×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

StarCraft 2

Bunny, MarineLorD, TLO & Jaedong vidare från WCS-grupperna

1
Gruppspelet i helgens World Championship Series är avslutad och nu återstår det åtta spelare som kommer få kämpa under söndagen, för både prispotten och de åtråvärda WCS-poängen.
Under fredagen visades det vilka fyra, Hydra, Polt, Lilbow och StarDust, som var bäst i vardera grupperna medan lördagen bjöd på resterande matcher. Först ut var grupp A som startades med matchen mellan Patrick "Bunny" Brix och Park "ForGG" Ji Soo.




Grupp A

Första matchen, mellan Bunny och ForGG var, likt de andra, avgörande för att hålla sig kvar i turneringen och chockerande nog lyckades Bunny plocka hem två raka kartor över ForGG, en spelare som många ser som den främsta Terran-spelaren utanför Sydkorea. Bunny fick därefter möta GunGFuBanDa i den avgörande matchen i grupp A där sistnämnde plockade hem den första kartan men därefter tog det slut på turen. Den danska Terran-spelaren plockade hem både Echo och Iron Fortress och avancerade enkelt som tvåa ur gruppen.
Grupp A

1: KoreaZerg Hydra — 2-0
2: DanmarkTerran Bunny — 2-1
3: TysklandProtoss GunGFuBanDa — 1-2
4: KoreaTerran ForGG — 0-2
Resultat

KoreaTerran ForGG Vs. TysklandProtoss GunGFuBanDa — 1-2
DanmarkTerran Bunny Vs. KoreaZerg Hydra — 0-2
TysklandProtoss GunGFuBanDa Vs. KoreaZerg Hydra — 0-2
KoreaTerran ForGG Vs. DanmarkTerran Bunny — 0-2
TysklandProtoss GunGFuBanDa Vs. DanmarkTerran Bunny — 1-2
Grupp B

Andra gruppen lektes hem under gårdagen av Choi "Polt" Seong Hun som vann sina matcher utan att förlora en enda karta. Tvåa i gruppen blev till slut Alexis "MarineLorD" Eusebio som vann sin första match mot Sébastien "FireCake" Lebbe vilket resulterade i att han väntade i den avgörande matchen. Loser-matchen stod mellan fransmannen FireCake och holländaren Kevin "Harstem" de Koning och det blev, till skillnad från FireCakes standard, två snabba kartor. Under Iron Fortress valde FireCake snabba Zerglings mot en expanderande Harstem som inte var beredd på vad som väntade. Resultatet blev 2-0 till Zerg-spelaren och han fick återigen ställas upp mot MarineLorD. I vanlig ordning blev det en karta som höll på i över 1 timmes speltid men det var Terran-spelaren som var den starkaste fransmannen av de två och plockade hem båda kartorna. MarineLorD avancerar ihop med Polt till söndagens slutspel.
Grupp B

1: KoreaTerran Polt — 2-0
2: FrankrikeTerran MarineLorD — 2-1
3: FrankrikeZerg FireCake — 1-2
4: NederländernaProtoss Harstem — 0-2
Resultat

FrankrikeZerg FireCake Vs. FrankrikeTerran MarineLorD — 1-2
NederländernaProtoss Harstem Vs. KoreaTerran Polt — 0-2
FrankrikeTerran MarineLorD Vs. KoreaTerran Polt — 0-2
FrankrikeZerg FireCake Vs. NederländernaProtoss Harstem — 2-0
FrankrikeTerran MarineLorD Vs. FrankrikeZerg FireCake — 2-0
Grupp C

Grupp C var den enda gruppen som bestod av icke-koreaner där David "Lilbow" Moschetto visade framfötterna och vann två raka matcher vilket gav honom en säker första placering. Loser-matchen blev mellan Zerg-spelarna Dario "TLO" Wünsch och Zhou "iAsonu" Hang där Team Liquids TLO enkelt kunde plocka hem vinsten även om iAsonu försökte sitt bästa. Den avgörande matchen stod mellan TLO och Ethan "iaguz" Zugai där tysken tog överhanden och vann övertygande karta efter karta.
Grupp C

1: FrankrikeProtoss Lilbow — 2-0
2: TysklandZerg TLO — 2-1
3: AustralienTerran iaguz — 1-2
4: KinaZerg iAsonu — 0-2
Resultat

FrankrikeProtoss Lilbow Vs. KinaZerg iAsonu — 2-0
TysklandZerg TLO Vs. AustralienTerran iaguz — 0-2
FrankrikeProtoss Lilbow Vs. AustralienTerran iaguz — 2-0
KinaZerg iAsonu Vs. TysklandZerg TLO — 0-2
AustralienTerran iaguz Vs. TLO — 0-2
Grupp D

Den sista gruppen klassades av många som den svåraste av de fyra. Med spelare som StarDust och Jaedong, tillsammans med Zerg-spelarna Ret och Petraeus var det svårt att avgöra vilka två som skulle avancera. Efter de inledande matcherna var det StarDust, som ensam Protoss, som var den starkaste och plockade hem 2-0-vinster mot både Ret och Jaedong. Detta i sin tur ledde till att Ret fick möta Petraeus i Loser-matchen och båda spelarna visade upp sina skickligheter. Ret öppnade upp starkt och plockade hem den inledande kartan, Echo och Petraeus vann Coda. Den tredje och sista, Vaani Research Station visade två olika spelstilar, Ret med Mutalisks till Roaches och Petraeus som försvarade sig med flertalet Queens och Roaches men det var sistnämnde som avslutade det hela med en välplacerad Nydus i närheten av Rets bas och kunde ostört skicka igenom hela sin armé, kort därefter gav Ret upp och Petraeus gick vidare till den sista och avgörande matchen, mot Jaedong.
Grupp D

1: KoreaProtoss StarDust — 2-0
2: KoreaZerg Jaedong — 2-1
3: AustralienZerg Petraeus — 1-2
4: NederländernaZerg Ret — 0-2
Resultat

NederländernaZerg Ret Vs. KoreaProtoss StarDust — 0-2
KoreaZerg Jaedong Vs. AustralienZerg Petraeus — 2-0
KoreaProtoss StarDust Vs. KoreaZerg Jaedong — 2-0
NederländernaZerg Ret Vs. AustralienZerg Petraeus — 1-2
KoreaZerg Jaedong Vs. AustralienZerg Petraeus — 2-1

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..