×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

League of Legends

Godsent vinner SEL för andra gången — slår Hybrid i finalen

1
Efter tre jämna matcher där turneringsarrangören Challengermode rånade tittarna på mer spänning blev det tillslut Godsent som säkrade sin andra SEL-titel. Laget är nu det enda som vunnit den svenska ligan två gånger. —Som jag sa i min intervju igår, det känns skönt och få avsluta detta kapitel som det lag med flest titlar, säger Oliver "Raxhy" Hovstadius.
Under tisdagskvällen gick finalen av Swedish Esports Leagues fjärde säsong av stapeln. Där ställdes de regerande mästarna Godsent, mot hårdsatsande Hybrid Esports. Inför matchen trodde Godsents lagkapten, Oliver "Raxhy" Hovstadius, på en relativt bekväm seger. Det blev dock en riktigt spännande final från början till slut och arrangören Challengermode rånade tittarna på mer spänning genom att låta finalen vara bäst-av-tre och inte bo5 som föregående säsong.

I den första matchen märktes det direkt att Godsent försökte sätta ordentlig press på en av Hybrids bästa spelare, Felix "Kryze" Hellström. På kort tid lyckades de eliminera honom två gånger efter att Oliver "Raxhy" Hovstadius först lyckats med en gank och sen tillsammans med Andreas "Adept" Blikfeldt och Elias "Kakan" Edlund lyckats eliminera honom under tornet.

Slog tillbaka motståndarna vid sin egen nexus

Efter 15 minuters spel hade Godsent en ledning med 3 000 guld men Hybrid lyckades sedan lugna ner matchen och det var inte förrän 27 minuter in i matchen som de regerande mästarna lyckades fälla Baron Nashor. Hybrids junglespelare, Martin "Yike" Sundelin, var dock riktigt nära på att stjäla den men det var i slutändan Lars "Chrisberg" Christiansen som noterades för att ha eliminerat baronen.

Trots baronbuffen lyckades inte Godsent avsluta matchen då Hybrid försvarade sig vid sin egen nexus och lyckades eliminera samtliga motståndare utom Raxhy. Med hjältar som Senna, Gragas och Pantheon gick det dock alldeles för långsamt när de sedan försökte säkra sin första Baron Nashor och Godsent-spelarna som åter var vid liv hann dit för att stjäla den vilket avgjorde den första matchen till Godsents fördel.

I match två inledde Hybrid bäst efter att de eliminerat både Chrisberg och Adept på botlane. Efter 15 minuters spel hade de en ledning på hela 5 000 guld och det var upp till Daniel "Kroghsen" Krogh om Godsent skulle klara sig kvar i matchen eller inte. Drygt 10 minuter senare kunde dock Hybrid tillslut vinna en teamfight vid Baron Nashor, något som gjorde att de också kunde vinna den andra matchen.

Tre spelare bytte positioner

Till den avgörande matchen verkade Godsent ha valt att sätta laget i en tombola och sedan lotta ut spelarna på olika platser. Adept hamnade nämligen på toplane medan Kakan fick bli ny midlaner samtidigt som Kroghsen blev support. Till en början såg det inte alls bra ut och Yike som spelade Olaf kunde nästan göra som han ville på kartan.

Efter 15 minuters spel hade utmanarna Hybrid en ledning med 2 500 guld och Yike en KDA på 4/0/3. De fortsatte att sitta i förarsätet ytterligare en period men stod sedan för ett ödesdigert misstag. Efter att ha trott sig vara starkare än de var försökte de nämligen första Godsents inhibitortorn. Det ledde till att både Kakan och Adept som stannat i varsin sidelane kunde röra sig mot midlane och fånga in Hybridspelarna som stannat kvar alldeles för långt fram i banan.

Det hela resulterade i att tre Hybridspelare blev eliminerade och att Godsent säkrade Baron Nashor. Precis som i den första matchen visade det sig dock vara svårt att avsluta matchen då Hybrid försvarade sig bra. Vid ett tillfälle lyckades de nämligen eliminera samtliga motståndare och sköt därmed upp förlusten ett par minuter.

"Har haft lite ledigt under säsongen"

Till sist kom den dock och den gjorde det återigen efter att Hybrid satsat på att säkra en Baron Nashor. Trots att de lyckades fälla den så var det alldeles för sent, Godsent hann nämligen dit för att ta en teamfight som de också vann. Efter att ha eliminerat samtliga spelare kunde de sedan avsluta matchen och vinna säsong fyra av SEL. Lagets kapten, Raxhy, var nöjd över vinsten samtidigt som han förklarade att laget egentligen inte spelat tillräckligt mycket tillsammans.

—Det syns att de (Hybrid) har tränat och att vi inte har spelat nog tillsammans. Det största problemet vi hade i denna serie var att vi inte är så samspelta. Det ledde till att de fick mycket guld och kunde sätta hög press för att vi inte tog beslut tillsammans.

Inför match tre valde ni att flytta om rejält i laget, hur kom ni fram till det beslutet?

—Vi såg en möjlighet och ge Adept ett Yasuo game så vi tyckte det var ett passande scenario.

Var det bara det som låg bakom beslutet?

—Det var faktiskt ingenting som vi hade planerat innan matchen, någon bara fick idén så vi körde på det.

Ni blir första laget att vinna SEL två gånger, kanske inte så mycket att skryta om, men ändå lite skönt att vara bäst?

—Som jag sa i min intervju igår, det känns skönt och få avsluta detta kapitel som det lag med flest titlar.

Hur ser framtiden efter lite välförtjänt vila ut för dig och Godsent?

—Jag är extremt tacksam för att Ludwig Sandgren (CEO) för Godsent och tidigare The Final Tribe tog sig sin tid och lyssnade på mig i början av året och gav mig resurserna för att påbörja detta projekt som enligt mig har varit ett rätt så lyckat projekt för sitt första år. Jag kan inte berätta så mycket om nästa år men vi kommer fortfarande existera och tävla, men information angående det kommer nog i slutet av månaden.

—Jag har redan haft lite ledigt under SEL säsongen och efter EUM men nu ska jag njuta av min semester innan vi börjar förbereda för nästa år.

Hur njuter man bäst av sin semester?

—Med familjen och vänner, de har gett mig kärlek hela året och jag har inte riktigt varit där för dem under säsongerna. Så nu är det min tur att vara där för dem och ge dem lika mycket kärlek som de har gett mig under hela året.




Artikelbild: Stephanie ''Vexanie'' Lindgren | DreamHack

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..