela skulden på en enda spelare på det här sättet. Det är trots allt så att du både vinner och förlorar som ett lag. Ändå kan jag inte låta bli att fundera över hur matchen hade slutat om Wallsten hade presterat snäppet bättre än Mathias "MSL" Lauridsen, som låg i botten av statistiken för sitt North med endast 13 frags.

Två av dagens Fnatic-spelaren kan vara på väg att få lämna för att ge plats åt JW och flusha.
Två av dagens Fnatic-spelaren kan vara på väg att få lämna för att ge plats åt JW och flusha.


Det sista vi såg av detta Godsent?

Som ni säkert vet vid det här laget florerar det rykten om att både Jesper "JW" Wecksell och Robin "flusha" Rönnquist är på väg tillbaka till Fnatic. Skulle detta visa sig stämma sker förändringen antagligen relativt snart. Det innebär att vi har sett den nuvarande femman representera Godsent, på LAN, för sista gången. Lite tråkigt, kan jag tycka. Jag är lite nyfiken på hur laget skulle fungera om Wallsten klev ner från den aktiva femman för att koncentrera sig på att, tillsammans med coachen Alexander "rdl" Redl, jobba med laget mer från sidan av. För det råder knappast några som helst tvivel om att "pronax" sitter på både rutin och kunskap som kan komma många andra till gagn.

Nåväl, det är som det är. Nu får vi som sagt var glädjas åt att Fnatic, trots den inledande förlusten, lyckats försvara sin Legends-titel. Det innebär inte bara att vi får följa dem i slutspelet nu till helgen. Det betyder även att vi garanterat kommer att få se minst tre av dessa spelare tävla i årets andra majorturnering. Svensk CS:GO lever i allra högsta grad fortfarande!

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..