×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Krönika

rich: Nytt lag har tagit över favoritskapet i Atlanta

1
Vi är halvvägs igenom Eleague Major 2017 i Atlanta, och efter det att turneringens första stadie avgjorts tar vi oss en titt på de tydliga intrycken vi fått.
Swiss-gruppspelet på miljonmajorn Eleague Major 2017 i Atlanta, Georgia har avgjorts. Åtta lag har eliminerats och åtta lag har säkrat en slutspelsplats. I denna artikel tänkte jag helt enkelt lista några punkter som ger ett intryck av hur detta gruppspel har utspelat sig.

De har gått vidare till slutspel

Vi börjar med det viktigaste — resultat. De flesta matcherna har varit olidligt spännande, förutom Natus Vinceres matcher där östeuropéerna knappt har fått visa upp sina T-sidor för att deras försvar har varit så pass överlägset. Även Virtus.pro ser riktigt starka ut, då de liksom Na`Vi vann tre raka kartor för att avancera. Vidare via 3-1-resultat gick Gambit, de regerande majormästarna SK Gaming och svenska Fnatic. Sedan knep Astralis, FaZe Clan och North de tre sista platserna i direktavgöranden.

Slutspelslag

CIS Natus Vincere — 3-0
Polen Virtus.pro — 3-0
Sverige Fnatic — 3-1
Kazakstan Gambit — 3-1
Brasilien SK Gaming — 3-1
Danmark North — 3-2
Danmark Astralis — 3-2
Europa FaZe Clan — 3-2

Klicka här för att se slutspelets match-ups

Na`Vi nya favoriter

Inför turneringen var det Astralis som var stora favoriter både hos experter, spelare och åskådare. Det har dock inte gått som förväntat för danskana, speciellt inte med tanke på hur stabila de brukar vara i gruppspel. Med 3-2 i matcher lyckades de dock ta sig till slutspel, men har tappat favoritstämpeln en aning.

Istället är det östeuropeiska Natus Vincere som tagit över tronen som stora turneringsfavoriter — och med all rätt. De bjöd på tre raka vinster, och var inte ens nära på att förlora någon gång. Deras jämnaste resultat hittills är 16-6, och på tre kartor har de bara tappat tolv rundor. En stor anledning till detta är Egor "flamie" Vasilyev, som storspelat turneringen igenom och ligger, enligt HLTV.org, på makalösa 1.70 rating efter gruppspelet. Kartorna Na`Vi spelat är Cobblestone och Dust2, som båda sett overkligt starka ut.

Spelare som stuckit ut

Det är dock inte bara Vasilyev som klivit fram när det väl gäller. Lagkamraten Ioann "Edward" Sukhariev ligger hack i häl rent statistiskt, men det är inte bara Na`Vi-spelare som folk pratar om. Kazaken Dauren "AdreN" Kystaubayev har verkligen visat vad han går för, och har prisats som en stor anledning till att Gambit säkrat en Legends-plats, tillsammans med den nyrekryterade lagkaptenen Danylo "Zeus" Teslenko, så klart.

flamie från Na`Vi.
Än så länge är flamie närmast MVP-priset.


Ovanpå detta har Nordamerika en ny kung, och hans namn är Jonathan "EliGE" Jablonowski. Trots att Team Liquid inte gick vidare till slutspel ses den före detta StarCraft II-spelaren som en av turneringens starkaste. Mycket av detta beror på hans monsterinsatser i de två första kartorna — 48 frags mot EnVyUs, en match som gick till trippel övertid, och 37 frags i 16-14-vinsten över FlipSid3 Tactics.

Över- och underprestationer

Rent individuellt är det svårt att säga vem som levererar mer eller mindre än folk förväntat sig. Den enda som stuckit ut hos experterna turneringen igenom är Gabriel "FalleN" Toledo, som inte riktigt visat den form han hade under fjolåret. Lagkamraten Marcelo "coldzera" David har dock presterat, och trots Toledos semi-frånvaro tog sig SK till slutspel.

coldzera har levererat, men vi väntar fortfarande på att FalleN ska kliva fram.
coldzera har levererat, men vi väntar fortfarande på att FalleN ska kliva fram.


När det kommer till slutspelslag som presterat snäppet över experters förväntan kan man nämna Gambit, som faktiskt ser väldigt starka ut, och till viss del även Fnatic. Det går även att argumentera för att Na`Vi överpresterat, trots att de alltid setts som en "top contender", i och med hur de plogade sig igenom gruppspelet på ett sätt ingen förväntade sig. Lag som hittills anses vara mer besvikelser är Astralis, som förväntades gå till slutspel mycket smidigare än de gjorde, och vinterns stora överraskning OpTic Gaming, som eliminerades med 1-3 i matcher.

Swiss-systemet är mycket mer underhållande

Även om turneringen har spelats i USA har tiderna varit väldigt bra för europeiska åskådare. Man skulle till och med kunna påstå för att det varit bättre för oss än för amerikaner. Från sen eftermiddag till småtimmarna har vi kunnat se matcher spelas, det enda negativa är väl att folk missat både inledning och avslutning varje dag på grund av jobb och skola. Underhållningen har dock varit tveklös.

Liksom under kvalet till turneringen har Swiss-systemet varit spännande rakt igenom. Det var inte bara gårdagens/nattens brutala avgörande som fick folk att bita på naglarna, för vi alla har nu förstått vikten i att vinna eller förlora en match med detta format, oavsett stadie. Den största skillnaden mot det mer klassiska GSL-gruppformatet är att alla lag kan möta varandra, vilket också ökat pulsen lite under dragningarna.

Eleague har levererat som väntat

Proffsigt och snyggt, det är två ord som beskriver Eleagues sändning under det första stadiet av 2017 års första majorturnering. Det har varit ytterst få förseningar, och dessa har fyllts med bra tugg från värden Richard Lewis och panelexperterna Duncan "Thorin" Shields och Jason "moses" O'Toole. Innehållsmässigt har det även bjudits på en hel del kvalitativa inslag, både de från Valve men också Eleagues egna. Lite Counter-Strike-historia, Major-historia och spelares ord om saker och ting underhåller dötid.

Richard Lewis, moses och Thorin.
Ingen brist på underhållning med den här trion!


Jag är sjukt ivrig inför slutspelet, där Eleague-produktionen faktiskt testas på riktigt! Fox Theatre rymmer tillräckligt med åskådare för att skapa lite tryck, och jag är spänd på att se hur produktionen utnyttjar detta. Sedan vill jag också hoppas på att de bjuder på sitt bästa förinspelade material när det finns livepublik, så de inte använt upp alla härliga inslag på gruppspelsdagarna.

10 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 10 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..